طرز تهیه حلوا با شیره انگور یا خرما
حلوا یکی از دسرهای سنتی خوشمزه ایرانی است که تنوع زیادی دارد. با طرز تهیه حلوا با شیره که به جای شکر در آن از شیره استفاده میشود، آشنا شوید.با دلگرم همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه ی حلوا
-
شیره انگور یا دوشاب : ۱٫۵ پیمانه -
آرد ۲: پیمانه -
روغن یا کره : ۳/۴ پیمانه -
زعفران دمکرده: ۱ ق غذاخوری -
هل آسیاب شده : به میزان لازم -
گلاب : نصف پیمانه
طرز تهیه حلوا با شیره انگور
-
برای تهیه حلوا با شیره انگور ابتدا طبق روال تهیه انواع حلوا، آرد را الک کرده و داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شده و کمی تغییر رنگ بدهد. -
وقتی رنگ آرد تغییر کرد، دوباره آن را الک کرده و به تابه برگردانید. -
کره ذوبشده یا روغن را به آرد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا روغن به خورد آرد برود. -
در این مرحله، شیره انگور را کمکم به تابه اضافه کنید. -
سریع مواد را هم بزنید تا نسوزد و شروع به جمعشدن کند. -
گلاب، زعفران دمکرده و هل را به تابه اضافه کنید. -
دوباره کمی مواد را با سرعت تفت دهید وبعد حرارت را خاموش کنید. -
تابه را از روی حرارت برداشته و باز مواد را هم بزنید. -
حلوا با شیره شما آماده است. این حلوا مانند دیگر انواع حلواها به صورت کامل از ظرف جدا نمیشود و کمی حالت کشدار دارد. شما میتوانید حلوا را داخل ظرف ریخته و به سلیقه خود تزیین نمایید.
چند نکته درباره تهیه حلوا با شیره:
برای تهیه حلوا با شیره هم از شیره انگور و هم از شیره خرما میتوان استفاده کرد.
شیره انگور کمی ترش است پس در صورت تمایل میتوانید مقداری شکر به مواد اضافه کنید در غیر این صورت یک حلوای خوشمزه ترش و شیرین خواهید داشت.
شیره خرما کاملاً شیرین است و به افزودنی نیاز ندارد.
بسیاری از افراد برای لذیذتر شدن حلوا با شیره، مقداری گردو و شیر نیز اضافه میکنند که این مورد کاملاً سلیقهای است.
در صورتی که بخواهید حلوای سفتتری داشته باشید که بتوان آن را در قالب ریخته و یا با قیف و ماسوره شکل داد، میتوانید ۲/۳ شیرهای که باید به حلوا اضافه شود را شیره انگور ریخته و مابقی را شکر بریزید.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی