ماجرای برخورد راننده اسنپ با دختر بد حجاب
یکی از رانندگان اسنپ، مسافر دختری را به دلیل رعایت نکردن حجاب از ماشینش پیاده کرد. راننده از مسافر خود خواسته بود تا حجاب را رعایت کند که با واکنش منفی مواجه شده بود.
روز گذشته یکی از رانندگان اسنپ، مسافر خود را به دلیل رعایت نکردن حجاب از ماشینش پیاده کرد. راننده از مسافر خود خواسته بود تا حجاب را رعایت کند که با واکنش منفی مواجه شده بود. پس از چند ساعت مسافر مذکور با انتشار تصاویر و مشخصات راننده در صفحه شخصی خود در توییتر از مسئولان اسنپ خواست تا این راننده را اخراج کنند.
در همین راستا، اسنپ در اطلاعیه ای به این اتفاقات واکنش نشان داد. در اطلاعیه اسنپ آمده است:
« طبق قوانین اسنپ، کاربران متعهد به رعایت قوانین اسلامی، اخلاقی و اجتماعی هستند. همچنین حفظ حریم خصوصی کاربران و عدم انتشار اطلاعات شخصی هر یک از طرفین از دغدغههای مهم اسنپ محسوب میشود.
در صورت بروز اختلاف بین هر یک از کاربران مسافر و راننده، اسنپ با تمام امکانات خود (از جمله مرکز تماس 24 ساعته، واحد رسیدگی به شکایات و فرآیند میانجیگری) نهایت تلاشش را در جهت حفظ رضایت هر دو طرف و رفع اختلافات ایجاد شده به کار میگیرد.
بر همین اساس، در این مورد نیز صحبتهای لازم با هر یک از طرفین انجام شده است. از کاربر راننده بابت انتشار اطلاعات شخصیشان دلجویی به عمل آوردهایم و ایشان با رضایت شخصیشان در ناوگان اسنپ به فعالیت خود ادامه میدهند. علاوه بر آن، رعایت اصل مشتریمداری اقتضا میکرد که پس از ذکر شرایط و قوانین اسنپ، از مسافر نیز به دلیل ناتمام ماندن سفرشان دلجویی شود. »
اما ماجرا با این جا ختم نشد.
مصاحبه سعید عابد با شبکه 3
کمپین تحریم اسنپ
روز بعد سعید عابد در یک برنامه تلویزیونی حضور پیدا کرد و اتفاقی که افتاده بود را شرح داد. حضور سعید عابد در یک برنامه پر مخاطب باعث شد سیل واکنش ها به این ماجرا روانه شد.
پس از مصاحبه کمپینی به راه افتاد برای تحریم اسنپ این کمپین را دو گروه تشکیل می دهند:
گروه اول جهت حمایت از سعید عابد که با انتشار اطلاعات او هتک حرمت شده و اسنپ از راننده خودش که در جهت دفاع از ارزش های جمهوری اسلامی این اقدام را انجام داده تقدیر که نکرده هیچ از مسافر هم دلجویی کرده است.
گروه دوم را کسانی تشکیل میدهند که به برخورد سعید عابد به عنوان یک راننده با مسافر اعتراض دارند. این در حالی است که دختر بد حجاب بوده نه بی حجاب و ما میدانیم که فرق بی حجابی با بد حجابی از زمین تا آسمان است و پلیس راهنمایی رانندگی بخاطر بدحجابی جریمه نمیکند و این اقدام سعید عابد دخالت و نقض حریم شخصی مسافر بوده است. این گروه هم بخاطر نقض حریم شخصی شهروندان اسنپ را تحریم کرند و برنامه اسنپ را از روی گوشی های خود حذف کرند. در ادامه این مقاله تعدادی از این واکنش های دو گروه را خواهیم دید.
واکنش های کاربران به تحریم اسنپ
واکنش به سخنان محمد مهدی توکلی در مورد سعید عابد
پس از انتشار مصاحبه سعید عابد و گفت و گو با یکی از نویسندگان کتاب های حقوقی بسیاری از دانشجویان و حقوقدانان به سخنان آقای توکلی واکنش منفی نشان دادند.
دانشجویان گفتند دیگر کتاب های این حقوقدان که فقط مواد قانونی را طوطی وار حفظ کرده است را نمیخوانند و کتاب هایی که آقای توکلی نوشته است را دور می اندازند !
پاره کردن کتاب مهدی توکلی توسط دانشجویان حقوق
تقدیر و قدر دانی از سعید عابد
مراسمی برای تقدیر و تشکر از سعید عابد راننده آمر به معروف در محل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور برگزار شد.
در این مراسم که با حضور حجت الاسلام میرزایی قائممقام دبیر ستاد و جمعی از مدیران و کارکنان در محل ستاد مرکزی برگزار گردید، از اقدام شایسته، قانونی و قرآنی راننده آمر به معروف قدردانی شد.
در این برنامه قائم مقام ستاد امر به معروف ضمن تاکید بر این اقدام درست و اصولی سعید عابد اظهار داشت: « پیامی که این اقدام و جریان ایجادشده در پی آن داشت، نشانگر زنده بودن فریضتین قرآنی در میان آحاد مردم است.»
سردار حاجیزاده، فرمانده هوافضای سپاه با سعید عابد، راننده اسنپ ناهی از منکر دیدار و از وی قدردانی کرد.
قدرانی و دیدار بچه های بسیج دانشگاه شریف با سعید عابد
معذرت خواهی دختر بدحجاب از اسنپ
چندی پیش دختری که به عنوان بد حجابی با او برخورد شده بود در حساب توییتری خود با انتشار پستی از راننده اسنپ و برنامه اسنپ عذر خواهی کرد !
تاریخچه اسنپ
اسنَپ (به انگلیسی: Snapp) نخستین سرویس همسفری آنلاین در ایران است که از زمستان سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را آغاز کرد. مالکیت این نرمافزار متعلق به گروه اینترنت ایران است.
برای درخواست خودرو از طریق این اپلیکیشن، مسافران پس از مشخص نمودن مسیر سفر، گزینههای سفر، انتخاب نوع سرویس و مشاهده هزینهٔ سفر، تقاضای خودرو کرده و این اپلیکیشن بهطور خودکار مسافرها را با نزدیکترین راننده مرتبط میسازد، همزمان موقعیت مسافر را نیز برای راننده میفرستد و راننده در صورت تمایل آن را تأیید میکند. همچنین مسافران نیز میتوانند موقعیت رانندهٔ خود را مشاهده کنند. در اسنپ امکان پرداخت هزینه به هر دو صورت نقدی و غیرنقدی وجود دارد.
پس از آغاز به کار این نرمافزار، در برخی موارد اسنپ مورد انتقاد صنف تاکسیرانی قرار گرفت و به عملیات تاکسیرانی غیرقانونی، پایین آوردن قیمت و خدمات ناایمن متهم شد. با این وجود اسنپ در دو سال اول فعالیت خود با میانگین رشد ماهیانهٔ ۱۰۰ درصدی توانست به یکی از بازیگران اصلی تجارت الکترونیک در ایران تبدیل شود. در حال حاضر اسنپ با بیش از ۵۰۰ نفر پرسنل تمام وقت، نیم میلیون کاربر بهعنوان راننده و ده میلیون کاربر بهعنوان مسافر توانسته به یکی از سیستمهای حمل و نقل هوشمند در شهرهای ایران تبدیل شود؛ و هماکنون در ۱۰۰ شهر بزرگ و کوچک ایران فعال میباشد. نرمافزار اسنپ در حال حاضر برای ۲ سیستم عامل اندروید و آیاواس منتشر شدهاست.
شهرام شاهکار، مدیر ارشد اجرایی اسنپ در بیست و پنجم اردیبهشت ۱۳۹۷ ارزش این کسبوکار آنلاین را بین ۱٫۴ الی ۱٫۷ میلیارد دلار اعلام کرد. او گفت که «این تاکسی آنلاین با رکورد یک میلیون سفر موفق روزانه، هفتمین استارتآپ حوزه حملونقل آنلاین در دنیاست.»
اسنپ در ابتدا با نام «تاکسییاب» کار خود را آغاز کرد ولی بعداً به «اسنپ» تغییر نام داد.
دیدار دوباره پویه نوریان با سعید عابد
ظاهراً سعید عابد پس از شنیدن عذر خواهی مسافر بد حجاب، چند هدیه از جمله قرآن، مفاتیح، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، اشعار حافظ و کتاب سلام بر ابراهیم را به مسافر معترض داده و در این تصویر به نظر می رسد مادر پویه و پدرش هم حضور دارند.
پویه نوریان دختری است که چندی پیش سعید عابد به علت بد حجابی او را وسط بزرگراه پیاده کرد.
مالک واقعی اسنپ کیست ؟
«گروه اینترنت ایران» بزرگترین گروه کسب و کار اینترنتی در ایران است که در حال حاضر پنج کسب و کار اینترنتی را راهبری میکند و در حقیقت مالک آنها به حساب میآید؛ پس از تاسیس در سال ۱۳۹۳، این گروه توانسته است تحولی بزرگ در روش خرید کاربران در کشور ایجاد کند. این گروه در حال حاضر علاوه بر «اسنپ»، «بامیلو» و «زودفود»، سامانه رزرو آنلاین هتلهای ایران «پینتاپین» و سامانه جستوجوی هوشمند ملک «اسکانو» را نیز مدیریت میکند.
سرمایه گذاری ایرانسل در شرکت مالک اسنپ
یکم اسفند سال 95 بود که شرکت ایرانسل از سرمایه گذاری در شرکت مالک اسنپ یعنی شرکت «گروه اینترنت ایران» خبر داد.
علیرضا قلمبر دزفولی مدیرعامل ایرانسل، این اقدام ایرانسل را در راستای راهبرد کلان این شرکت به عنوان بزرگترین اپراتور دیتای کشور، در راهاندازی کسبوکارهای جدید در بازار پر فرصت دیجیتال کشور با هدف گسترش اشتغال و توسعه کسبوکارهای اینترنتی و نیز تحقق دولت الکترونیک (همراه) در راستای نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی برشمرد.
«گروه اینترنت ایران» نیز پس از این اقدام ایرانسل اعلام کرد:« ما بسیار خرسندیم که به شرکت ایرانسل به عنوان سرمایهگذار خوشآمد میگوییم و امیدواریم تا با حمایت و دانش بومی ایرانسل جایگاه خود را به عنوان شرکتی پیشرو در بازار آنلاین ایران مستحکمتر سازیم.»
در پایان باید منتظر ماند و دید که «اسنپ» به عنوان اپلیکیشنی که امروز در کلانشرهای مورد استفاده مردم قرار می گیرد، آخرین استارت آپی است که شایعه مالکیت سپاه بر آن به گوش می رسد یا این قبیل شایعات برای استارت آپ های که احتمالا در آینده معرفی خواهند شد نیز در آب نمک خوابانده شده اند.
هشتگ حذف اسنپ
پس از این اتفاق بیشترین هشتکی که در اینستاگرام و توییتر دیده میشود هشتگ حذف اسنپ است. اسنپ قرار است چند درصد از کاربران خود را از دست بدهد ؟ این اولین بار نیست که این برنامه مورد توجه قرار میگیرد، از تجاوز های راننده های اسنپ و تصادف و جان باختن مسافران بخاطر سرعت بالای راننده و در آخر هم پیاده کرده مسافر در کنار بزرگراه !
به نظر شما دلیل عمده تحریم اسنپ توسط کاربران فضای مجازی چیست ؟ تقدیر و قدردانی از سعید عابد یا نقض حقوق شهروندی ؟ دلیل عذرخواهی دختر جوان از اسنپ و راننده اسنپ چه بود ؟ پس از حذف اسنپ چه برنامه ای را جایگزین خواهید کرد ؟
نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید:
ماجرای برخورد راننده اسنپ با دختر بی حجاب چه بود؟