مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

طرز تهیه آجیل عسلی (سوهان عسلی) خوشمزه و خاص

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



آموزش درست کردن سوهان با آجیل و عسل


سوهان عسلی” یکی از شیرینی‌های سنتی و سوغاتی‌های خوشمزه و پرطرفدار مخصوص اصفهان است. برای تهیه این نوع سوهان معمولا از بادام، شکر و زعفران، عسل و روغن استفاده می‌شود.با دلگرم همراه شوید.


طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی مرحله به مرحله


برای تزیین روی سوهان عسلی نیز بسته به سلیقه از پسته یا بادام هندی استفاده می‌شود.


سوهان عسلی به خصوص در ایام عید بیش از همیشه خواهان پیدا می‌کند و در دید و بازدیدهای عید نوروز تقریبا روی میز پذیرایی اکثر مردم اصفهان، این شیرینی خوشمزه را در کنار گز و آجیل می‌بینید.


برخلاف آنچه تصور می‌شود، طرز تهیه سوهان عسلی بسیار ساده است و به مواد اولیه خاص و زیادی نیز نیاز ندارد.


مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی با بادام











عسل

2 ق مرباخوری

روغن جامد

2 ق مرباخوری

شکر

نصف پیمانه

خلال بادام

نصف پیمانه

آب

2 ق مرباخوری

پسته

برای تزیین

زعفران

به میزان دل‌خواه


روش تهیه ی سوهان عسلی با بادام


  1. برای تهیه سوهان عسلی با بادام یا هر مغز دیگری، ابتدا یک کاسه روحی یا استیل برداشته و شکر را داخل آن بریزید.


  2. در صورتی که بخواهید از زعفران استفاده کنید باید زعفران ساییده را به آب اضافه کنید که البته این مورد سلیقه‌ای است و می‌توانید آن را حذف کنید زیرا رنگ این مدل سوهان بدون زعفران نیز زیبا و چشم‌نواز است.

  3. حالا آب، روغن جامد و عسل را به آن اضافه کنید و کاسه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.

  4. بعد از چند دقیقه مشاهده می‌کنید که محتویات کاسه شروع به حل‌شدن می‌کنند و تغییر رنگ می‌دهند.

  5. با استفاده از یک قاشق دسته بلند (برای اینکه دستتان نسوزد)، به آرامی مایه را هم بزنید تا به خوبی باهم مخلوط شوند.

  6. وقتی مایه سوهان عسلی شروع به تغییر رنگ کرده و به رنگ طلایی درآمد، خلال بادام را داخل آن بریزید و به آرامی هم بزنید.

  7. در این مرحله کم‌کم مشاهده می‌کنید که تمام مواد داخل کاسه به شکل منسجمی به یکدیگر می‌چسبند اما جای نگرانی نیست چون در اثر حرارت، بادام شروع به حل‌شدن می‌کند.

  8. مایه را آرام آرام هم بزنید زیرا در اثر هم زدن سریع و زیاد بادام‌ها خرد می‌شوند.

  9. با گذشت زمان، بادام‌ها شروع به تغییر رنگ کرده و ابتدا قهوه‌ای روشن و بعد تیره می‌شوند.

  10. وقتی احساس کردید رنگ بادام‌ها مطابق با سلیقه شماست، شعله را تا آخرین اندازه‌ای که امکان دارد کم کنید.

  11. یک سینی استیل یا ظرف پیرکس برداشته و آن را چرب کنید.

  12. با استفاده از یک قاشق مرباخوری، خیلی سریع، سوهان را قاشق قاشق داخل سینی یا ظرف پیرکس بریزید. مواظب باشید سوهان خیلی داغ و سوزان است و ممکم است دست‌تان را بدجوری بسوزاند.

  13. پسته‌ها را روی سوهان‌ها بریزید و زمان دهید تا سرد شوند.

  14. وقتی سوهان‌ها سرد شدند، آن‌ها را از ظرف جدا کنید و داخل ظرف سرو بریزید.


چند نکته درباره تهیه سوهان عسلی


  • اگر از ابتدا حرارت زیاد باشد عسل خیلی زود با شکر مخلوط شده و زود می‌سوزند.

  • یک سوهان عسلی خوب و باکیفیت نباید به دندان بچسبد. برای اطمینان از کیفیت سوهان می‌تواید مقداری از آن را داخل آب سرد بریزید و با دندان تست کنید. اگر شکننده بود، آماده است و اگر نرم بود باید بازهم صبر کنید.

  • شیرینی سوهان عسلی باید کم باشد و زیر دل نزند.

  • سوهان عسلی را در جای خشک و خنک قرار دهید زیرا در جای مرطوب، نرم می‌شود و کیفیت خود را از دست می‌دهد.


گردآوری شده مجله ی دلگرم


مریم امینی


بیشتر بخوانید  چند نکته خوب در آشپزی
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *