۹ خاصیت استثنایی هنداونه زرد (هندوانه آناناسی)



مجله دلگرم | خواص هندوانه زرد با کمی تفاوت تقریبا مشابه با هندوانه قرمز می باشد. برای کسانی که هرگز هندوانه زرد نخوردند، ممکن است اینطور به نظر برسد که هندوانه زرد میوه ای ساختگی است، اما این نوع هندوانه غیر معمول زرد رنگ، واقعی می باشد و منبعی غنی از مواد مغذی است.


هندوانه زرد چیست؟


خواص هندوانه زرد تقریبا مشابه هندوانه های دیگر است و تنها تفاوت آن داشتن رنگ زرد به جای قرمز است. در واقع این نوع هندوانه یک نوع طبیعی از هندوانه است که یک جهش ژنتیکی را تجربه کرده است و در آن هیچ (یا سطح بسیار پایینی) لیکوپن تولید نمی شود. لیکوپن ترکیبی است که به بسیاری از میوه ها و سبزیجات محبوب مانند گوجه فرنگی و هندوانه معمولی رنگ می دهد. این گونه های زرد هندوانه در واقع شکل اصلی هندوانه هستند و برای اولین بار در آفریقا کشت شدند. تا زمانی که این هندوانه ها تبدیل به میوه های تجاری محبوبی نشده بودند، آنها را برای داشتن محتوای لیکوپن بیشتر پرورش می دادند.


طعم هندوانه زرد کمی شیرین تر از نوع قرمز رنگ آن است و تقریبا دارای طعم شیرینی شبیه به عسل یا زردآلو در گوشت خوشمزه اش است. پوست این این نوع هندوانه کمی ضخیم تر به نظر می رسد، اما رنگی منحصر به فرد و طعمی ارزشمند دارد.


تفاوت میان خواص هندوانه زرد و قرمز


تفاوت اصلی بین هندوانه زرد و قرمز، همانطور که در بالا ذکر شد، تفاوت در ترکیبات شیمیایی آن ها است. ترکیبات رنگدانه موجود در هندوانه های قرمز لیکوپن هستند، در حالی که هندوانه های زرد حاوی بتا کاروتن هستند، در واقع همان ماده شیمیایی که به هویج رنگ می دهد. همچنین به غیر از این تفاوت های شیمیائی اولیه، هندوانه های زرد دارای طعم شیرین و پوست ضخیم تری نسبت به هندوانه های قرمز هستند. هر دوی این گونه ها برای افزایش سطح آنتی اکسیدانی بدن شما بسیار مفید هستند و می توانند در بسیاری از مصارف مشابه استفاده شوند.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه کباب سیسیلی ساده و خوشمزه


فواید هندوانه زرد چیست؟


divider


1. رگ‌های خونی را نرم می‌کند


محتوای سیترولین موجود در هندوانه آناناسی برای بدن بسیار خوب است. مواد سیترولین توانایی دارند که سایر ترکیب‌ها را از طریق آب به بدن بکشانند. این باعث می‌شود رگ‌ های خونی بدن نرم شوند.


2. تب را کاهش می‌دهد


فایده‌های دیگر هندوانه زرد برای سلامتی چیست؟ استفاده از هندوانه آناناسی به عنوان تب بر توسط پیشینیان انجام می‌گرفته است چون این میوه حاوی ویتامین A و C است. اما، خوردن هندوانه زرد در شرایط آب و هوایی سرد توصیه نمی‌شود چون خوردن بیش از حد خوراکی‌ها یا نوشیدنی‌های سرد می‌تواند تب را بدتر کند.


3. آسم را بر طرف می‌کند


یکی از فایده‌های دیگر هندوانه زرد آن است که دستگاه تنفسی را حفظ و آن را منبسط می‌کند تا بتواند از وقوع آسم جلوگیری کند چون در آن ویتامین C و روی وجود دارد. همچنین می تواند موجب سهولت تنفس شود.


4. از سرطان جلوگیری می‌کند


سرطان یکی از بیماری‌های مرگبار جهان است و به درمان بسیار طولانی مدت نیاز دارد. سرطان و بیماری قلبی موضوعات مهم مطالعات مختلفی در حوزه‌ی سلامت هستند چون تعداد زیادی از مرگ‌ها از این بیماری‌ها ناشی می‌شوند. بنابراین، قبل از آن که سرطان ظاهر شود به پیشگیری‌های بسیار جدی نیاز است چون سرطان به نوبه‌ی خود به ارگان‌های مختلف بدن حمله‌ می‌کند.


مطالعات مختلف نشان داده‌اند که می‌توانیم از احتمال بروز سرطان با مصرف هندوانه آناناسی جلوگیری کنیم. محتوای ویتامین C و لیکوپن موجود در هندوانه زرد از بدن در برابر هجوم رادیکال‌های آزاد که می‌توانند موجب سرطان شوند محافظت می‌کند. به علاوه، آنتی‌اکسیدان‌های زیاد نیز برای افراد مبتلا به پروستات و شمار دیگری از انواع سرطان مفید هستند.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه آب آلبالوی طبیعی نوشیدنی بینظیر تابستانی


5. چربی‌های بد را آب می‌کند


محتوای فیبر و آمینو اسیدها و سیترولین در هندوانه زرد برای کم کردن وزن خوب هستند. هر دوی آن مواد از تجمع چربی‌های بدن جلوگیری و سیستم کاری کلیه‌ها را تنظیم خواهند کرد. همچنین می‌تواند ماده‌ی آرژینینی تولید کند. این ماده چربی‌های بد بدن را که بی‌فایده هستند می‌سوازند و از بین می‌برد.


هندوانه زرد ، هندوانه آناناسی


6. مفید برای پوست


هندوانه زرد منبع خوبی از ویتامین C است که سبب سنتز کلاژن در پوست شده در نتیجه چین و چروک پوست از بین رفته و سبب جوان سازی پوست می شود و به جلوگیری از ریزش مو کمک می کند. و نیز بتا کاروتن موجود در هندوانه زرد از آفتاب سوختگی پیشگیری کرده و سبب درمان آن می شود. ویتامین A موجود در این هندوانه نیز سبب پاکسازی پوست صورت، رفع خستگی و پیشگیری از پوسته پوسته شدن پوست می شود. ویتامین A موجود می تواند چربی پوست را کنترل کند و میزان آکنه و جوش را کاهش دهد.


7. سنگ کلیه


هندوانه زرد خاصیت دیورتیک دارد و با افزایش ادرار و دفع آن به سم زدایی بدن کمک کرده و برای پیشگیری و دفع سنگ کلیه مفید می باشد.


8. هندوانه ‏ی زرد منبع خوبی از سیترولین


هندوانه‏ ها مخصوصاً هندوانه زرد سیترولین زیادی دارند. سیترولین یک اسید آمینه غیرضروری می‏ باشد که در سیستم اکسید نیتریک بدن شرکت می ‏کند. به این ترتیب که وقتی سیترولین با آنزیم ‏های بدن وارد واکنش شد، به آرژنین تبدیل می ‏شود. آرژنین اسید آمینه ‏ای است که برای سلامت قلب و عروق و سیستم ایمنی بدن سودمند است. آرژنین تولید اکسید نیتریک را در بدن تشدید می ‏کند که باعث شل شدن دیواره‏ ی عروق می ‏شود.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه سالاد سوفی ساده و خوشمزه


در واقع همان اثری را که داروی ویاگرا بر روی مردان دارد، تا حدودی این هندوانه نیز دارا می‏ باشد.


علاوه بر اثر مثبت این ماده بر روی سلامت جنسی مردان، اکسید نیتریک همچنین به درمان آنژین صدری، فشار خون بالا و سایر مشکلات قلبی- عروقی کمک می ‏کند.


البته لازم است متذکر شوم برای اینکه هندوانه‏ ی زرد بتواند مشکلات جنسی مردان را حل کند باید به میزان 6 لیوان در روز مصرف شود که کمی دشوار است، زیرا همان طور که می دانیم، هندوانه بسیار ادرار آور می ‏باشد.


9. معده و دستگاه گوارش


مقادیر بالای فیبر موجود در هندوانه زرد برای سلامتی معده و دستگاه گوارش مفید بوده و با بهبود حرکات روده به درمان یبوست کمک می کند.


بیشتر بخوانید:


هندوانه کوهی چیست ؟ خواص هندوانه کوهی کدامند ؟


تعبیر خواب هندوانه : ۲۰ نشانه و تفسیر دیدن هندوانه در خواب


علائم حساسیت گوارشی به هندوانه و درمان این عارضه


انواع نوشیدنی هندوانه خوشمزه برای فصل تابستان!


بهترین شیوه برای نگهداری دراز مدت هندوانه



چنانچه این مطلب را مفید میدانید با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن، از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و مقاله های درخواستی خود را از طریق قسمت دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.


دیدگاهتان را بنویسید