مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

عوارض فشار خون و توصیه هایی برای جلوگیری از خطرات احتمالی

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



عوارض فشار خون بالا موضوع مورد بحث ماست. خون در بدن ساکن نیست و در گردش است. خون در گردش موجب رساندن مواد غذایی انرژی‌ زا و اکسیژن به بافت‌های بدن و حمل مواد زاید به ارگان‌های دفعی شده و به طور کلی فعالیت سیستم دفاعی و بازسازی بافت‌ها نیز از این طریق میسر می‌شود.


باید توجه کرد که مهم‌ترین بخش دستگاه گردش خون در بدن، قلب است. رگ‌هایی که خون را به قلب وارد می‌کنند، سیاهرگ و رگ‌هایی که خون را از قلب خارج می کنند، سرخرگ نام دارند.


قلب با هر بار ضربان، خون را به درون سرخرگ‌ها می‌فرستد و در نتیجه نیرویی به سرخرگ‌ها وارد می‌کند که باعث می‌شود فشاری به دیواره سرخرگ‌ها وارد شود که به آن فشارخون می‌گویند.


عوارض فشار خون بالا


عوارض بالا رفتن فشار خون چیست ؟


عوارض پرفشاری خون


1. حملات قلبی خطر فشار خون بالا


حملات قلبی یکی از بدترین بیماری‌های مرتبط با پرفشاری خون کنترل نشده هستند. این شرایط می‌تواند مرگبار نیز باشد. حملات قلبی به دلیل سخت‌تر و باریک‌تر شدن شریان‌ها که بر جریان خون تاثیرگذار است، رخ می‌دهند.


خطرات فشار خون بالا


رابطه فشار خون بالا و بیماری های قلبی


2. سکته مغزی در اثر پرفشاری خون


سکته‌های مغزی می‌توانند به واسطه محدود شدن جریان خون در یکی از رگ‌های خونی انتقال‌دهنده خون به مغز رخ دهند. فشار خون تاثیر مستقیم بر جریان خون به این اندام حیاتی دارد. به همین دلیل، افراد مبتلا به فشار خون بالا احتمال بیشتری دارد از سکته مغزی نیز رنج ببرند.


عوارض فشار خون


تأثیر فشار خون بالا بر سکته مغزی


3. عوارض فشار خون بالا: نارسایی قلبی


نارسایی قلبی که به نام نارسایی احتقانی قلب نیز شناخته می‌شود، به واسطه استرس بیش از اندازه در قلب شکل می‌گیرد. این شرایط زمانی رخ می‌دهد که قلب خون را در شریان‌های سخت و باریک پمپاژ می‌کند.

بیشتر بخوانید  معرفی داروی ایمی پنم- سیلاستاتین و عوارض آن


نارسایی قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ در میان افراد مبتلا به فشار خون بالا محسوب می‌شود زیرا به‌ طور مستقیم بر عضله قلب تاثیرگذار است.


خطرات فشار خون بالا


فشار خون بالا و نارسایی قلبی


4. عوارض فشار خون بالا و دیابت


دیابت با دیگر بیماری‌ هایی که در نتیجه فشار خون بالا شکل می‌گیرند، متفاوت است. این بیماری می‌تواند دلیل یا نتیجه پرفشاری خون کنترل نشده باشد. از دست دادن کنترل روی قند خون می‌تواند بر جریان خون تاثیرگذار باشد.


همچنین، این شرایط می‌تواند بر سلامت شریانی تاثیرگذار باشد و در جریان خون مناسب به قلب اختلال ایجاد کند.با این همه، فشار خون بالا که در نتیجه عوامل دیگر شکل گرفته است می‌تواند به روشی مشابه بر خون تاثیرگذار باشد.


این شرایط توانایی فرد برای استفاده از قند به عنوان یک منبع انرژی را کاهش می‌دهد.گاهی اوقات دیابت می‌تواند در بیماران مبتلا به پرفشاری خون شرایط وخیم‌تری به خود بگیرد زیرا فشار خون بر سوخت و ساز، عملکرد لوزالمعده، و کلیه‌ها تاثیرگذار است.


عوارض بالا رفتن فشار خون


اثر فشار خون بالا بر دیابت


5. آترواسکلروز در اثر فشار خون بالا


آترواسکلروز یا تصلب شرائین بیماری است که در زمان تداوم فشار خون بالا پدیدار می‌شود. نوع خاصی از درمان برای این بیماری وجود ندارد. آترواسکلروز موجب سخت شدن شریان‌ها می‌شود. این شرایط می‌تواند موجب انسداد و بیماری‌های خطرناکی مانند بیماری عروق کرونر قلب شود.


عوارض پرفشار بودن خون


رابطه آترواسکلروز و فشار خون


6. فشار خون بالا موجب بیماری‌ های کلیوی می شود


کلیه‌های انسان برای پالایش مواد زاید از خون طراحی شده‌اند. همچنین، آن ها الکترولیت‌ها را تنظیم می‌کنند و از طریق ادرار مایعات اضافی را از بدن خارج می‌کنند. فشار خون بالا به صورت مستقیم بر عملکرد کلیه‌ها تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید  سندرم میلودیسپلاستیک (MDS) چیست؟ آیا خطرناک است؟


این بیماری جریان خون به کلیه‌ها را محدود می‌کند و آن ها را وادار می‌سازد سخت‌تر کار کنند. با گذشت زمان، این شرایط افت شدید در عملکرد کلیه‌ها را به همراه دارد زیرا جریان اکسیژن و مواد مغذی به این اندام‌ها کاهش می‌یابد.


همچنین، شریان‌هایی که اطراف کلیه‌ها قرار گرفته‌اند ممکن است باریک شوند. این شرایط توانایی آن ها در حذف مواد زائد را کاهش می‌دهد و می‌تواند موجب یک آسیب غیر قابل جبران شود.


فشار خون بالا چه عوارضی دارد


فشار خون بالا و بیماری های کلیوی


7. بیماری‌ های چشم در اثر فشار خون بالا


بیشتر مردم حتی نمی‌توانند تصور کنند فشار خون بالا تا چه اندازه می‌تواند به سلامت چشم‌ های آن ها آسیب وارد کند. شاید در ابتدا دو موضوع نامربوط به نظر برسند. با این همه، جریان خون محدود شده به هر بخش از بدن انسان می‌تواند موجب آسیب رگ‌های خونی در شبکیه چشم شود.


بیماران مبتلا به فشار خون بالا معمولا به آرامی به بیماری‌های چشم مبتلا می‌شوند. این بیماری‌ها با نشانه‌هایی شایع آغاز می‌شوند که از آن جمله می‌توان به التهاب، تاری دید، و از دست دادن وضوح بینایی اشاره کرد.


آیا فشار خون بالا خطرناک است


عوارض فشار خون بالا برای چشم


توصیه های خانگی برای پیشگیری از بالا رفتن فشار خون


  • اگر سیگاری هستید ترک سیگار اهمیت حیاتی دارد.

  • اگر اضافه وزن دارید باید وزن تان را کاهش دهید. مطالعات نشان داده اند که اگر شما تا 10 درصد از وزن خود بکاهید آثار آن روی فشار خون تان مشاهده می شود.

  • برای کنترل فشار خون بالا اگر کم تحرک هستید به تدریج ورزش را آغاز کنید. اگر از جنبه های دیگر سالم هستید روزانه 30 تا 40 دقیقه ورزش هوازی را هدف قرار دهید. این بدان معنی است که شما در سطحی ورزش کنید که به طور خفیف به نفس نفس بیفتید و عرق کنید.

  • از داروهای ضد سرفه و آلرژی که ضد احتقاق دارند پرهیز کنید. اگر مطمئن نیستید از دکتر داروساز مشورت بخواهید.

  • روش های آرام سازی کاهش تنش را بیاموزید. اگر شغل پر تنش دارید راهی پیدا کنید تا 1 یا 2 بار در روز به طور موقت فرصت آسوده سازی برای خود مهیا کنید.

  • اگر پرفشاری خون دارید از میزان نمک رژیم غذایی بکاهید، نمک اضافه به غذا نزنید، نمکدان را سر سفره نگذارید، نوبت های مصرف داروی تان را فراموش نکنید.

  • حتما میزان کافی کلسیم و پتاسیم در رژیم غذایی خود داشته باشید.

  • خریدن دستگاه اندازه گیری فشار خون را مد نظر داشته باشید.


فشار خون بالا (htn) و راه های کنترل آن


داروهای فشار خون بالا : معرفی کامل انواع داروهای کاهنده فشار خون


بیشتر بخوانید  زنان باردار و پرخوری
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *