تنها موجودی که در بدنش تجهیزات طبیعی دارد!! + عکس


اعتقاد بر این است که در حدود 300 سال قبل از میلاد، مکانیک یونانی ساکن اسکندریه، با نبوغ خود، دو سطح مکانیکی چرخان را طراحی کرد که هر یک دارای برجستگی ها و فرورفتگی هایی بر روی سطح آن بود.

اعتقاد بر این است که 300 سال قبل از میلاد، یک مکانیک یونانی که در اسکندریه زندگی می کرد، با هوش فراوان خود، دو سطح مکانیکی چرخان طراحی کرد که هر کدام دارای برجستگی و فرورفتگی هایی در سطح خود بودند، این برجستگی ها و فرورفتگی ها به یکدیگر متصل شده و دو سطح در حین چرخش نیز می تواند باعث حرکت شود، این دستگاه یکسان است چرخ دنده اختراع او کمک زیادی به پیشرفت تمدن بشری کرد و هنوز هم در انواع وسایل و ابزار ما استفاده می شود.

تنها موجودی که در بدنش تجهیزات طبیعی دارد!!  + عکس

اما غافل بودیم که مادر طبیعت چنین چیزی را در بدن موجودی بسیار کوچک قبل از ما قرار داده بود!

اخیراً دو زیست شناس به نام های مالکوم باروز و گریگوری ساتون، الف حشره آنها یک کوچک سه میلی متری به نام Issus coleoptratus را مطالعه کردند.
این دو محقق از دانشگاه کمبریج در بریتانیا متوجه چیز عجیبی شدند: این موجود در قسمت بالای پاهای عقب خود، سیستم دنده وجود دارد

نتایج آنها در مجله معتبر Science منتشر شد و گمان می‌رود که این دو اولین سیستم مبتنی بر دنده کاربردی را در طبیعت کشف کرده‌اند.

تنها موجودی که در بدنش تجهیزات طبیعی دارد!! + عکس

این حشرات اغلب در اروپا و شمال آفریقا یافت می شوند، بارو و ساتون با استفاده از میکروسکوپ الکترونی و فیلمبرداری با سرعت بالا وجود و عملکرد این تجهیزات را ثابت کردند.

بیشتر بخوانید  عکس های جدید و دیدنی از اندیشه فولادوند

پاهای عقب حشره برای یک پرش مناسب که حیوان را به چپ و راست نمی چرخاند و در یک خط مستقیم قرار می گیرد باید دقیقاً همزمان حرکت کند و چه بهتر از چرخ دنده برای اطمینان از حرکت همزمان!
هر پا دارای 10 تا 12 دنده است و اندازه هر دنده تنها 80 میکرومتر است.

تنها موجودی که در بدنش تجهیزات طبیعی دارد!!  + عکس

جالب اینجاست که حشرات بالغ این سیستم را ندارند و با افزایش سن حشرات جوان، این سیستم کاهش می یابد.

حشرات بالغ از سیستم مکانیکی دیگری برای همگام سازی حرکات پا استفاده می کنند.

تنها موجودی که در بدنش تجهیزات طبیعی دارد!!  + عکس

تصور می شود این سیستم چرخ دنده بسیار شکننده است، در حشرات جوان جایگزین کردن و رشد یک چرخ دنده جدید نسبتا آسان است، اما در بزرگسالان نه.


دیدگاهتان را بنویسید