این روزنامه صهیونیستی اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در روزهای آینده تصمیم خود را درباره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام خواهد کرد.
هاآرتص همچنین گزارش داد که مقامات کاخ سفید موافقت کردند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان های موسوم به «تروریستی» بماند، در حالی که مقامات وزارت خارجه آمریکا با آن مخالف بودند.
به گزارش هاآرتص، مقامات اسرائیلی در هفته جاری (تا هفته آینده بر اساس تقویم ایران) منتظر تحول مهمی در مذاکرات ایران و قدرت های جهانی بر سر برنامه هسته ای ایران هستند. بایدن در روزهای آینده تصمیم خود را مبنی بر حفظ یا حذف سپاه از فهرست سازمان های به اصطلاح «تروریستی» اعلام کند.
هاآرتص گزارش می دهد که رژیم اسرائیل در هفته های اخیر کمپین گسترده ای را در ایالات متحده به راه انداخته است تا از حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست “سازمان های تروریستی خارجی” (FTO) جلوگیری کند. پس از کمپین، مقامات کاخ سفید بر خلاف مقامات وزارت خارجه گفتند که در کنار اسرائیل خواهند ایستاد و خواستار ماندن سپاه در این لیست خواهند بود.
با این حال، مقامات اسرائیلی می گویند فشار تعدادی از مقامات وزارت خارجه ایالات متحده، که می خواهند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست نگه دارند، می تواند بر تصمیم بایدن تأثیر بگذارد.
یک مقام اسرائیلی به هاآرتص گفت: «تا زمانی که بیانیه روشنی صادر نشود، نمی توان تصمیم نهایی رئیس جمهور را درک کرد. [آمریکا] آن چیست.”
در آوریل 2009، دولت آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست “سازمان های تروریستی خارجی” (FTO) قرار داد. این اولین بار بود که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را در فهرست سازمان های تروریستی قرار داد. در پی این تصمیم شورای عالی امنیت ملی ایران، مقر نظامی آمریکا در منطقه را در فهرست گروه های تروریستی قرار داد.
پیش از دولت ترامپ، کارشناسان در آمریکا نسبت به عواقب این اقدام هشدار داده و سعی کردند به کاخ سفید هشدار دهند. نیویورک تایمز، اولین رسانه ای که در مارس 2017 از نیات دولت آمریکا گزارش داد، نوشت که مقامات پنتاگون و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) با این طرح مخالفت کردند.
پنتاگون و سیا سپس تخمین زدند که چنین اقدامی نیروهای آمریکایی و عوامل اطلاعاتی را در خطر انتقام از دولت های خارجی قرار می دهد.
کارشناسان حقوقی در آن زمان استدلال کردند که اگر کنوانسیون ژنو در بدعت جدید نیروهای مسلح را “سازمان تروریستی” نامید و این عمل گسترده شد، اعضای ارتش ایالات متحده در صورت دستگیری در کشور ثالث متقابلاً می توانند “تروریست” باشند. مورد توجه و قضاوت قرار گیرد.
هاآرتص مدعی است در صورت حل اختلاف بر سر سپاه، آمریکا توافقنامه جدیدی با ایران امضا خواهد کرد که در وین مذاکره شده است. هاآرتص مدعی است: در اسرائیل، دولت بایدن مصمم به امضای توافق با ایران است و ایرانی ها بهتر از آمریکایی ها در حال مذاکره هستند و اصرار آنها می تواند برای ادامه کار مثمر ثمر باشد.
اقدام دولت آمریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه سیاست جنایتکارانه واشنگتن علیه کشورها و گروه هایی است که تصور می شود در بهبود اهداف واشنگتن در منطقه ناکام مانده اند. این امر به ویژه در زمینه اسنادی که نشان می دهد ایالات متحده به دنبال سوء استفاده از حضور داعش در سوریه و عراق بوده، اهمیت دارد.
اسنادی منتشر شده است که نشان می دهد دولت آمریکا از زمان آغاز ناآرامی ها در سوریه در مارس 2011 و حمله داعش به عراق در سال 2014، به دنبال بهره برداری مستقیم و غیرمستقیم از گروه های تروریستی برای پیشبرد اهداف خود در منطقه بوده است.
همزمان با وقوع حوادث سوریه و عراق، ائتلاف تحت رهبری آمریکا که مدعی تشکیل برای مبارزه با گروه تروریستی داعش بود، حتی به نفع داعش عمل کرد و مواضع گروه هایی که با گروه تروریستی داعش می جنگند را بمباران کرد و زمینه را برای پیشرفت این گروه فراهم کرد. ..
به عنوان مثال، در سپتامبر 2016، چهار جنگنده ائتلاف آمریکایی مواضع ارتش سوریه را بمباران کردند و با عناصر داعش در نزدیکی فرودگاه دیرالزور مبارزه کردند و 83 سرباز سوری را کشتند.
در ژوئن 2015، ائتلاف هیچ اقدامی برای متوقف کردن کاروان داعش در مسیر حرکت به سمت شهر انجام نداد، اگرچه از قصد داعش برای حمله به شهر رمادی، مرکز استان الانبار عراق مطلع شد. بلومبرگ سپس به نقل از منابع و مقامات اطلاعاتی آمریکایی اعلام کرد که ارتش آمریکا با آگاهی از طرح حمله به این شهر قبل از داعش، نظاره گر سقوط رمادی است.
هاآرتص گزارش می دهد که مذاکرات برای لغو تحریم ها در وین چند ماه است که متوقف شده است. دولت آمریکا از آغاز مذاکرات بارها به جای پیشنهاد ابتکار عملی برای بهبود مذاکرات، تلاش کرده است تا طرف های مختلف به ویژه ایران را متهم به کندی مذاکرات کند.
هاآرتص در قسمت دوم گزارش می گوید دولت بایدن بار دیگر مهلت مذاکرات در وین را تمدید کرد. منابع درگیر در این مذاکرات به هاآرتص گفتند که دولت آمریکا چندین بار ضرب الاجل خود را تغییر داده است. آنها ابتدا بهمن ماه را آخرین مهلت پایان مذاکرات در صورت عدم دستیابی به توافق اعلام کردند، اما آن را به مارس موکول کردند که این مهلت نیز به پایان رسیده است.
تعیین ضرب الاجل های نادرست یکی از تاکتیک های طرف غربی در ماه های اخیر در وین برای تحت فشار قرار دادن تیم ایران بوده است، این در حالی است که شواهد مختلف نشان می دهد که تصمیم گیری ضعیف طرف های غربی، به ویژه در آمریکا، عاملی بوده است. گفتگوها
از زمان آغاز دور اول مذاکرات در وین به رهبری آیت الله سیدابراهیم رئیسی در آذرماه سال گذشته، مقامات و رسانه های غربی ضرب الاجل های متعددی را برای بسته شدن مذاکرات تعیین کرده اند، اما با هر رویکرد، چندین هفته طول می کشد. عقب انداختند.
هاآرتص مدعی شده است که ایران در هفته های اخیر با تکیه بر قدرت مذاکره خود به دنبال افزایش دستاوردهای خود بوده و اخیرا خواسته های جدیدی فراتر از توافق برجام مطرح کرده است. یکی از مقامات اسرائیلی می گوید: «درخواست آنها از سپاه پاسداران یکی از خواسته هایی است که آنها مطرح کرده اند.
به گزارش هاآرتص، رژیم صهیونیستی معتقد است جمهوری اسلامی ایران از فرصت مذاکرات وین برای تقویت برنامه هسته ای خود استفاده کرد.