روکش دندان چیست ؟
روکش دندان یک راه بسیار مناسب برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است.
روکش دندان عصب کشی شده نیز یکی از راههای محافظت از دندانی است که دیگر عصب و عروق خود را از دست داده و شکننده است.
با روکش کردن دندانها میتوان از خردشدگی و یا پوسیدگی مجدد آنها جلوگیری کرد.
به طور میانگین، حدود 15 میلیون نفر در آمریکا حداقل یک روکش دندان دارند.
اما بوی بد روکش دندان یک علامت خطر است و نشان میدهد که چیزی مشکل دارد.
درد دندان روکش شده میتواند همراه با این بوی نامطبوع باشد که همه اینها از علائم عفونت روکش دندان است.
حتی دندان روکش شده نیز میتواند دچار عفونت شود. اگر به هر دلیلی این عفونت ایجاد شد، باید هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید تا برای درمان عفونت دندان روکش شده اقدام کند.
علت بوی بد دندان روکش شده چیست ؟
بوی بد روکش دندان معمولاً نشانه این است که باکتریها در نواحی اطراف روکش رشد کرده و باعث عفونت روکش دندان شدهاند.
باکتریها میتوانند به دلیل به وجود آمدن مشکلات ریشه تشکیل شده باشند یا اینکه درمان ریشه قبلی به خوبی انجام نشده بوده و باعث بروز پوسیدگی مجدد شده است.
همچنین اگر اندازه روکش دندان درست نباشد و به درستی روی دندان فیکس نشود، ترک بردارد یا باعث ایجاد فاصله بین دندانهای مجاور شود باعث بوی بد دندان روکش شده میشود.
دندانپزشک در هنگام آماده سازی روکش دندان تمام سعی خود را میکند که روکش اندازه درستی برای دندانها داشته باشد و این کار را ا تراشیدن دندان شروع میکند.
سپس اندازههای دقیقی از تاج دندانها را به سازنده دندان میدهد تا روکش دندان مناسب با دهان شما ساخته شود.
یک علت دیگر بوی بد روکش دندان این است که ممکن است روکش دندان شما در ابتدا درست سر جای خود قرار گرفته باشد اما به مرور زمان و با استفاده مداوم و وارد شدن فشار بر روی دندان، روکش دندان شل یا جابجا شده باشد. همچنین به مرور زمان چسب روکش دندان ممکن است از بین برود و باکتریها به زیر روکش وارد شده و باعث ایجاد عفونت و بوی بد روکش دندان شوند.
دلیل دیگر برای بوی بد روکش دندان ،وجود حفره دندانی در دندان زیرین است. همه دندانهای طبیعی ممکن است به حفره دندانی دچار شوند.
شما میتوانید با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مداوم از این مشکل پیشگیری کنید.
درمان خانگی عفونت دندان روکش شده
۱. گل میخک
گل میخک یکی از گیاهان دارویی است که ثابت شده است که در درمان عفونت و دردهای دندانها و لثه نقش بسزایی دارد.
در واقع روغن میخک به دلیل خاصیت ضد اکسیدانی و ضد التهابی که دارد، ضد عفونی کنندگی دارد.
روش استفاده از این روغن به این صورت است که میتوان پنبهای را به چند قطره از مخلوط روغن زیتون و روغن میخک آغشته کرده و بر روی دندان عفونی شده قرار دهید و تا جایی که میتوانید آن را در دهان خود نگه دارید؛ فقط حواستان باشد که با آن نخوابید.
بوی بد روکش دندان
۲. غرغره کردن آب و لیمو
غرغره کردن روزی دو بار مخلوط آب ولرم و آب لیموی تازه به کاهش التهاب ناشی از عفونت دندان روکش شده و بوی بد دهان کمک میکند.
روش از بین بردن بوی بد روکش دندان
۳. غرغره کردن آب نمک
غرغره کردن آب نمک و یا استفاد از ضماد نمک و زنجبیل موجب تسکین فوری التهاب و کاهش خونریزی میشود.
چگونه بوی روکش دندان را از بین ببریم ؟
۴. سیر
یکی از راههای درمان سریع آبسه دندان و یا عفونت دندان این است که هر روز سه حبه سیر را که به اندازه ماش خُرد کرده اید همراه با یک لیوان آب یا آب و عسل به صورت قرص میل کنید.
علائم عفونت روکش دندان
۵. عصاره گل رز و آب لیمو ترش
اگر روزی سه بار مخلوط عصاره گل رز و آب لیمو ترش تازه را به مدت چند دقیقه در دهان نگه دارید به زودی عفونت درمان روکش شده را درمان میکنید.
درمان خانگی عفونت دندان روکش شده
۶. نمک
کشیدن نمک به روی لثه و دندان میتواند بسیار مؤثر باشد.
علت بوی بد دندان عصب کشی شده
۷. مخلوط سرکه و عسل
مالیدن مخلوط سرکه و عسل بر روی لثه و دندان نیز میتواند موجب بهبود عفونت دندان شود.
برای رفع بوی بد دندان روکش شده چه کنیم ؟
اگر شما بوی بدی از ناحیه روکش دندان حس میکنید یا اینکه روکش دندان درد دارد ،حتماً به پزشک مراجعه کنید. پزشک به شما کمک میکند که علت عفونت روکش دندان را شناسایی کرده و آن را درمان کنید. در بیشتر موارد درمان این است که روکش دندان با روکش جدیدی جایگزین شود. انجام این کار میتواند باعث حفظ سلامت دندان روکش شده و همچنین دیگر دندانهای شما شود.
اگر عفونت دندان روکش شده نادیده گرفته شود، عفونت میتواند به ریشه دندان نفوذ کرده و شرایطی را ایجاد کند که پزشک مجبور شود که دندان را بکشد.
درمان دارویی عفونت درمان روکش شده
-
آنتی بیوتیک : درمان آنتی بیوتیکی مهمترین درمان دارویی برای مقابله با عفونت درمان روکش شده است. یکی از رایجترین آنتی بیوتیک هایی که به این منظور استفاده میشود را باید آموکسی سیلین بدانیم. نکته مهم آن است که آنتی بیوتیکها حتما باید با تجویز پزشک مصرف شوند. به این منظور پزشک معمولا پس از دریافت عکس رادیوگرافی و تشخیص عفونت دندان اقدام به تجویز آنتی بیوتیک میکند. -
مسکن : همچنین به منظور کاهش علائمی مثل درد و التهاب دندان درگیر عفونت میتوان از مسکنهایی مثل ژلوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد. اما توجه کنید که داروهای مسکن فقط علائم عفونت را کاهش میدهند و آن را درمان نمیکنند؛ در نتیجه در صورت داشتن علائم عفونت دندان روکش شده مثل درد، تب، التهاب و ورم صورت، بوی بد دهان و یا حساسیت به سرما و گرما در دندان حتما در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید تا قبل از انتشار عفونت به ریشه و لثه درمان لازم صورت بگیرد.
بیشتر بخوانید :
نحوه پر کردن دندان در خانه | چگونه دندان را در خانه پر کنیم ؟
وارنیش فلوراید : نحوه استفاده و فواید وارنیش تراپی چیست ؟