سقوط سنگ بر روی چادر کوهنوردی در دماوند; چند نفر کشته شدند؟



به گزارش سلام نو به نقل از اعتماد، در روزهای شنبه و یکشنبه هوای شمال و شمال شرق دماوند مواج و وزش باد شدید و برف باعث کندی حرکت کوهنوردان و کاهش دید آنها شده است. از دیگر خطرات این قله می توان به ریزش سنگ به دلیل تضعیف بارندگی و سیل در روزهای گذشته اشاره کرد.

این بخشی از هشدارهایی است که اکثر کانال های خبری درباره کوهنوردان داده اند، اما طبق آنچه من شنیده ام، بسیاری از کوهنوردان این هشدارها را نادیده می گیرند. در برخی موارد انجمن کوهنوردی و کارکنان کوهنوردی مانع از تجمع بیشتر کوهنوردان در کوه نمی شوند که کوهنوردان را هر لحظه به سمت چادر زدن سوق می دهد.

سنگی روی چادر کوهنوردی می افتد

روز جمعه 24 مرداد ماه، صاعقه با تیر پرچم در داخل صخره باعث سقوط تکه ای از آن سنگ بر روی چادر کوهنوردی در بارج سوم دماوند شد و یک کوهنورد کشته و تعدادی مجروح به بیمارستان منتقل شدند. هفته گذشته یک کوهنورد 64 ساله در منطقه خطرناک جهار دماوند سقوط کرد و هنوز جسدش پیدا نشده است.

حمید مساعدیان، رئیس کارگروه جستجو و نجات انجمن کوهنوردی گفت: بیش از 300 چادر در مسیر جنوب دماوند وجود دارد و در حال حاضر 2500 کوهنورد در دماوند حضور دارند که با توجه به هشدارهای داده شده رقم بسیار بالایی است. . روز جمعه یک نفر بر اثر سقوط سنگ در بارگاه سوم جان باخت و به دلیل بزرگی سنگ هنوز نمی دانیم چند نفر در چادر حضور داشتند. ظرفیت پناهگاه نیز تکمیل شده است. از کوهنوردان خواهشمندیم تا پایان مردادماه از کوهنوردی در منطقه خودداری کنند و جان خود و امدادگران را به خطر نیندازند.

بیشتر بخوانید  کنسرت‌های آنلاین، قراردادهای کلان و چند ابهام دیگر/ بی‌حاشیه‌ایم - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

«نادا» یکی از کوهنوردانی است که مدعی است در این حادثه دو کوهنورد جان باخته و یک کوهنورد مجروح شده است.

دهقانی یکی دیگر از کوهنوردان نیز مدعی شد یکی از آنها بر اثر سقوط سنگ بر روی چادر کوهنورد دچار ضایعه نخاعی شده است.

یکی دیگر از کوهنوردانی که روز حادثه در منطقه حضور داشت نیز گفت: ازدحام جمعیت بسیار زیاد بود و در ورودی کمپ سوم نظارتی وجود نداشت و کمپ ها تا چشم کار می کرد کاملا رزرو شده بودند. ، کوهنوردان کمپ می زدند.

انجمن و ستاد کوهنوردی مانع از حضور این میزان کوهنورد در منطقه نشدند. این حادثه در چند متری چادر ما رخ داد و هنوز از شوک خارج نشده ایم. وقتی کوهنوردان می خواهند صعود کنند، نمی دانند چند نفر در کوه هستند! این موضوع در صلاحیت انجمن کوهنوردی است.

آنها مکان پرچم را محدود نکردند

«آرش مرادی» یکی از کوهنوردانی است که مدعی است اولین نفری است که به روی صحنه می رود و «پرویز حسن زاده»; او کوهنوردی را پیدا کرد که بر اثر ریزش سنگ جان باخته بود.

دماوند در روز حادثه سوم دادگاه می گوید: «به دلیل تعطیلی چند روزه کمپ های زیادی در کوه دماوند ایجاد شده است. این حادثه حوالی ساعت 3 بامداد رخ داد و ناگهان صدای مهیبی شنیدیم. در محل وقوع این حادثه، در همان سنگی که افتاد، پرچمی گذاشته شد و به دلیل قرار گرفتن این پرچم، سنگ به سه قسمت سوراخ شد.

شب جمعه آسمان نیز پرستاره بود، اما یک بار صاعقه به تیر فلزی این پرچم برخورد کرد و سنگ چند تکه شد. تکه ای از آن سنگ بر روی چادر کوهنوردانی که دو ساعت قبل از این حادثه چادر خود را ترک کرده بودند تا به قله صعود کنند سقوط کرد، اما تکه دیگری از این صخره بر روی چادر پرویز حسن زاده کوهنوردی که در آن خوابیده بود سقوط کرد. کشتن او

بیشتر بخوانید  مسدود شدن کل موجودی کارت یارانه

مردمی که به آنجا آمدند ابتدا خوشحال شدند، زیرا همانطور که گفتم در چادر زیر این سنگ کسی نبود، اما وقتی کمی جستجو کردند، یک نفر را زیر تکه دیگری از این سنگ دیدند. من آنجا بودم و وقتی دستم را زیر صخره گذاشتم سر و موهای کوهنورد را حس کردم. سنگ آنقدر بزرگ بود که ما در آن لحظه فقط این یک نفر را دیدیم.

اکنون مشخص نیست که کوهنورد دیگری در چادر بوده یا خیر! شنیدیم این کوهنورد که جان خود را از دست داده اهل جاسو است. پس از این حادثه به سایر کوهنوردان اخطار داده شد که در محلی که این اتفاق افتاده است نمانند و بروند، اما متاسفانه هیچ یک از کوهنوردانی که در نزدیکی حادثه بودند به هشدارها توجه نکردند و نیم ساعت بعد دوباره رانش زمین رخ داد. خوشبختانه جانی در کار نبود. اتفاقا شبی که این حادثه رخ داد، آسمان ابری و صاف نبود. ما از این موضوع بسیار شگفت زده شدیم.”

مرادی در ادامه درباره پرچمی که روی سنگ گذاشته شده می گوید: این پرچم نمادی از بارگاه بود که مشخصات لازم روی آن نوشته شده بود. این پرچم در داخل یک تیر فلزی قرار گرفته بود و با برخورد صاعقه به تیرک این پرچم سفید، سنگ ترک خورد و تکه تکه شد.

قرار بود ساعت 6 صبح بعد از صعود از مسیر برگردیم که با وقوع این حادثه ترسیدیم و سریع برگشتیم. در راه برگشت نیروهای امدادی را دیدیم و به آنها گفتیم که چرا باید چنین پرچمی روی صخره ای در ارتفاع 4500 متری نصب شود و چرا آن نقطه را با حصار محدود نکردند که منجر به این حادثه دلخراش شد.

بیشتر بخوانید  مقصر کیست؛ زر ماکارون یا تک ماکارون ؟

دیدگاهتان را بنویسید