شله بریان یکی از خوشمزه ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که ریشه آن به شهر اصفهان برمی گردد. این غذا قدمتی 200 ساله دارد و در آن زمان بیشتر در زمستان تهیه می شد. غذا فرهنگ غذایی هر شهری است و با تهیه آن می توان با فرهنگ آن شهر آشنا شد و به غذاها تنوع داد. امروز در مجله دلگرم طرز تهیه زیره اصفهان را با دنده یا گردن به شما آموزش می دهیم. به ما بپیوند.
مواد لازم برای تهیه شله زیره اصفهان
دنده یا گردن گوشت 150 گرم
برنج تک دانه ریز
یک عدد پیاز
2 قاشق غذاخوری زیره
سل 2 قاشق چایخوری
قاشق چایخوری فلفل سیاه
زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه شل برایان اصفهانی با زیره
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا برنج دانه ریز را چند بار با آب ولرم بشویید تا تمیز شود سپس نمک بزنید و بگذارید خیس بخورد. سیب زمینی را پوست گرفته و ریز خرد کنید.
مرحله 2: گوشت را تفت داده و بپزید
پیاز را در شرپا بریزید و در کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. سپس گوشت را با زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و با یک پیاز خوب تفت دهید تا مزه پیاز پیدا کند، سپس با چند لیوان آب جوش روی گوشت که تغییر رنگ داده است بریزید و با حرارت ملایم به مدت 2 ساعت بپزید.
مرحله 3: برنج را اضافه کنید
وقتی گوشت پخت، استخوان ها را جدا کرده و با سوپ در قابلمه برگردانید، سپس نمک و برنج خیس خورده را اضافه کنید و روی آتش بگذارید. اجازه دهید برنج بپزد و با آب گوشت نرم شود تا اینکه گهگاهی هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله 4: پوسته های زیره را آماده کنید
وقتی سوپ آرام شد و برنج پخته و نرم شد، نوبت به اضافه کردن زیره می رسد. وقتی سوپ آماده شد زیره را اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شود. از روی حرارت بردارید و با چرخ گوشت خوب هم بزنید. رشته فرنگی خوشمزه شما آماده است. دلپذیر!
باید بخوانید:
نکات کلیدی در تهیه فلکه سرخ شده اصفهان با زیره
می توانید از گوشت گاو نیز استفاده کنید
در طول فرآیند پخت برنج، حتما غذا را تست کنید، ممکن است به نمک بیشتری نیاز داشته باشید.
اگر هنگام اضافه کردن برنج، سوپ ضعیف بود، کمی آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
هرگز برای افزودن آب به این غذا از آب سرد استفاده نکنید.
در برخی دستورها نخود را به آن اضافه می کنند و در نهایت با مواد هم می زنند.
برای تزیین می توانید از کمی دارچین و زیره استفاده کنید و با نان تازه میل کنید.