درس هفتم کتاب فارسی ششم دبستان
اگر به دنبال پاسخ درس هفتم پایه ششم ابتدایی هستید، این مطلب را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.
جواب درس آزاد فرهنگ بومی 1 فارسی ششم
شیخ عبدالحسین فاضل گروسی ستاره فروزان علم و عرفان بیجار گروس
دیار گروس با قدمت بیش از هفت هزار سال از قدیم الایام دارای مشاهیر فرهنگی، ادبی، سیاسی و علمی متعددی بوده است، که شیخ عبدالحسین فاضل گروسی از مشاهیر علم و عرفان این دیار کهن است، اما شرایط اجتماعی زمان او به گونهای بوده که تاکنون ناشناخته و گمنام مانده است.
عالم فاضل، شیخ عبدالحسین فاضل گروسی در سال ۱۲۹۵ شمسی در شهرستان بیجار دیده به جهان گشود، در همان دوران کودکی پدرش را از دست داد و به تشویق مادرش که از خانواده های سرشناس بیجاری بود به تحصیل علوم دینی تشویق شد.
فاضل گروسی تحصیلات مقدماتی را به مدت هفت سال در بیجار گذراند و برای تکمیل تحصیلات خود به قزوین عزیمت نمود.
این عالم ربانی بعد از ۱۲ سال اقامت در قزوین جهت علم آموزی کامل تر به عراق رفت و به مدت ۳۲ سال در این مرکز علمی، دینی در رشته های فقه،اصول، کلام،فلسفه ، هیئت، نجوم و طب سنتی به تحصیل مشغول شد.
شیخ فاضل گروسی علاوه بر زبان کردی و فارسی به زبان های عربی، فرانسه و انگلیسی مسلط بود و خط میخی و پهلوی و اوستایی را می توانست به دقت مطالعه کند و ترجمه نماید.
این عالم ربانی در تمام دوران زندگی خود با خرافات مذهبی در ستیز بود و نسبت به فرقه بهائیت و بابییت عکس العمل نشان می داد، بیشتر توجه این دانشمند به قرآن و حدیث بود و در تفسیر قرآن اهتمام خاصی داشت.
شیخ فاضل گروسی بعد از گذراندن دوران عالیه تحصیلی در علوم مختلف بر اساس احساس وظیفه شرعی و خدمت به مردم دیارش به ولایتش بازگشت و به دور از هرگونه هیاهو و مرید پروری به ارشاد و هدایت مردم پرداخت.
عالم فاضل شیخ عبدالحسین گروسی در زهد و بی اعتنایی نسبت به دنیا زبان زد خاص و عام بود، به طوریکه دست مایه زندگیش بعد از مرگش اندکی اثاث خانه و تعدادی کتاب بیش نبود.
شیخ فاضل گروسی در تاریخ ۱۹ بهمن سال ۱۳۴۱ دار فانی را وداع گفت و در زادگاهش بیجار گروس به خاک سپرده شد.
در حال حاضر مزار این عالم ربانی زیارتگاه مردم دیار بیجار گروس و میدانی نیز به نام این شخصیت وارسته نامگذاری شده است.
درک مطلب صفحه 55 کتاب فارسی ششم ابتدایی
1. شیخ فاضل گروسی در کدام شهر به دنیا آمد و به چه زبان هایی تسلط داشت ؟
جواب: در شهر بیجار استان کردستان به دنیا آمد و این عالم بزرگوار علاوه بر زبان کردی و فارسی به زبانهای عربی، فرانسه و انگلیسی مسلط بود و خط میخی و پهلوی و اوستایی را می توانست به دقت مطالعه کند و ترجمه نماید.
2. آیت الله فاضل گروسی بیشتر مبارزاتش در چه جهت بود و بیشتر به چه چیزی توجه می کرد ؟
جواب: این عالم ربانی در تمام دوران زندگی خود با خرافات مذهبی در ستیز (جنگ و مبارزه) بود و نسبت به فرقه بهائیت و بابییت عکس العمل نشان می داد، بیشتر توجه این دانشمند به قرآن و حدیث بود و در تفسیر قرآن اهتمام خاصی داشت.
جواب خوانش و فهم صفحه 57 فارسی ششم
1. در بیت «گر رسد دشمنی برای وطن جان و دل رایگان بیفشانیم» واژه ی «دشمنی» با چه آهنگی خوانده می شود ؟ چرا ؟
جواب: با آهنگ حماسی خوانده میشود زیرا این شعر در وصف ایران سروده شده است و قصد دارد تا احساسات وطن دوستانهی مخاطبان را برانگیخته کند. بنابراین واژه ی دشمن با آهنگ حماسی و لحنی تنفرآمیز خوانده میشود.
2. چرا در بیت سوم عنوان شده است که «یادگار قدیم دورانیم» ؟
جواب: زیرا کشور ایران دارای تاریخِ پربار و کُهَن و تمدن چند هزار ساله است.
همچنین بخوانید:
پاسخ درک مطلب درس اول فارسی ششم دبستان
پاسخ درک مطلب و پرسش های درس دوم فارسی ششم دبستان
پاسخ درک مطلب درس چهارم فارسی ششم دبستان
پاسخ درک مطلب و سوالات درس سوم فارسی ششم دبستان