ژامبون مرغ غذای بسیار خوشمزه و پرطرفداری است که طعم آن مورد علاقه کودکان نیز هست و البته متخصصان تغذیه توصیه می کنند این غذا را در منزل تهیه کنید.
Jambon یک غذای فرانسوی است که از گوشت فرآوری شده ران حیوانات، به سادگی پخته یا دودی تهیه می شود که به آن مواد نگهدارنده و نمک اضافه می شود.
ذکر این نکته ضروری است که در کشور ما به سوسیس مرغ و گوشت ژامبون نیز می گویند. سوسیس در اصل ترکیبی از گوشت، آزاد و ادویه است و با قطعات نمایشگاهی مانند گوشت فرآوری شده، قارچ، پسته و هویج تزئین شده است.
تهیه سوسیس مرغ با تکه های نمایشگاهی بسیار آسان است و در این مطلب طرز تهیه آن را خواهید خواند.
روشی آسان برای تهیه مرغ
برای تهیه ژامبون مرغ خانگی ساده به این مواد نیاز دارید.
اجزاء | |
ران مرغ بدون استخوان | 375 گرم |
تخم مرغ | 1 کیلو |
پودر آب و یخ | 60 میلی لیتر |
قند | 1/2 قاشق چایخوری |
بنابراین | 2 قاشق چایخوری قرمز |
آرد نشاسته | 1.5 قاشق غذاخوری |
شیرخشک | 1/2 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | 1/3 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
پودر موسیر | 1 قاشق چایخوری |
پودر دانه رازیانه | 1/4 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1/4 قاشق چایخوری |
پودر دانه شنبلیله | 1/4 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
پسته و قارچ و هویج خرد شده | به میزان لازم |
فلفل قرمز | در حد مطلوب |
طرز تهیه
- ابتدا پای مرغ بدون استخوان را دو بار چرخ کنید. سپس در فریزر پلاستیکی قرار دهید و به مدت 1 ساعت در فریزر قرار دهید تا یخ بزند.
- مرغ منجمد را از فریزر خارج کرده و در ظرفی قرار دهید. نمک را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- نیمی از مخلوط آب و یخ را به مرغ اضافه کنید و خوب ورز دهید سپس تخم مرغ را اضافه کرده و دوباره ورز دهید.
- روغن، آب و یخ باقی مانده را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
- مواد خشک و ادویه را به گوشت اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. برای یکدست شدن مواد می توانید از غذاساز هم برای این کار استفاده کنید.
- مایه ژامبون رارا را در کاسه ریخته و پسته خرد شده، قارچ و هویج خرد شده و فلفل قرمز را به دلخواه اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا مواد یکدست شود.
- مواد را داخل رول سوسیس (موجود در مایه شیرینی) بریزید و خوب ببندید.
- رول را بخارپز کنید و 60 دقیقه صبر کنید تا ژامبون بپزد.
- پس از پخت، آن را در توری حاوی آب و یخ قرار دهید تا شوک شود.
- بعد از یک دقیقه ژامبون را از آب و یخ خارج کرده و به مدت تمام روز در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود و پس از گذشت مدت زمان ژامبون را برش داده و میل کنید.
مشاوره: اگر به پول دسترسی ندارید، قابلمه را از وسط نصف کنید و روی آتش بگذارید تا بجوشد. سپس یک زهکش فلزی روی دهانه قابلمه قرار دهید تا ته آبکش بالاتر از سطح آب در حال جوش باشد. رول را در آبکش بریزید و درب قابلمه را ببندید.
طرز تهیه ژامبون مرغ دودی را یاد بگیرید
برای تهیه ژامبون مرغ دودی به این مواد نیاز دارید.
مواد لازم برای دود کردن ژامبون مرغ | |
زغال سنگ | 2-3 قطعه کوچک |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
کاغذ فویل | 1 قطعه |
ژامبون مرغ را به روش بالا درست کنید و برای دود کردن آن طبق دستور زیر عمل کنید.
روش تهیه
- فویل را دور یک کاغذ بپیچید تا شبیه کاسه شود.
- روغن مایع را داخل ظرف فویل بریزید.
- زغال چوب را سرخ کنید تا قهوه ای طلایی شود.
- ژامبون را از رول خارج کرده و در شرپا قرار دهید.
- یک کاسه روغن فویل را در شرپا کنار ژامبون قرار دهید.
- زغال های سرخ شده را روی روغن در تابه فویلی بریزید و درب شرپا را خیلی سریع ببندید.
- قرار دادن زغال در روغن دود ایجاد می کند و این دود روی سطح ژامبون می نشیند.
- بعد از 15 تا 20 دقیقه ژامبون را از ماهیتابه خارج کنید. در کیسه فریزر بگذارید و یک شب در یخچال قرار دهید تا خنک شود، سپس آماده سرو کنید.
- مشاوره: بهترین زغال برای تهیه مرغ دودی زغالی است که از چوب زردآلو تهیه می شود که دود آن بوی بسیار خوبی می دهد.
آیا می توان ژامبون مرغ را سرخ کرد؟
اکثر مردم سوسیس را یک محصول خام می دانند، اما سوسیس یک محصول پخته است. بنابراین سوسیس و کالباس را قبل از مصرف سرخ می کنند. اما معمولا از سوسیس و کالباس به صورت خام استفاده می شود. سوسیس و کالباس تهیه شده در کارخانجات ایرانی، فرآورده های پخته ای هستند که بسته به قطر آن ها بین 1 تا 2 ساعت در دمای 75 تا 85 درجه سانتیگراد حرارت داده می شود.
اما آیا می توان ژامبون را سرخ کرد؟ سوسیس و کالباس موجود در کارخانه حاوی ماده نیتریت است که یک ماده نگهدارنده شیمیایی است و برای جلوگیری از بوتولیسم به آن اضافه می شود. نیتریت در اثر حرارت به مواد سرطان زا مانند نیتروزامین تبدیل می شود و گرم شدن بیش از حد و سرخ کردن سوسیس تا زمانی که قهوه ای شود می تواند خطرناک باشد. اما سوسیس های خانگی مواد نگهدارنده شیمیایی ندارند و سرخ کردن مشکلی ندارد.