زمستان و دستور العمل های ده دمنوش گیاهی برای سرماخوردگی


رایج ترین نوشیدنی ما چای است، اما به گفته متخصصان طب سنتی، زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود، بنابراین بد نیست نوشیدنی های جایگزین مانند جوشانده و دمنوش های گیاهی را امتحان کنید که به راحتی هم تهیه می شوند و ذائقه همه را پوشش می دهند.

جوشانده از جوشاندن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می شود. حال می توان این سوال را مطرح کرد که تفاوت آبجو با جوشانده چیست؟ برای تهیه واریس، گیاهان دارویی را باید روی آب جوش ریخته و به مدت 15 تا 20 دقیقه بخارپز کرد. نوشیدنی را در فنجان سرو کنید، مثل اینکه در حال درست کردن چای معمولی هستید و بعد از جدا کردن پالپ آن. اما برای تهیه جوشانده های مختلف باید سبزی ها را با آب گرم یا سرد به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت بپزید. البته خواص این دو نوع نوشیدنی متفاوت است و هر کدام خواص منحصر به فردی دارند.

دستور تهیه 10 جوشانده گیاهی برای مبارزه با سرماخوردگی

زمستان و دستور العمل های ده دمنوش گیاهی برای سرماخوردگی

زمستان و دستور العمل های ده دمنوش گیاهی برای سرماخوردگی

آبجو در برابر سرما

سرماخوردگی یکی از شایع ترین بیماری ها در فصل پاییز و زمستان است، اما متخصصان طب سنتی می گویند با مصرف گشنیز می توان از سرماخوردگی پیشگیری کرد. حتی نوشیدن این نوشیدنی در مدت زمان کوتاه علائم سرماخوردگی را از بین می برد و تا دو روز دیگر بهتر خواهید شد.

طرز تهیه: سه قاشق غذاخوری برگ گشنیز خشک را با 2 تا 3 فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 15 دقیقه بماند و هفته ای 3 تا 4 فنجان بنوشید.

سرماخوردگی را با دم کرده آویشن درمان کنید

گاهی اوقات پیشگیری موثر نیست و شما دچار حمله ناگهانی ویروس سرماخوردگی می شوید. در چنین مواقعی نوشیدن دم کرده آویشن کمک می کند زیرا تاثیر زیادی در تسکین سرفه و مشکل تنفسی دارد.
طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری آویشن را با 2.5 فنجان آب جوش بریزید و بگذارید حدود 10 دقیقه بپزد و 2 تا 3 بار در روز بنوشید تا سرماخوردگی را در 2 تا 3 روز بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید  دلیل کاهش وزن شما چیست؟

جوشانده اسطوخودوس ضد سرماخوردگی

یکی از مهم ترین داروهای گیاهی برای سرماخوردگی، جوشانده اسطوخودوس، نعناع، ​​نعناع و آویشن است که به عنوان مسکن نیز عمل می کند و سرفه های خشک را تسکین می دهد.
طرز تهیه: به مقدار مساوی از سبزی های ذکر شده را در ظرف مناسبی بریزید و دو لیوان آب اضافه کنید و روی آتش مستقیم بگذارید تا بجوشد. مصرف این جوشانده یک ساعت بعد از هر وعده غذایی در کمترین زمان ممکن سرماخوردگی را درمان می کند.

سرفه خشک را با جوشانده دارچین درمان کنید

زمستان و دستور العمل های ده دمنوش گیاهی برای سرماخوردگی

خشکی هوا در زمستان یکی از مهم ترین علل سرفه خشک به ویژه در افرادی است که دچار آلرژی فصلی یا بیماری های تنفسی هستند. برای رفع این مشکل می توانید از جوشانده دارچین استفاده کنید.
طرز تهیه: چند تکه چوب دارچین را در یک کتری فلزی بریزید و حدود دو لیوان آب اضافه کنید و روی آتش بگذارید تا بجوشد. نوشیدن این جوشانده دو تا سه بار در هفته توصیه می شود. البته خانم های باردار دور این نوشیدنی گیاهی را خط بکشند!

نوشیدنی زمستانی

افسردگی فصلی نوعی افسردگی است که هر سال در زمان خاصی رخ می دهد. این بیماری معمولا از پاییز و زمستان شروع می شود و در بهار یا اوایل تابستان پایان می یابد و با علائمی مانند خستگی، خواب آلودگی، کاهش انرژی، استرس و اضطراب، افزایش وزن، میل به تنهایی و … همراه است البته به نظر شما. متخصصان طب سنتی با کمک نوشیدنی زعفران می توانید به جنگ این نوع افسردگی بروید، زیرا زعفران علاوه بر مفرح و نشاط آور، دارای خواص ضد افسردگی نیز می باشد.
طرز تهیه: یک قاشق مرباخوری زعفران را با یک تکه نبات با سه فنجان آب جوش بریزید تا ۱۵ دقیقه بماند و هفته‌ای یک تا دو فنجان بنوشید، اما فراموش نکنید که متخصصان طب سنتی مصرف را توصیه نمی‌کنند. زعفران زیاد همچنین مصرف این نوشیدنی برای زنان باردار ممنوع است زیرا خطر سقط جنین را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید  علت خونریزی جنین در رحم مادر چیست؟

جوشانده ضد خستگی

متخصصان طب سنتی معتقدند پرتقال میوه ای است که کسالت و خستگی را در شب های سرد زمستان از بین می برد. بنابراین، نوشیدن یک فنجان جوشانده پرتقال دو تا سه بار در هفته بعد از شام توصیه می شود.
طرز تهیه: آب دو عدد پرتقال را بگیرید و یک فنجان آب جوش و نصف قاشق عسل اضافه کنید و 10 دقیقه روی آتش بگذارید و ولرم بخورید.

جوشانده برای خانم ها

دارچین بوی بد دهان را از بین می برد، قند خون را پایین می آورد و در رفع دردهای قاعدگی موثر است; مخصوصاً در فصول سرد سال چون سرما بر شدت دردهای قاعدگی می افزاید. فقط در پنج روز اول پریود روزانه دو فنجان جوشانده دارچین و زنجبیل بنوشید.
طرز تهیه: یک قاشق چوب دارچین خرد شده را با یک پیمانه زنجبیل آسیاب شده با دو پیمانه آب جوش بریزید و به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. سپس این جوشانده را به مدت 10 دقیقه بپزید و پس از شیرین شدن با عسل طبیعی میل کنید.

جوشانده برای کاهش وزن

زمان زیادی تا عید نوروز باقی نمانده و خیلی ها تصمیم می گیرند سال جدید را با تناسب اندام آغاز کنند. اگر چه شما هم جزو این دسته از افراد هستید و تصمیم به کاهش وزن گرفته اید اما باید روزی سه فنجان جوشانده زیره بنوشید زیرا از نظر طب سنتی این گیاه چربی های اضافی بدن را می سوزاند و چاقی را از بین می برد و علاوه بر تصفیه کننده خون، تقویت کننده است. قلب. و عروق و همچنین در درمان مشکلات کلیوی موثر است.
طرز تهیه: یک قاشق زیره سیاه را با دو لیوان آب جوش بریزید و روی آتش مستقیم گاز بگذارید و بعد از جوش آمدن گاز را خاموش کنید تا پنج دقیقه بماند سپس کمی نبات شیرین کرده و بگذارید. به مدت یک هفته سه تا چهار فنجان از این جوشانده را 20 دقیقه بعد از غذا میل کنید.

بیشتر بخوانید  نکات بهداشتی زنان، مهم ترین نکات بهداشتی که زنان باید رعایت کنند

جوشانده ضد دیابت

زغال اخته میوه ای است که در جنگل های ایرلند شمالی می روید و علاوه بر درمان اسهال در کاهش قند خون نیز موثر است و عصاره آن چهار بار در هفته به دیابتی ها یا افرادی که زمینه ژنتیکی این بیماری را دارند توصیه می شود.
طرز تهیه: یک قاشق زغال اخته را با دو لیوان آب سرد مخلوط کرده و به مدت 20 دقیقه روی آتش بگذارید تا بجوشد سپس جوشانده را بعد از سرد شدن میل کنید.

جوشانده بادرنجبویه

علف لیمو از سال 2000 در یونان در پزشکی استفاده می شود زیرا در کاهش استرس، التیام زخم ها، دندان درد، آسیب های گردن و التیام گوش موثر است. همچنین به عنوان دارویی برای تب، سردرد، فشار خون بالا، کابوس، آنفولانزا و حالت تهوع شناخته می شود. البته یکی از مهم ترین خواص بادرنجبویه این است که روی خلق و خو تاثیر می گذارد و کسالت را درمان می کند.
طرز تهیه: 15 گرم بادرنجبویه را روی یک لیتر آب جوش بریزید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید تا بجوشد و پس از سرد شدن و افزودن کمی عسل یا نبات هفته ای سه تا چهار فنجان میل کنید.

نکته طلایی:به یاد داشته باشید که مصرف زیاد عرقیات و جوشانده ها خطرناک است و می تواند عوارضی به همراه داشته باشد. مثلاً جوشانده نعنا را زیاد بنوشید که برای درمان سوء هاضمه و نفخ تجویز می شود. جذب آهن را کاهش می دهد و باعث کم خونی می شود. بنابراین قبل از مصرف عرقیات و جوشانده با متخصص طب سنتی مشورت کنید.

منبع: مجله سلامت


دیدگاهتان را بنویسید