خواص گل گاوزبان و طرز تهیه نوشیدنی آن


خواص گل گاوزبان و طرز تهیه نوشیدنی آن

خواص گل گاوزبان و طرز تهیه نوشیدنی آن

گاو زبان گیاهی است علفی یکساله که ارتفاع ساقه آن به 60 سانتی متر می رسد، ساقه آن شیاردار و خاردار است. برگ های این گیاه ساده و پوشیده از کرک های درشت است. گلهای آن آبی، سفید، بنفش و آبی است.این زبان احتمالاً در سایر نقاط شمال آفریقا یافت می شود و امروزه در منطقه مدیترانه، بخش هایی از شمال آفریقا و بخش هایی از خاورمیانه می روید. از گل و برگ و شاخه گل آن در پزشکی استفاده می شود.

ترکیبات شیمیایی:

گل گاو و برگ های آن لعاب زیادی دارد. این گیاه حاوی نیترات پتاسیم، رزین مالات کلسیم، منگنز، منیزیم، اسید فسفریک و آلانتوئین است.

خواص گل گاوزبان و طرز تهیه نوشیدنی آن

خواص دارویی:

زبان گاو از نظر طب قدیم ایران سرد است

1) گل گاو زبان است و برگها تصفیه کننده خون است

2) اعصاب را آرام می کند

3) عرق کرده است

4) ادرار ادراری است

5) کلیه ها را تقویت می کند

6) ناامیدی را برطرف می کند

۷) برای رفع سرفه از دم گاو زبان استفاده کنید

8) در درمان برونشیت موثر است

9) بی اختیاری ادرار را درمان می کند

10) التهاب و التهاب کلیه ها را درمان می کند

۱۱) در معالجه سرخک و مخملک مفید است

12) روکش برگ زبان گاو در رفع التهاب موثر است

13) برگ های گل گاوزبان را بجوشانید و به عنوان اسفناج استفاده کنید

14) برگ های تازه گل گاو حاوی مقدار زیادی ویتامین C است و در برخی کشورها آن را به سالاد اضافه می کنند.

بیشتر بخوانید  عوارض کمبود روی در بدن چیست؟

نحوه استفاده:

دستور العمل گیاهان دارویی برای این بیماری را ببینید

خسارت:

گل گاوزبان به دلیل داشتن آلکالوئید برای زنان باردار و کودکان مضر است

خواص گل گاوزبان و طرز تهیه نوشیدنی آن

طرز تهیه نوشیدنی:

گاهی اوقات هیچ قرص یا شربت سرفه نمی تواند سرماخوردگی را درمان کند، اما یک جوشانده سنتی مانند گل گاوزبان به عنوان یک مرهم قوی عمل می کند. ترکیبات شیمیایی موجود در گل گاوزبان شامل ساپونین، مخاط، رزین، تانن، کلسیم و کلسیم است. برخی از کشورها آن را در سالاد قرار می دهند. گل گاوزبان تازه یا خشک،

می توان آن را به صورت دم کرده یا جوشانده مصرف کرد دم کرده گل گاوزبان برای درمان سرماخوردگی همراه با تب، رفع سرفه، رفع التهاب حفره های بینی، گرفتگی صدا، تنگی نفس، گلودرد و درمان ناراحتی های تنفسی بسیار مفید است. برای تهیه این دم کرده 15 گرم برگ و چند گل این گیاه را در آب جوش ریخته و بگذارید خیس بخورد.

بعد از هر غذا این جوشانده را با کمی شکر بنوشید. البته توجه داشته باشید که گل گاوزبان به دلیل داشتن آلکالوئید برای زنان باردار و شیرده مضر است. مصرف بیش از 5 روز متوالی این گیاه می تواند باعث اعتیاد شود. بنابراین پس از 5 روز استفاده در صورت نیاز آن را به مدت 3 روز بگذارید و سپس مجددا استفاده کنید.

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم


دیدگاهتان را بنویسید