دانستنی هایی درباره قاعدگی که هر زنی باید بداند؟!


دانستنی هایی درباره قاعدگی که هر زنی باید بداند؟!

دانستنی هایی درباره قاعدگی که هر زنی باید بداند؟!

شدت خونریزی قاعدگی در زنان متفاوت است. اما به طور کلی در هر قاعدگی بین دو تا سه قاشق چای خوری یعنی حدود 30 تا 40 متر مکعب خون از بین می رود. اگر این مقدار بیشتر یا حتی بیشتر از 5 تا 6 قاشق چایخوری یا معادل 80 سی سی باشد، احتمالا مشکل دارد.

در واقع، اگر نیاز به تعویض منظم نوار بهداشتی دارید، ممکن است مشکلات تخمدانی یا هورمونی داشته باشید. مصرف قرص های ضد بارداری می تواند به کنترل این مشکل کمک کند. البته بهتر است ابتدا برای انجام آزمایشات لازم و تجویز داروهای لازم با پزشک مشورت کنید.

خونریزی قبل و بعد از قاعدگی

مصرف قرص های ضد بارداری می تواند باعث بی نظمی قاعدگی شود. در واقع این قرص ها چند روز زودتر یا دیرتر باعث قاعدگی می شوند، اگر چند بار اتفاق بیفتد مشکلی نیست. اما اگر مرتب متوجه شما شوند

و اگر چند روز زودتر از موعد پریود شده اید و یا عادت ها خیلی دیرتر از حد معمول ظاهر می شوند، بهتر است با پزشک مشورت کنید. بررسی وجود اختلالات احتمالی که باعث اختلال در چرخه طبیعی قاعدگی می شود ضروری است.

خونریزی در دوران قاعدگی

اگر رنگ خون گرفته شده خیلی تیره باشد، می تواند نشانه اختلال در رحم باشد. در موارد حاد و خطرناک، این مشکل می تواند یکی از علائم اولیه سرطان دهانه رحم باشد. در واقع تمام این تغییرات و سوالات غیرعادی می تواند

نشان دهنده بیماری یا مشکلی در بدن است که نیاز به بررسی دارد. البته در برخی موارد خانم ها بیش از حد حساس هستند. اما اگر فکر می کنید مشکل پا دارید، بدون شرم و ترس با متخصص زنان خود صحبت کنید.

بیشتر بخوانید  علت بزرگی سینه در آقایان چیست؟

دانستنی هایی درباره قاعدگی که هر زنی باید بداند؟!

قاعدگی مختص خانم هاست و خانم ها باید در مورد هر نوع مشکل یا اختلال قاعدگی اعم از نامنظمی، لک، بوی بد دهان و… اطلاعات کافی داشته باشند، زیرا ارتباط مستقیمی با سلامت آنها دارد. به یاد داشته باشید که بدن شما برای شماست و اصلا نمی توان درباره آن اظهار نظر کرد.

پس پزشک متخصص بیشتر به شما کمک می کند، متاسفانه اکثر خانم ها به دلیل ناآگاهی یا شرم و حتی ترس دیر به متخصص زنان مراجعه می کنند و این می تواند به سلامتی آنها آسیب برساند. بنابراین توصیه می کنیم پزشک خود را یک راز در نظر بگیرید و از مراجعه به متخصص زنان نترسید.

آیا وجود لخته خون در دوران قاعدگی نشانه بیماری است؟!

اکثر زنان هر از گاهی لخته های خون را مشاهده می کنند. این لخته ها می توانند قرمز روشن یا تیره باشند و اغلب در قوی ترین روز خونریزی ظاهر می شوند. وجود این لخته ها باعث می شود خونریزی غلیظ تر از همیشه به نظر برسد. بدن طبیعی برای جلوگیری از لخته شدن خون قاعدگی،

با آن مواد ضد انعقاد ترشح می کند. اما زمانی که قاعدگی شدید باشد و خون خیلی سریع خارج شود، این مواد زمان کافی برای اثرگذاری ندارند و در نتیجه لخته ایجاد می شود. اگر لخته های شما بزرگ یا بزرگ هستند، باید توسط متخصص زنان معاینه شوید.

اندومتریوز و درد وحشتناک!

کاشت بافت رحم در قسمتی که دیواره داخلی رحم نیست را «اندومتریوز» می‌گویند. در واقع به بافت داخل رحم آندومتر می گویند و این بافت را می توان به دلایل مختلفی در جاهایی غیر از رحم کاشت. به عنوان مثال، اگر در طول قاعدگی، خون به جای بیرون آمدن از لوله های فالوپ به داخل حفره شکمی سرازیر شود،

بیشتر بخوانید  آیا حافظه شما ضعیف است؟

ممکن است منجر به اندومتریوز شود. عوامل ارثی و تغییرات سلولی نیز می توانند باعث ایجاد اندومتریوز شوند. یکی از شایع ترین علائم این بیماری دردهای قاعدگی است که معمولا در روز سوم و چهارم بدتر می شود. حتی پس از پایان قاعدگی مدت زیادی طول می کشد تا درد کاملا از بین برود و ماه به ماه درد تشدید شود.

چرا ما اینقدر عذاب میکشیم؟!

درد قاعدگی، اگر فقط در چند روز اول باشد، “دیسمنوره” نامیده می شود که در اثر ترشح پروستاگلاندین ها ایجاد می شود. در این حالت ممکن است از داروهای ضد التهابی مانند دیکلوفناک یا مفنامیک اسید برای تسکین درد استفاده شود. اگر این داروها موثر نباشند، گاهی اوقات می توان از قرص های ضد بارداری تحت نظارت محدود پزشکی استفاده کرد.

گاهی اوقات تنگی دهانه رحم نیز باعث درد می شود. در واقع اگر درد خیلی شدید نباشد و با دارو قابل تحمل باشد طبیعی تلقی می شود. اما اگر قاعدگی از روز دوم یا سوم افزایش یابد، باید به اندومتریوز مشکوک باشیم، بیماری پیش رونده ای که قابل نظارت و تشخیص است.

دانستنی هایی درباره قاعدگی که هر زنی باید بداند؟!

میشه باردار باشی؟!

تغییر در رنگ و غلظت خون قاعدگی اغلب طبیعی است. با این حال، عوامل متعددی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد لخته های غیر طبیعی یا تغییر در رنگ و غلظت خون در طول قاعدگی شود. از جمله سقط جنین، وجود فیبروم، تغییرات هورمونی، بزرگ شدن رحم، انسداد

در جریان خون قاعدگی و اندومتریوز. برای مثال، زنانی که سقط جنین کرده‌اند ممکن است لخته‌های خون یا توده‌هایی از بافت خاکستری را ببینند که از واژن خارج می‌شوند. بنابراین، اگر احتمال بارداری دارید، در صورت مشاهده این علائم و خونریزی شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید  اگر کودک بلند قد می خواهید، ادامه مطلب را بخوانید

فیبروم و افزایش درد و خونریزی در دوران قاعدگی

فیبروم های رحمی توده های غیر سرطانی هستند. فیبروم همیشه با علائم همراه نیست. در واقع، تحقیقات نشان می دهد که اکثر فیبروم های کوچک هیچ علامتی ندارند. اما اگر فیبروم به داخل رحم بیرون بزند، با افزایش سطح رحم، خونریزی قاعدگی را افزایش می دهد. حتی به دلیل فاکتورهای رشدی که از این فیبروم ها ترشح می شود، لایه پوششی جلوی آنها بیشتر خونریزی می کند.

بنابراین، افراد مبتلا به فیبروم اغلب خونریزی ماهانه افزایش می‌یابند که گاهی اوقات می‌تواند نتیجه نکروز یا خونریزی داخل فیبروم باشد. از شر درون فیبروم خلاص شوید که می‌تواند باعث ایجاد دردهای گرفتگی شبیه دردهای قاعدگی یا زایمان شود.

آیا وزن خود را تغییر داده اید؟

عملکرد بدن شما به تعادل دقیق هورمون های پروژسترون و استروژن بستگی دارد. این هورمون ها هر ماه باعث ضخیم شدن و ریزش دیواره رحم در دوران قاعدگی می شوند و این روند را تنظیم می کنند، بنابراین اگر تعادل آنها به هم بخورد، ممکن است

ضخامت لایه داخلی رحم زیاد افزایش نمی یابد. در این صورت میزان خونریزی و لخته بیشتر از حد طبیعی خواهد بود. یائسگی، یائسگی، کاهش وزن شدید و عوارض جانبی برخی داروها مانند استروئیدها می تواند تعادل این هورمون ها را به هم بزند.

مجموعه: مجله اینترنتی تشویقی


دیدگاهتان را بنویسید