مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

۴ روش طلایی برای نگهداری و فریز کردن غوره

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



روش های فریز کردن غوره در منزل


من همیشه فصل غوره های ریز و بدون هسته که می شوند، (اصطلاحا به آن غوره عسگری می گویند) مقداری فریز می کنم و برای بعضی غذاها و خورش ها استفاده می کنم، برای انواع خورش، مرغ، انواع خوراک ها و کلا هر غذاهایی که طعم ترش دارد با این غوره ها عالی می شوند.


برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید


آشنایی با روش های نگهداری و فریز کردن غوره


یکی از راه های نگهداری غوره و استفاده آن در دیگر مواقع سال، فریز کردن غوره هست. در این صورت می توانیم در مواقع دیگر هم از داشتن غوره و استفاده از آن داخل غذاها لذت ببریم.


این غوره ی فریز شده را، مثل غوره ی تازه برای داخل بعضی غذاها استفاده کنید. برای فریز کردن غوره هم می توانید داخل نایلون بریزید یا ظرف در دار فرقی ندارد. فقط مهم این است که خوب در آن را ببندید و محکم باشد.


غوره ی فریز شده بعد از اینکه از فریزر در بیاید تغییر رنگ می دهد و رو به قهوه ای می رود.


نکات لازم برای فریز کردن غوره


گفتنی است که برای فریز کردن غوره باید در ابتدا آن را به درستی شست و سپس دانه دانه کرد سپس آن را داخل آبکش تا به درستی و به طور کامل خشک شود و بعد آن را بسته بندی کرده و داخل فریزر می گذاریم.


لازم به ذکر است که آب غوره ها باید به طور کشیده شود و خشک شوند. در این صورت موقع استفاده به راحتی می توانید غوره ها را حتی دانه دانه بردارید و به هم نمی چسبند و کاملا جدا هستند.


بدیهی است که برای فریز کردن غوره می توان آنها را در داخل ظرف دربسته و یا اینکه در کیسه فریزر گذاشت تا از این طریق به هنگام مصرف تنها به اندازه نیاز خود را از فریزر خارج کنید.

بیشتر بخوانید  ۵ روش متفاوت و خوشمزه برای تهیه سوهان گردویی + عکس


۴ روش طلایی برای نگهداری و فریز کردن غوره


معرفی روش های مختلف برای نگهداری از غوره در منزل


1. فریز کردن غوره


  1. غوره ها را خوب بشویید و دم آن ها را جدا کنید. آن ها را در آب جوش به مدت ۳۰ ثانیه بجوشانید.

  2. بعد بلافاصله در آب یخ بریزید تا به سرعت خنک شود

  3. سپس در آبکش بریزید پس از ریختن در ظرف مخصوص فریزر یا کیسه، در آن ها را ببندید.

  4. تاریخ و نوع سبزی را روی ظرف یا کیسه یادداشت کنید و در فریزر بگذارید.


2. نحوه تهیه گرد غوره


  1. غوره را حبه حبه روی پارچه پهن کنید تا چند روز بماند و خشک شود .

  2. سپس آن را آسیاب کنید تا به صورت گرد در آید.


این چاشنی، خورش را بسیار لذیذ و خوش طعم می کند.


3. روش تهیه آبغوره


آبغوره چاشنی آش ها و خورش های ایرانی است و طعم بسیار خوبی به غذا می دهد که برای تهیه آن باید به نکاتی توجه کرد: غوره مخصوص آبگیری را بشویید و به طور کامل خشک کنید.


آن ها را حبه حبه کنید و با ماشین آبمیوه گیری آب آن ها را بگیرید. این کار را در مخلوط کن نیز می توان انجام داد ولی مخلوط کن تخم غوره را هم خرد می کند و آب غوره کمی تلخ می شود بنابراین بهتر است از ماشین آبمیوه گیری استفاده شود.


آبغوره را از تنظیف عبور دهید، سپس چند دقیقه بجوشانید کمی به آن نمک بزنید و صبر کنید تا خنک و ته نشین شود سپس درون شیشه بریزید. برای نگهداری بهتر، ابتدا شیشه را در مقداری آب بجوشانید و سپس کامل آن را خشک کنید.


برای نگهداری آبغوره به مدت طولانی بهتر است آن را در شیشه های کوچک نگه دارید تا پس از باز کردن هر شیشه بتوانید تمام آبغوره را بلافاصله مصرف کنید. توجه داشته باشید وجود آب در آبغوره یا شیشه سبب کپک زدن آن می شود.


4. روش دیگر برای نگهداری غوره


در فصل چیدن غوره می توان مقداری از آن ها را در آبغوره ریخت تا در فصل هایی که غوره وجود ندارد بتوان از آن استفاده کرد که به آن غوره غوره نیز می گویند.


خواص متعدد و بی نظیر غوره


غوره که میوه ی سبز رنگ نارس انگور است دارای طعم ترش می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند: اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک(Succinique Acid)، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک(Glucolique Acid) و قند می باشد.


  • غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. هم چنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.

  • غرغره کردن با آبغوره در درمان ورم مخاط دهان و حلق و نرمی لثه ها موثر است.

  • آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.

  • بیماری “اسکوربوت” که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید، با آب غوره درمان می شود.

  • آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.

  • در دفع زردی موثر است. لذا باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر غذا میل نمایند.

  • خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.

  • حرارت و صفرای بدن را دفع و روده ها را ضدعفونی می کند. به این منظور بهتر است روزانه یک قاشق مرباخوری، چند روز متوالی میل شود.

  • آب غوره تقویت کننده کبد است.

  • برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره را قرقره کنید.

  • برای دفع کرم روده و تقویت معده، باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید، البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.

  • آب غوره درمان کننده پادرد و کمردرد، روماتیسم و سیاتیک است. برای معالجه می توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود(البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت باید اجتناب کرد).

  • آبغوره غذا را خوش‌طعم، مطبوع و لذیذ نموده و اشتها را تحریک می‌نماید.

  • آبغوره اسهال‌های ساده را درمان می‌کند، به این منظور باید 3 مرتبه در روز و هر بار یک قاشق غذاخوری مصرف شود.

  • آبغوره حفظ کننده جنین است، به این جهت باید کمی آبغوره همراه با غذای روزانه مصرف شود. اما باید از خوردن زیاد غوره خودداری کرد، چون غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.

  • اگر چند قطره از آبغوره را هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند، خونریزی را بند می‌آورد.

  • برای درمان چرک گوش می‌توان آبغوره و سرکه را به طور مساوی با هم مخلوط نمود و چند روز، روزی سه مرتبه و هر بار 1 تا 2 قطره در گوش بچکانید.

  • مالیدن مخلوط مساوی آبغوره و آب تره، در محل بواسیر، پس از اجابت مزاج مفید است و آن را معالجه می‌کند.

  • آب‌غوره، خنک است و در موارد تب ، آنژین، ورم دهان و سل ریوی مصرف می‌گردد.

  • رب غوره، تشنگی را برطرف می‌کند.

  • رب غوره، التهاب، حرارت و اسهال را تسکین می‌دهد.

  • رب غوره، اشتها‌آور و محکم کننده جنین است.

  • رب غوره تقویت کننده احشاء و برطرف کننده استفراغ‌های صفراوی است.

  • سعی کنید غوره را به تنهایی نخورید، چون روی معده اثر سوئی می گذارد.


بیشتر بخوانید :


غوره و فواید بی نظیر آبغوره


8 خاصیت درمانی غوره که پزشکان به شما نمی گویند !


خواص دارویی و درمانی آبغوره


بیشتر بخوانید  طرز تهیه ی کیک تمشک خوشمزه و وسوسه انگیز
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *