طرز تهیه ی نان کماج خوشمزه و سنتی



دستور تهیه ی نان کماج یک عصرانه ی سالم


نان کماج از نانهای قدیمی ایرانی است که در شهر های مختلف ایران، به صورت های مختلف و کمی متفاوت از یکدیگر تهیه می شود. این نان در مشهد، مازندران، همدان و تبریز شهرت بیشتری دارد. شما می توانید بنا به ذائقه خود، این نان را شیرین تر و یا کم شیرین تهیه کنید.با دلگرم همراه شوید


divider


مواد لازم برای تهیه ی کماج سنتی


  • آرد برنج 2 لیوان

  • آرد قنادی 1 لیوان (هرچقدر که آرد قنادی بیشتر باشه کماج نرمتر میشه ,پس اگه خواستین کماج نرم تری داشته باشین میتونین از میزان آرد برنج کم کنین و به همون میزان به آرد قنادی اضافه کنین )

  • ماست نصف لیوان

  • تخم مرغ 3 عدد

  • زیره سیاه ساییده شده یک قاشق غذاخوری

  • بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری

  • زردچوبه دو قاشق چای خوری یا زعفران به میزان لازم برای رنگ گرفتن کماج(من چون زعفرون نداشتم از زردچوبه استفاده کردم)

  • نمک نصف قاشق چای خوری


divider


طرز تهیه کماج خوشمزه


  1. آرد برنج رو با 1.5 لیوان آب مخلوط کنید و به اندازه ی 10 دقیقه اجازه بدین تا خیس بخوره.

  2. سپس تمام مواد رو به اون اضافه کنید و با هم خوب مخلوط کنید.

  3. اگر احساس کردین که میزان زعفران یا زردچوبه ی بیشتری نیاز دارین به مواد اضافه کنین چون کاملا سلیقه ایه.

  4. تابه رو روی حرارت بذارین و مقداری روغن داخلش بریزین تا به جوش بیاد سپس با استفاده از قالب یا مثل من به کمک یه ملاقه کماج رو قالبی درست کنید.

  5. بعد از اینکه یک طرف اون کاملا طلایی شد برگردونش کنین تا طرف دیگشم طلایی بشه.

  6. میتونین تمام مواد رو یک جا داخل تابه بریزین و بعد از طلایی شدن یک طرفش اونو برگردون کنین تا طرف دیگشم بپزه و طلایی شه.

  7. شما میتونین کماج رو با شیره ی خرما یا شیره ی انگور و هر مربایی که خواستین نوش جان کنید.

  8. البته باید این نکته رو یادآوری کنم که شما برای شیرین شدن کماج میتونین داخل موادش شکر رو هم اضافه کنین اما موقع سرخ کردنش حتما حرارت رو کم کنید تا کماج بخاطر داشتن شیرینی نسوزه.


divider


گردآوری شده مجله ی دلگرم


مریم امینی


بیشتر بخوانید  آیا از خطرات ترسناک مصرف مرغ نیم پز باخبرید ؟

دیدگاهتان را بنویسید