یکی از اعضای کمیته علمی ملی مبارزه با کرونا گفت: اکثر بیماران مبتلا به آمیکرون کسانی هستند که اصلا واکسینه نشده اند و به دلیل وجود آنتی بادی در بدن بیش از 6 ماه است که واکسینه شده اند. ، بیشتر مستعد عفونت هستند.
دکتر مسعود مردانی از اعضای کمیته علمی کشوری تاج با اشاره به اینکه در حال حاضر بیمارانی که به بیمارستان ها مراجعه می کنند اکثراً سرپایی هستند و این علائم چیزی جز کرونا نیست.
وی با بیان اینکه تعداد مواردی که نیاز به بستری شدن دارند بسیار کمتر از سویه های دلتا است، تصریح کرد: به همین دلیل هنوز تخت های بیمارستانی خیلی پر نشده است. این در حالی است که با پیک ششمین پیک تاج، بروز بیماری افزایش می یابد و به دنبال آن تعداد بستری ها و مرگ و میرها افزایش می یابد.
واکسن ها؛ جمعیت اصلی بیماران مبتلا به آمیکرون
وی گفت: متأسفانه بیشتر افرادی که ابتدا به آمیکرون مبتلا می شوند کسانی هستند که اصلاً واکسینه نشده اند. امیدوارم این افراد عبرت بگیرند و در پایان بیماری حتما واکسن را تزریق کنند یا واکسن را تمام کنند. از طرفی کسانی که بیش از 6 ماه بعد از دوز دوم واکسن واکسینه شده اند، به دلیل اینکه سطح آنتی بادی آنها در بدن کاهش یافته است، بیشتر در معرض خطر هستند.
این متخصص عفونت گفت: موارد ابتلا به بیماری عروق کرونر در کودکان بسیار زیاد است. اما دستاورد چندانی نداشته است زیرا هنوز در پیک ششم به بالاترین میزان ابتلا نرسیده ایم اما اکنون بیمارستان های اطفال بی بیماری و مرگ و میر نیستند.
50% منفی کاذب در تست های تشخیصی کرونری
این آقایان با بیان اینکه حدود 50 درصد در تست های تشخیصی کرونر آمیکرون منفی کاذب بوده اند، می گویند: به همین دلیل می گوییم همه بیمارانی که علائم سرماخوردگی دارند آمیکرون دارند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. این افراد باید در خانه و قرنطینه بمانند تا بیماری را به دیگران منتقل نکنند. مدت زمان قرنطینه آمیکرون کوتاهتر از دلتا و 5 روز است. البته پس از خروج از منزل تا 5 روز باید با دو ماسک و رعایت نکات بهداشتی سفر کنند.
وی افزود: درگیری ریه در بیماران مبتلا به آمیکرون شایع نیست، اما در مورد درگیری ریه افرادی که سطح اکسیژن خون آنها زیر 92 درصد است، بیماران مراقبت های اولیه، افرادی که پیوند عضو انجام داده اند و … تزریق رامد ساویر انجام می شود. ممکن است مورد نیاز باشد. “بله.”
توصیه کنید تجمعات، دورهمی ها و سفرهای غیر ضروری را محدود کنید
یکی از اعضای کمیته علمی کرونا گفت: محدودیتها هنوز در دستور کار قرار نگرفته است. حفظ فاصله اجتماعی، شستن دست ها و استفاده از ماسک نیز مهم است. اما در صورتی که موارد بیماری به حد نگران کننده ای برسد، باید انسداد انجام شود. اگر میزان بروز در مدارس و دانشگاه ها افزایش یابد ترجیح می دهیم کلاس ها به صورت غیرحضوری برگزار شود.
وی با تاکید بر اینکه حمل و نقل عمومی می تواند خطرناک باشد، گفت: افرادی که از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنند باید از دو ماسک استفاده کنند و از صحبت های بی مورد و دست زدن به قسمت های مختلف مترو و اتوبوس خودداری کنند. باید به محض تخلیه دست های خود را با آب و صابون بشویند و یا از ژل های الکلی استفاده کنند زیرا ماندگاری آمیکرون بیشتر است و باید مراقب بود که به این روش آلوده نشود.