خبرگزاری مهر، گروه استان ها – مریم شریفی: کمبود طولانی مدت و مکرر آب در این روزها در شهر گرگان داستان نگران کننده ای است که باعث نارضایتی شهروندان شده است.
مشکل کمبود آب مختص یک یا دو شهر یا محله در شهر گرگان نیست و تقریبا اکثریت مردم شهر با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.
بیش از دو ماه است که در بعضی از محله ها فقط یک ساعت در طول شبانه روز آب دارند و وقتی شیر آب را روشن می کنند ، چیزی جز صدای لوله های آب از هوا نمی شنوند. در این مدت ، آنها باید بطری های آبی را که از اطراف جمع کرده اند ، با دقت مصرف کنند.
وضعیت در برخی از محله ها این است که آنها کمبود آب را برطرف کرده و مشکل کم آبی بدن شده است ، بنابراین آب آنها از یک مخزن تأمین می شود.
ما به میان مردم رفتیم تا گوشه ای از مشکلات مردم محلی را بگوییم.
فریده نظرنژاد ، ساکن کوچه محتشم گزارشگر بیشتر“یک ماه است که آب آشامیدنی ما در مجموع 24 ساعت قطع شده است و ما فقط از یک ساعت از هفت تا هشت صبح فقط یک ساعت آب داریم و در طی این یک ساعت باید آب را ذخیره کنیم ، حمام کنیم و آن را تمیز کنید. “هر چقدر تلاش کنیم باز هم وقت داریم ، این شرایط برای ما بسیار سخت شده است ، مشکل بیدار کردن کودکان در این زمان از روز فقط یکی از مشکلات ماست.
خداوند م theمن را از دیگر ساکنان خوابگاه شریف رحمت کند گزارشگر بیشتر وی گفت: تعداد زیادی از مقدسین سخت کوش از شهرداری و کارگران و ساختمانها در این مکان زندگی می کنند ، آنها از شب تا صبح در این شرایط سخت کار می کنند و وقتی به خانه برمی گردند آب قطع می شود و آنها ندارند آب پاک. “
علیرضا ردی ، یکی دیگر از ساکنان این محله به ما پیوست و گفت: چرا باید محلات بالای شهر 24 ساعته آب داشته باشند و سهم ما فقط یک ساعت باشد. این اصلاً منصفانه نیست ، ما اخباری داریم که آب شهر گرگان به چندین روستا ارسال شده است و اگر صحت داشته باشد ، این بی قانونی و ظلم علیه ما است.
هادی دانشمندی در پایان گفتگوی محله خود افزود: “بعد از چندین بار مراجعه ، كارمندان ABFA گفتند كه مشكل لوله وجود دارد و ما می آییم و از آن مراقبت می كنیم ، قطعاً برطرف می شود ، اما آنها كاری برای ما انجام ندادند. اخیراً وقتی از دفتر ارتباطات تماس گرفتیم ، شنیدیم تلفن سازمان به دلیل بدهی قطع شده است!
علی گاریب از منطقه دوشنبه گرگان گزارشگر بیشتر وی گفت: “هر شب از هفت تا هشت و نیم صبح آب آشامیدنی در محل قطع می شود و این دقیقاً زمانی است که من خسته و بدتر از کار برمی گردم ، قبل از ساعت هفت صبح باید به کار خود برگردم. صبح و دوباره آب. “ما نداریم.
اشرف کلیه از منطقه سیدین ، فاطمه احمدی از منطقه میهس گاران ، زهرا صادقی از منطقه میرکریم و علی اکبری از خوابگاه بازرگانی همچنین گفتند که آب آشامیدنی هر شب قطع می شود و چون در آپارتمان ها زندگی می کنند ، هنوز برق ندارند. روز. آنها آب ندارند.
علی رمضانی از شهر گرگان به امام خمینی (ره) گفت: آب شهر ساعتهای طولانی و بدون برنامه ریزی قطع شده و بدتر از آن ، فشار آب آنقدر پایین آمده که فقط در پارکینگ و طبقه پایین است.
تشدید کم آبی بدن با قطعی برق
در این رابطه ، مدیر گرگان بله گزارشگر بیشتروی گفت: گرگان تنها مرکز استان در کشور است که 90 درصد آب آن از منابع زیرزمینی تأمین می شود و قطع برق تأسیسات چاه آب را به طور جدی تحت تأثیر قرار می دهد.
محمد حمیدی افزود: با هر دو ساعت قطع برق ، آب در 20 حلقه چاه پایین می آید و با اتصال مجدد برق ، دو ساعت طول می کشد تا آب چاه به شبکه برسد و باعث می شود تا شهر برای چهار ساعت متوقف شود.
در چند روز گذشته با اضافه شدن چاه ها ، 3000 متر مکعب آب تأمین کرده ایم اما قطعی برق 9000 متر مکعب آب تولیدی را از ما گرفته است.
حمیدی با بیان اینکه قطعی برق به مشکلات آبرسانی استان دامن می زند ، افزود: در چند روز گذشته با اضافه شدن چاه ، 3000 متر مکعب آب تحویل داده ایم اما قطعی برق 9000 متر مکعب آب از آن گرفته است ما “
وی تصریح کرد: برای حل مشکل آب گرگان روز گذشته دو حلقه چاه به زنجیره شهرستان اضافه شد و طی روزهای آینده چندین حلقه چاه دیگر از کشاورزان به عنوان ایمن به زنجیره شهرستان اضافه می شود.
حمیدی توضیح داد: به دلیل خشکسالی های مداوم و استفاده زیاد از آب چاه در بخش کشاورزی ، سطح آب به شدت کاهش یافته است ، بنابراین بهترین راه برای صرفه جویی در گرگان استفاده از آب های سطحی و شیرین سازی آب دریای خزر است.
گرگان در هر ثانیه 470 لیتر آب کم دارد
در همین راستا مدیر عامل یک شرکت آب در استان گلستان نیز از کمبود آب 470 لیتر در ثانیه در گرگان خبر داد. گزارشگر بیشتر وی اظهار داشت: براساس تحقیقات جدید ، شهرک گرگان امسال به 1750 لیتر در ثانیه آب نیاز دارد ، اما میزان آب تحویل 1280 لیتر در ثانیه است. ما یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب منابع آب زیرزمینی داریم و به همان میزان منابع آب تجدیدپذیر از جمله رودخانه ها داریم که از آب روان بهره مند نشده ایم.
بهزاد هرمزي با بيان اينكه 90 درصد آب استان در بخش كشاورزي مصرف مي شود ، افزود: يك ميليارد و 250 ميليون مترمكعب از منابع آب زيرزميني ما و به همان ميزان منابع تجديد پذير آب از جمله رودخانه هايي كه از جريان بهره مند نشده اند آب “صبح.
هرمزی از وجود بیش از 15000 حلقه چاه غیرمجاز در استان خبر داد و گفت: همه این مشکلات باعث می شود در تابستان از کمبود آب رنج ببریم.
وی با بیان اینکه تمام چاه های کشاورزی در فصل زراعی لحاظ می شود ، گفت: فقط هشت درصد کل آب استان در بخش آشامیدنی مصرف می شود و اگر همه را پس انداز کنیم ، مشکل استان حل نمی شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: حدود 35000 حلقه چاه برای آبهای زیرزمینی حفر شده است که از این تعداد فقط 600 مورد چاه آب شرب است.
شیرین سازی آب دریای خزر سریعترین راه حل تشنگی گلستان است
نماینده مردم گرگان و آک کالا در مجلس در گفتگو با گزارشگر بیشتر، گزارش داد: به دلیل خشکسالی اخیر و کاهش منابع آب زیرزمینی ، شیرین سازی آب دریای خزر سریعترین راه تأمین آب در استان گلستان است و نمک زدایی کاسپین آب شهرهای غربی استان را تأمین می کند.
رمضان علی سنگدوینی استفاده از ظرفیت سد را راه حلی برای رفع کمبود آب دانست و افزود: سد نرماب مینودشت به زودی شرقی خواهد شد ، اما هیچ اقدامی در مورد کانال های آب و آب آشامیدنی صورت نگرفته است و استفاده از آب به زودی عملی نیست. حداقل در چهار سال دیگر در خوش بینانه ترین حالت سد به بهره برداری می رسد.
همه کارشناسان و مسئولان اذعان دارند که یکی از راه های رفع عطش گلستان بهره برداری از دو سد نورماب و میرداماد است که به این زودی ها نمی توانند دو سد را بهره برداری کنند. تنها گزینه شیرین سازی دریای خزر است که بهترین راه حل محسوب می شود. این طرح فقط روی کاغذ است و دولت باید توجه ویژه ای به این طرح داشته باشد.