هشدار درباره مرگ و میر روزافزون برخی بیماران به دلیل کمبود دارو



به گزارش سلام نو، روزنامه آرمان ملی نوشت: وضعیت کمبود دارو در کشور در حال تبدیل شدن به موضوعی چالش برانگیز برای دستیابی به اهداف بهداشت عمومی است. این روزها نه تنها بیماران خاص در زمینه دارورسانی و مشکلات پزشکی با چالش‌های فراوانی روبه‌رو می‌شوند، بلکه برای افراد عادی برای بیماری‌های روزمره و در زمان بیماری‌های عروق کرونر قلب نیز اعمال می‌شود و رئیس بنیاد بیماری‌های خاص هشدار داد: در صورت بروز مشکلات دارویی، درمان بیماران تحت پوشش بیمه افراد مبتلا به بیماری های خاص نیست، به زودی شاهد افزایش مرگ و میر آنها خواهیم بود.

کمبود دارو؛ افزایش مرگ و میر بیماران خاص
این صحبت ها در حالی انجام شد که پیش از این مسئولان از کمبود 550 قلم دارو در کشور خبر داده بودند و بعداً رئیس سازمان غذا و دارو از ذخیره 190 قلم دارو در کشور خبر داد. اگر تحریم ها برداشته نشود به زودی این تعداد دارو در کشور کم یا زیاد می شود.

با این حال مشاهدات در داروخانه ها و بیمارستان ها که مصادف با دومین سالگرد شیوع کرونا در ایران است، نشان می دهد که مردم نمی توانند داروهای مورد نیاز خود را تهیه کنند و به بازار سیاه مراجعه کنند و برخی بیماران برای آن به داروهایی مانند «آب زندگی» نیاز دارند. . و اکثر آنها از اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه هستند و توان پرداخت هزینه بسیار بالاتر تهیه دارو در بازار سیاه را ندارند که با چالش جدی “مرگ” و تشدید بیماری مواجه شده است.

اما روز گذشته نشست تخصصی جایگاه بیماران خاص در سراسر کشور و در این نشست که به صورت آنلاین با حضور مدیرعامل بنیاد بیماری های خاص، فعالان، صاحب نظران و اندیشمندان این حوزه در سراسر کشور برگزار شد. . کشور، فاطمه هاشمی، مدیرعامل بنیاد بیماری‌های خاص، گزارشی از وضعیت موجود شهرستان‌ها و استان‌ها برای رفع چالش‌های قانونی در دستگاه‌های دولتی، مشکلات مالی و جانی بیماران خاص در پرداخت هزینه‌های درمان و تأمین الکترونیکی دارو، کمبود دارو ارائه کرد. در داروخانه ها و عدم حمایت دولت.

بیشتر بخوانید  رکوردهای عجیب قد و وزن در جهان

وی با اشاره به اینکه ردیف بودجه بیماران خاص هر سال در حال افزایش است، گفت: هر ساله در دولت شاهد افزایش ردیف بودجه بیماران خاص هستیم اما در عمل با کاهش حمایت های دولتی مواجه هستیم. به عنوان مثال در چالش های «هدیه ایثار بیماران دیالیزی» این هدیه ایثارگری در دهه 70 بالغ بر یک میلیون تومان بود که معادل 20 سکه بهار آزادی در آن دوره بود، اما دولت ها از قدیم بی توجهی کردند. مصوبات و افزایش تورم تحریم ها مشکلات بیماران.

اولویت های درمانی، متناسب با اولویت های زندگی

فاطمه هاشمی با اشاره به لزوم در نظر گرفتن اولویت‌های درمانی در ارتباط با اولویت‌های زندگی که در بیماران خاص شهرستان بسیار پررنگ است و بسیاری با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، خاطرنشان کرد: آنها تهدید می‌کنند که بنیاد در تامین هزینه‌های حمایتی مشکلات زیادی دارد و اگرچه می‌دانیم که بیماران خاص علاوه بر مشکلات بهداشتی، دارویی و هزینه های درمانی، مشکلات اقتصادی و جانی فراوانی نیز دارند، اما برای این پایه، حل مشکلات سلامتی بیماران در وهله اول قرار دارد. .

به عنوان مثال، ما نمی توانیم نیاز سالانه به دستگاه های دیالیز در مراکز کنترل بیماری در سراسر کشور را تامین کنیم. با توجه به افزایش روزافزون بیماران دیالیزی، سالانه به 350 تا 500 دستگاه دیالیز نیاز داریم که قبلا به شهرستان ها و استان ها به صورت رایگان ارسال می شد و اکنون نمی توانیم آنها را تهیه کنیم. همچنین بیماران خاص باید به صورت رایگان درمان شوند و اخذ هرگونه خدمات از آنها تخلف است.

بیشتر بخوانید  مرگ تلح کارگر بیمارستان شهید بهشتی کاشان در دستگاه زباله سوز

فاطمه هاشمی با ابراز نگرانی از افزایش مرگ و میر بیماران خاص، هشدار داد: دولت باید موانع درمان بیمارستانی و تامین اجتماعی و خدمات درمانی بیماران خاص را برطرف کند، آنها را در تامین دارو و هزینه های درمانی یاری دهد، در غیر این صورت مرگ و میر افزایش خواهد یافت. از این بیماران

متأسفانه در سال‌های اخیر با توجه به اینکه شیوع همه‌گیری کرونا و تحریم‌های دارویی به شدت درمان و معیشت بیماران خاص را با مشکل مواجه کرده است، حمایت اهداکنندگان کاهش یافته است. وی صریحاً از همه نهادها و ارگان های ذیربط خواست تا نسبت به مشکلات بیماران خاص در سراسر کشور بی تفاوت نباشند و با مشارکت و هم افزایی در حل آن ها به ایجاد بیماری های خاص کمک کنند.

مرگ 400 بیمار مبتلا به تالاسمی

این اظهارات پس از آن صورت گرفت که یونس عرب، رئیس انجمن ملی تالاسمی، رئیس بنیاد بیماری‌های خاص، نسبت به روزهای سخت کمبود دارو و افزایش هزینه‌ها هشدار داد. وی گفت: اگر افراد مبتلا به تالاسمی در سال گذشته یک بسته تزریقی شامل سرنگ صد هزار تومانی می خریدند، این روزها بسته تزریقی که باید هر 10 روز یک بار خریداری شود، 200 تا 250 هزار تومان است. دسفرال تزریقی (فیلتر تزریقی که باید هر سه سال یکبار تعویض شود) پارسال 3 میلیون تومان قیمت داشت در حالی که دسفرال امسال 18 میلیون تومان فروخته می شود و بیمه های دولتی فقط 3 میلیون تومان قیمت دارند. آنها پرداخت می کنند.

قیمت انواع قرص کلسیم نسبت به سال گذشته 50 تا 70 درصد افزایش داشته است. داروی زومتا پارسال 1.5 میلیون تومان فروخته می شد اما این روزها در داروخانه ها با قیمتی در حدود 5 میلیون تومان به فروش می رسد. این عرب ادامه می دهد که اگر بیماران دارو مصرف نکنند به شدت آسیب می بینند یا می میرند، به همین دلیل از سال 1998 که تحریم ها تشدید شد، 400 نفر از مبتلایان به تالاسمی جان خود را از دست دادند و حدود 700 نفر نیز به دلیل کمبود آن به شدت مجروح شده اند. . پزشکی.

بیشتر بخوانید  هوای پایتخت در وضعیت "قابل قبول" قرار داشت

دیدگاهتان را بنویسید