ویروس آمیکرون جایگزین دلتا می شود و وزیر بهداشت از پیشنهادی به ستاد ملی کرونا برای اعمال محدودیت هایی برای کرونا خبر داد.
آمیکرون در روزهای اخیر در کشور شناسایی شده و اکنون در روزهای سرد سال به دغدغه مردم و مسئولان تبدیل شده است. این ویروس 3 برابر سریعتر از نوع دلتا در حال گسترش است و تعداد موارد ابتلا در کشور به سرعت در حال افزایش است.
وضعیت عفونت های امیکرون در جهان بحرانی است و کشورهای اروپایی و آمریکایی درگیر عفونت های امیکرون هستند و روزانه بیش از 1500 نفر در آمریکا بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
گزارش هفتگی درصد موارد مثبت ستاد ملی ویروس کرونا
سیامک سمیعی مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ گفت: گزارش هفتگی درصد موارد مثبت ایمیکرون در کشور و هر استان به سازمان گزارش می شود. ستاد ملی تاج.”
سمیعی میگوید: «مردم باید برای جلوگیری از ایمیکرون و شکستن زنجیره انتقال، همان کارهایی را که برای انواع دیگر انجام دادند، ادامه دهند و افراد باید به موقع واکسینه شوند، از تجهیزات حفاظت فردی مناسب بهویژه ماسک و اندازه مناسب صورت استفاده کنند.» رعایت فاصله فیزیکی و پرهیز از تجمع، رعایت تهویه مناسب در محل کار و زندگی، بهداشت و بهداشت دست و آداب سرفه و عطسه (مثلا سرفه و عطسه داخل آرنج).
سمیعی گفت: از آنجایی که هیچ درمان یا مراقبت خاص یا متفاوتی برای این نوع جدید وجود ندارد، فرقی نمیکند که فرد آمیکرون داشته باشد یا دلتا. به عبارت دیگر روش درمان، پیشگیری و درمان ایمیکرون مشابه دلتا است.
شناسایی 3000 مورد آمیکرون در کشور
بهرام عینالهی، وزیر بهداشت، گفت: ما بسیار نگران هستیم زیرا Omicron از قدرت بالایی برخوردار است. زمانی که آلودگی و استرس در یک کشور اتفاق بیفتد به کشورهای دیگر سرایت می کند و در کشور ما به دلیل ورود و خروج مسافران، Omicron وارد کشور شد.
به گفته وزیر بهداشت، تاکنون بیش از دو هزار بیمار مبتلا به امیکرون در کشور شناسایی شده است، اما از همه بیماران آزمایش نمیگیریم، بلکه این آزمایشها به صورت تصادفی و میزان ابتلا انجام میشود. در جامعه بیش از آن مراجعات سرپایی در دو هفته اخیر تقریباً چهار برابر شده است و با افزایش مراجعات سرپایی، بستری شدن در بیمارستان و بیماران بدحال نیز افزایش می یابد و ما از این بابت نگران هستیم.
وزیر بهداشت به شهروندان گفت هر چه سریعتر نوبت سوم واکسن کرونا را تزریق کنند. حدود 13 میلیون نفر تا کنون دوز سوم تزریق کرده اند و یکی از دلایل مرگ و میر پایین بیماری عروق کرونر قلب، واکسیناسیون گسترده است که خوشبختانه حدود 89 درصد از جمعیت هدف یک نوبت و حدود 79 درصد دو نوبت دریافت کردند. دوزها
عین اللهی گفت: ایمنی واکسن ها از نظر زمانی محدود است و ما را بیمه مادام العمر نمی کند، بنابراین کشورهای غربی که واکسیناسیون را زودتر شروع کردند، مصونیت خود را کاهش دادند و به مردم توصیه کردند که دوز سوم تزریق کنند. در ایران بیشتر واکسن ها در شهریور، مهر و آبان تزریق می شود و افرادی که دوز دوم را به مدت سه ماه تزریق کرده اند نیاز به تزریق فوری دارند.
وزیر بهداشت گفت: یکی از مهمترین دغدغه های ما عادی شدن مردم است و نباید فکر کنیم همه چیز تمام شده است، مهم ترین نکته سلامت فردی ماسک زدن است. نشان داده شده است که استفاده مداوم از ماسک تا حد زیادی از ایمیکرون جلوگیری می کند. متاسفانه در اماکن عمومی شاهد هستیم که برخی افراد ماسک نمی زنند.
بیمارستان ها آماده مقابله با امواج میکرونی هستند
وزیر بهداشت به مدیران دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی دستور داد تا مراکز درمانی را برای مقابله با موج جدید بیماریها آماده کنند.
عین اللهی گفت: ستاد ملی مبارزه با تاج و تخت در خصوص اعمال محدودیت ها تصمیم گیری خواهد کرد و وزارت بهداشت نیز توصیه های کارشناسی خود را در این زمینه ارائه خواهد کرد. با توجه به شرایط کشور، ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات لازم را اتخاذ خواهد کرد. در صورت استفاده از ماسک در جامعه و مشاهده شکاف می تواند تا حدودی از ابتلا به بیماری امیکرون جلوگیری کند.
علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بر اساس پیش بینی ها از این پس تعداد مبتلایان به کووید 19 با شیب ملایمی که با سویه آمیکرون همراه است رشد خواهد کرد و بعد از آن. سه هفته، سویه Omicron سویه غالب در کل جهان خواهد بود و ایران خواهد بود.
احتمال شیوع ششم در ماه مارس
ناجی گفت: انتظار داریم این بیماری از 15 اسفند آغاز شود و مرگ و میر افزایش یابد. نکته مهم این است که این افزایش به اندازه پنجمین افزایشی که در سویه های دلتا رخ داد، نخواهد بود. اما هر نوع بیماری باعث بیماری و زیان خواهد شد.
به گفته این ویروس شناس، اگر پیک ششم رخ دهد، مرگ و میر آن به اندازه قله پنجم با سویه دلتا نخواهد بود. مکالمات فعلی بر اساس دانش فعلی ما از این بیماری است، اگر بیماری زایی آمیکرون به اندازه ای باشد که اکنون می دانیم، میزان مرگ و میر به اندازه دلتا نخواهد بود. اما این بدان معنا نیست که فوران emicron تلفات جانی در پی نخواهد داشت. این پیشبینی سایتهای علمی است که روند کووید 19 را پیشبینی میکنند. در این بین ممکن است تغییراتی در بیماریها ایجاد شود که شرایط را متفاوت کند. در حال حاضر امیدواریم محبوبیت واکسیناسیون به ویژه تزریق دوز سوم افزایش یابد.
او گفت: به شیان در چین و اخبار عجیبی که منتشر شده است نگاه کنید. این خبر به دلیل سیاست ضد سلطنتی این کشور منتشر شد. شهری مانند شیان با 13 میلیون نفر در روز قرنطینه و آزمایش می شود. این فقط برای شناسایی موارد بیماری و در صورت لزوم قرنطینه است. چنین رویکردی اهمیت emicron را نشان می دهد. ما نباید اجازه دهیم چنین جهش ویروسی در گردش باشد. پس نباید ساده باشیم.
ناجی گفت: بر اساس آخرین اطلاعات حدود 8 میلیون نفر در کشور واکسینه نشده اند و برای واکسینه شدن باید توجیه شود. با گذشت زمان، انواعی را می بینیم که بیشتر از سیستم ایمنی جلوگیری می کنند، که نشان می دهد بازنگری در ترکیب واکسن بسیار مهم است. چند روز پیش از طریق مراجع علمی خارجی اعلام شد که استراتژی واکسیناسیون علیه کرونا باید مشابه واکسیناسیون آنفولانزا باشد. این بدان معنی است که واکسن ها دائما در حال آزمایش هستند و ترکیبات ویروسی جدید به واکسن اضافه می شوند.
وی گفت: با افزایش بازگشایی به دلیل شیوع امیکرون، مسلماً شیوع بیماری افزایش می یابد، باید علمی بیشتر فکر کرد و منتظر افزایش درصد نوبت سوم بود. تشکیل هر گونه تجمع به دلیل قدرت انتقال بالای آمیکرون می تواند شیوع بیماری را افزایش دهد. بر اساس اطلاعات علمی، ممکن است محدودیت هایی در نظر گرفته شود. ما نباید منتظر وقوع بحران باشیم و سپس سعی کنیم آن را متوقف کنیم.