سبزی دلمه فلفل دلمه ای
دلمه یکی از غذاهای معروف در میان مردم کشورهای مختلف است. یکی از خوشمزه ترین و در عین حال پر خاصیت ترین دلمه های موجود، دلمه فلفل دلمه ای است.
فلفل دلمه ای از سبزیجاتی است که به دلیل داشتن ویتامین فراوان در اکثر غذاها و سالادها مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا دارای عطر و طعم فوق العاده ای است و برای افرادی که علاقه ای به طعم این ماده غذایی ندارند مواد داخل آن به گونه ای انتخاب شده که بتواند طعم فلفل دلمه ای را پنهان کند.
فلفل دلمه ای سبزی پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز می باشد و این تنوع رنگی را می توان دلیل جذب افراد به تهیه و مصرف این خوراک دانست.
این دلمه را می توان یک نوع خوراک رژیمی نیز معرفی کرد. این دلمه بیشتر در وعده ناهار سرو شده و میل می شود. در تهیه مواد داخل دلمه همواره سعی شده تا پرخاصیت ترین و خوش طعم ترین مواد غذایی استفاده شود.
فلفل دلمه ای به دلیل مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد منشا درمان سرماخوردگی محسوب شده و همچنین برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و نیز رفع یبوست بسیار مفید است.
فلفل دلمه ای معمولا در تهیه دیگر خوراک ها نیز به کار می رود و می توان از بازار تهیه کرده و به صورت خام و یا پخته به مصرف رساند. فلفل دلمه ای خود به تنهایی طعم دهنده بسیاری از غذاهاست.
سبزی مخصوص دلمه فلفل دلمه ای شامل چه سبزی هایی است ؟
1. سبزی دلمه فلفل دلمه ای: تره
خواص تره بسیار گسترده بوده شامل پیشگیری از سرطان، بیماری های قلبی، کمک به تقویت عضلات و بهترین خوراکی برای کودکان کم اشتها است.
2. سبزی دلمه فلفل دلمه ای: جعفری
جعفری یکی از سبزی های پر استفاده به خصوص در آشپزی است. از این سبزی هم به صورت خشک شده و هم به صورت تازه در طبخ غذاها استفاده میشود. این سبزی به خاطر وجود آنتیاکسیدانها و مواد مغذی موجود در آن به شیوه های مختلف به حفظ سلامتی کمک میکند.
جعفری در طب سنتی برای درمان اختلالات گوارشی، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و ادراری و حتی دیابت و بیماریهای پوستی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. فواید بینظیر این سبزی به خاطر داشتن آنتیاکسیدانهای فلائونیدی، روغنهای ضروری مثل میریستیسین و آپیول و مواد مغذی مختلف مثل ویتامینهای C ،A ،k است.
کالری جعفری : 100 گرم جعفری پخته و خام چقدر کالری دارد ؟
3. سبزی دلمه فلفل دلمه ای: شوید
یکی از سبزی های دلمه فلفل دلمه ای شوید است. شوید گیاهی خواب آور است و منبع عالی کلسیم به شمار می رود. مصرف ماست با مقداری شوید ناراحتی گوارشی را برطرف می کند و دم کرده آن آنفلوآنزا، سرماخوردگی و سرفه های مزمن را معالجه می کند. غنی از آنتی اکسیدان و فیبر است و میزان کلسترول خون را کنترل می کند.
4. سبزی دلمه فلفل دلمه ای: ریحان
ریحان، سبزی انبیاست و در آن هشت خاصیت است: هضم کننده است، رگ ها و مجاری را باز می کند، بازدم را خوشبو می سازد، بدن را بوی خوش می بخشد، اشتهاآور است، درد را از بدن بیرون می برد، از جذام در امان می دارد و چون وارد معده شود درد را به کلّی از بین می برد.
5. سبزی دلمه فلفل دلمه ای: مرزه
مرزه برای معالجه اسهال بسیار مناسب است و یک ضدعفونی کننده قوی می باشد، دارای خاصیت بادشکن و همچنین دافع کرم می باشد. به صورت دم کردنی در رفع گرفتگی معده و روده موثر می باشد.
6. سبزی دلمه فلفل دلمه ای: ترخون
ترخون یکی از گیاهان معطر پر استفاده در صنایع غذایی می باشد و این گیاه بطور گسترده در صنعت تولید مواد اولیه آشپزی و همچنین کنسروسازی کاربرد دارد. ترخون بدلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قدیم الایام به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه بوده است و سبب کاهش فشارخون هم می شود.
7. سبزی دلمه فلفل دلمه ای: نعنا
نعنا باد شکن است و گاز معده و روده را از بین می برد، تقویت کننده معده و بدن است، ضد تشنج و ضد سرفه است، نعناع مسکن، آرام بخش و قاعده آور است، برای بی خوابی، کم خوابی و ناراحتی های شبانه یک داروی موثر است.
طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای
آموزش پخت دلمه فلفل دلمه ای
مواد لازم جهت تهیه دلمه فلفل دلمه ای:
-
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم -
برنج: ۲۰۰ گرم -
فلفل دلمه ای: ۸ عدد -
سبزی دلمه: ۵۰۰ گرم -
پیاز سرخ شده: ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری -
رب گوجه فرنگی:۱ قاشق سوپ خوری -
روغن مایع: به اندازه لازم -
نمک: به میزان لازم -
فلفل: به میزان لازم -
آبلیمو: به میزان لازم -
شکر (در صورت تمایل): ۱ قاشق سوپ خوری -
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری -
آب: به مقدار لازم -
نمک: به مقدار لازم -
فلفل: به مقدار لازم
مراحل تهیه دلمه فلفل دلمه ای:
ابتدا برنج را اگر مایل بودید که بهتر پخته شود در آب نمک بگذارید و بعد از مدتی آن را با مقداری آب روی حرارت بگذارید و پس از آن که آب آن کمتر شد آن را آبکش کرده و سپس دم کنید.
سپس سبزی هایی را که از قبل شسته اید به قطعات کوچکی خرد کنید و آن ها را سرخ کرده و کنار بگذارید.
در این مرحله از طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای پیازها را خرد کرده و تفت دهید.
سپس ادویههای لازم را به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید.
سپس پیاز سرخ شده را با گوشت چرخ کرده سرخ کنید تا جایی که رنگ مواد تغییر کند.
سپس نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی را به آنها اضافه کنید.
مقداری آب به مواد اضافه کنید تا بپزند.
در مرحله بعدی سبزی سرخ شده را به گوشت در حال پخت اضافه کنید و بعد مدتی که آب مواد کم شد از روی حرارت بردارید.
سپس برنج را به مواد اضافه کنید و به خوبی آنها را با هم مخلوط کنید.
فلفل دلمهای را از قسمت بالایی برش دهید و داخل آنها را خالی کنید.
فلفل دلمهای را با مقداری آب در قابلمه ای بگذارید تا بپزند.
فلفل دلمه ایها را بعد از سرد شدن با مواد پر کرده و در قابلمهای بگذارید تا پخته شوند.
بعد از پختن دلمههای شکم پر آنها را در ظرفی چیده و سرو نمایید.
طرز تهیه سس دلمه:
۲ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را با روغن تفت دهید.
یک لیوان آب اضافه کنید و به دلخواهتان ادویه و آبلیمو بزنید.
میتوانید چند آلو و نیز شکر داخل سس بریزید.
زمانی که می خواهید دلمهها پخته شوند میتوانید این سس را داخل قابلمه ریخته و بگذارید همزمان با خود دلمهها پخته شده و به خورد مواد برود.
سبزی دلمه برگ مو چیست و چه خواصی دارد
طرز تهیه ۱۱ مدل دلمه با طعم های متفاوت و خوشمزه + عکس
طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای شکم پر
سبزی دلمه بادمجان : طرز تهیه دلمه بادمجان خوشمزه و مجلسی