مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

بهترین روش شستن میوه و سبزیجات چیست؟

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله


بهترین روش برای شستن میوه و سبزیجات:

میوه و سبزیجات به دلیل مصرف خام، نیاز به ضدعفونی و پاکسازی کامل دارند تا از ورود آلاینده‌ها، سموم و عوامل بیماری‌زا به بدن جلوگیری شود. در این مطلب، به بررسی روش‌های مختلف شستشو و ضدعفونی این محصولات می‌پردازیم:

مراحل کلی شستشو:

شستن دست‌ها: قبل از شروع کار، دست‌های خود را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید تا میکروب‌ها از بین بروند.

جدا کردن برگ‌ها و قسمت‌های آسیب‌دیده: در سبزیجات برگ‌دار، برگ‌های بیرونی و قسمت‌های آسیب‌دیده را جدا کنید.

شستشو با آب سرد: هر میوه یا سبزی را به طور کامل و حداقل 30 ثانیه زیر آب سرد جاری بشویید. از آب گرم استفاده نکنید، زیرا منافذ میوه و سبزی را باز می‌کند و ورود آلودگی را آسان‌تر می‌کند.

استفاده از برس: برای میوه‌ها و سبزیجات سفت مانند سیب‌زمینی، هویج و … از برس مخصوص سبزیجات برای پاک کردن پوست آنها استفاده کنید.

تمیز کردن با انگشتان: برای میوه‌ها و سبزیجات نرم مانند توت، گوجه و قارچ، از انگشتان خود برای تمیز کردن سطح آنها استفاده کنید.

ضدعفونی:

محلول جوش شیرین: در سینک ظرفشویی، آب سرد را پر کنید و به ازای هر لیتر آب، 1 تا 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین اضافه کنید. میوه‌ها و سبزیجات را 12 تا 15 دقیقه در این محلول خیس کنید، سپس با برس بشویید و آبکشی کنید. این روش، موثرترین روش برای از بین بردن باقی‌مانده سموم دفع آفات است.

محلول سرکه و نمک: 1 تا 2 قاشق غذاخوری نمک و 1 قاشق غذاخوری سرکه را در آب حل کنید. میوه‌ها و سبزیجات را 15 دقیقه در این محلول خیس کنید و سپس با آب سرد آبکشی کنید.

بیشتر بخوانید  فوری؛ یک سردار سپاه درگذشت + تصویر

محلول‌های شستشوی مخصوص: می‌توانید از محلول‌های شستشوی میوه و سبزیجات که مورد تایید وزارت بهداشت هستند نیز استفاده کنید.

نکات:

شستشو قبل از مصرف: میوه و سبزیجات را فقط زمانی که می‌خواهید مصرف کنید بشویید. رطوبت می‌تواند باعث رشد سریع‌تر باکتری‌ها شود.

خشک کردن کامل: بعد از شستشو، میوه و سبزیجات را با حوله تمیز به طور کامل خشک کنید.

پوست کندن: در صورت تمایل، می‌توانید برای احتیاط بیشتر، پوست میوه و سبزیجات را قبل از مصرف جدا کنید.

بهترین روش:

با توجه به مطالعات انجام شده، استفاده از محلول جوش شیرین به عنوان موثرترین روش ضدعفونی میوه و سبزیجات شناخته شده است. 

نکته مهم: 

شستشو با آب سرد و ضدعفونی با محلول جوش شیرین، به تنهایی برای از بین بردن ویروس‌ها، از جمله ویروس کرونا کافی نیست. برای ضدعفونی کامل، باید از روش‌های دیگر مانند حرارت دادن یا استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده‌های مخصوص استفاده کنید.

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *