این متخصص تغذیه علائم و ویژگی های انواع لوازم بهداشتی یکبار مصرف را منتشر کرد.
معمار متخصص غذا و دارو از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: مصرف کنندگان باید به علامت های اختصاری مانند PE، PP یا PS که در کف ظرف حک می شود توجه کنند.
وی ادامه داد: این علائم نشان می دهد که:
ابتدا سازنده کانتینر سعی می کند مصرف کننده را از نوع ظرف مورد استفاده مطلع کند.
دوم اینکه هر یک از این علائم نشان دهنده نوع مصرف و استفاده از ظروف یکبار مصرف است.
این کارشناس آزمایشگاه در خصوص انواع ظروف یکبار مصرف و کاربرد آنها ادامه داد:
ظروف پلی اتیلن سفید (PE) برای بسته بندی و نگهداری روغن، سرکه و لبنیات (شیر و دوغ) و مواد غذایی با دما و رطوبت بالا مناسب است.
بر اساس این گزارش، استفاده از ظروف پلی پروپیلن سفید (PP) برای بسته بندی لبنیات (ماست، خامه، پنیر) و همچنین زیتون و مواد غذایی با دما و رطوبت بالا نامحدود بوده و اخیراً در دنیا به جای لیوان های یکبار مصرف شفاف، لیوان های پلی پروپیلنی. استفاده می شود.
وی افزود: ظروف پلی استایرن شفاف (که GPPS نیز نامیده می شود) برای تولید لیوان و ظروف یکبار مصرف فقط برای مواد غذایی در دمای معمولی توصیه می شود اما برای نوشیدنی های گرم (چای، کاکائو و قهوه) و مواد قابل استفاده نیست. غذا را گرم کنید
این معمار با اشاره به ظروف پلی استایرن شفاف خاطرنشان کرد: از گرم کردن غذا در این ظروف در مایکروویو خودداری کنید.
ظروف پلی استایرن کریستالی برای بسته بندی روغن های خوراکی، مارگارین و کلیه محصولاتی که لایه بیرونی آنها چرب و در تماس با بسته بندی است نیز ممنوع است.
این کارشناس آزمایشگاه در ادامه گفت: از ظروف فوم پلی استایرن (EPS) و ظروف پلی استایرن سفید (HIPS) برای بسته بندی مواد غذایی (غذا و آشامیدنی) که دمای بالای 65 در هنگام پر کردن، نگهداری یا مصرف دارند، استفاده نشود.
منبع:bornanevs.ir