طرز تهیه ی غذای کمکی نوزاد ( پوره ی موز)
اگر میخواهید نوزاد شش ماهه خود را با یک ماده غذایی مغذی تغذیه کنید، حتماً میوه موز را در برنامه روزانه او قرار دهید.
این میوه غنی از مواد مغذی لازم برای رشد نوزادان بوده و هضم آن برای آنها بسیار آسان است. به همین دلیل، پزشکان متخصص اطفال عقیده دارند که هر مادری میتواند موز را به عنوان اولین غذای سالم در رژیم غذایی نوزاد خود قرار دهد.
چگونه برای بچهها پوره موز درست کنیم؟
تهیه پوره موز برای نوزادان کار بسیار آسانی است. همچنین، به عنوان یک مادر به خاطر داشته باشید که بلعیدن و هضم میوه موز برای همه، بهویژه نوزاد شما بسیار آسان میباشد.
البته مادران میتوانند انواع غلات را به پوره موز اضافه کرده و به عنوان یک وعده غذایی در برنامه روزانه نوزاد خود قرار دهند.
انواع پورههای دارای موز، عطر و طعم دلپذیری داشته و برای همه نوزادان خوشایند هستند.
5 گام اصلی جهت تهیه پوره موز برای تغذیه نوزادان
همانطور که گفته شد، تهیه پوره موز بسیار آسان و سریع میباشد. اما، بعد از تهیه پوره موز حتماً آن را در یک ظرف جالب قرار دهید تا بتواند اشتهای نوزاد شما را تحریک کند.
با توجه به این که پوره موز دارای عطر مخصوصی است، به سادگی میتوان از روز اول، به عنوان یک غذای مغذی و خوشمزه در رژیم غذایی نوزادان خود قرار داد. نکات مهم برای تهیه پوره موز جهت تغذیه نوزادان به شرح زیر است:
1- انتخاب موز تازه و رسیده برای نوزادان
زمان آمادهسازی پوره موز معمولاً 5 دقیقه است. اما در چنین مواردی، انتخاب موز مناسب برای تغذیه نوزاد خود دارای اهمیت فراوانی میباشد.
شما باید موزی را انتخاب کنید که رنگ زرد داشته و به دور از هرگونه کرمزدگی باشد. البته اگر پوست این میوه کمی قهوهای شده باشد، اشکالی ندارد؛ ولی هرگز برای تهیه پوره نوزادان، موزهای سبز رنگ را انتخاب نکنید.
موز مناسب برای تهیه غذای نوزادان باید محصول کشورهای معتبر باشد.
این میوه از زمان چیدن تا زمان رسیدن به دست مشتری، از مراحل مختلفی عبور میکند؛ بنابراین انتخاب نوع مرغوب و رسیده موز برای حفظ سلامت نوزادان از اهمیت خاصی برخوردار میباشد.
2- مرحله دوم، شستشو و برش دادن میوه موز است
همانطور که میدانید، شما باید پوست میوه موز را کنده و سپس به حالت خمیری در آورید. البته تمیز بودن پوست هر میوه قبل از استفاده برای تهیه غذای نوزادان بسیار مهم است؛
بنابراین، موزها را قبل از قرار دادن در برنامه روزانه فرزند خود خوب شستشو دهید.
برای این کار لازم است ابتدا آب و مقداری سرکه را در یک کاسه نسبتاً بزرگ مخلوط نموده و میوه موز را برای مدت 1 الی 3 دقیقه در داخل این مخلوط قرار دهید؛
سرکه میتواند به از بین بردن باکتریهای موجود بر روی پوست موز کمک کند. سپس موز تمیز را زیر آب (آب سرد) گرفته و خوب بشویید؛ اما حتماً بعد از مرحله خشک کردن، پوست آن را بکنید.
موز پوست کنده شده، برای مدت طولانی تازه نخواهد ماند؛ پس بهتر است موز را به همراه پوست، به قطعات کوچک برش داده و بعد کندن پوست، قطعات برش داده شده را در داخل دستگاه مخلوطکن بریزید.
انجام این کار به شما کمک میکند تا قطعات موز را برای مدتی تازه نگه داشته و پوره سالمی را جهت تغذیه نوزاد خود تهیه کنید!
3- روش تهیه پوره موز برای نوزادان
در صورت دسترسی نداشتن به دستگاه مخلوطکن، مادران میتوانند موز قطعه قطعه شده را با استفاده از یک قاشق به حالت خمیری در آورند.
اگر خمیر بهدستآمده کمی سفت است، با افزودن مقداری آب میتوان آن را رقیقتر نمود. همچنین، افزودن نبات به این پوره نیز کار ایدهآلی است، ولی فراموش نکنید که این نوع پوره فقط برای نوزادانی مناسب است که 12 ماهگی زندگی خود را رد کرده باشند.
پوره موز شیرخواران را هم میتوان با اضافه نمودن شیر مادر تا حدودی رقیق نمود؛ ولی در حالت کلی، آب بهترین رقیقکننده پوره موز است.
در نهایت، به عنوان یک مادر جوان و بیتجربه به خاطر داشته باشید که برای تهیه پوره موز جهت تغذیه نوزادان، استفاده از یک عدد موز متوسط و رسیده کافی است.
4- ترکیب انواع طعمدهندهها به پوره ی موز نوزادان
از آنجایی که پوره موز دارای طعم بسیار سادهای است، شما میتوانید آن را با پوره سایر میوهها ترکیب کرده و غذای خوشمزهای را برای نوزاد خود تهیه کنید.
افزودن پوره موز به پوره میوه آووکادو نه تنها طعمی واقعاً خوشمزه را برای نوزاد شما ایجاد میکند، بلکه (چون پوره هر دو میوه کاملاً یکدست و خمیری هست) بسیار خوب با هم ترکیب شده و مخلوط یکنواختی را به وجود میآورند.
البته ترکیب پوره موز با میوه هلو، آلو، گلابی، توت فرنگی، گیلاس، زغال اخته و ماست نیز بسیار خوشمزه بوده و باب میل اکثر نوزادان است.
5- پوره موز نوزادان را برای چند روز میتوان در یخچال نگهداری کرد؟
مادران میتوانند پوره موز را به همراه پوره میوههای دیگر در یک ظرف کوچک دربدار تا مدت 3 روز در یخچال نگهداری کنند.
با این حال، به شما توصیه میکنیم که همیشه از پوره تازه برای تغذیه نوزاد کوچک خود استفاده کنید. ولی در حالت کلی، غذاهای خانگی را تا چند روز میتوان در یخچال نگه داشت؛ این نوع ذخیرهسازی برای سلامت نوزادان خطرناک نیست.
حرف آخر :
در نهایت، یادتان باشد همیشه قبل از قرار دادن یک میوه جدید در رژیم غذایی فرزند خود حتماً با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید، زیرا بدن بعضی از نوزادان به مصرف برخی میوههای خاص آلرژی نشان داده و شما را با مشکل مواجه میکند.
بنابراین، به عنوان یک مادر بیتجربه، در تغذیه نوزاد خود بسیار زیاد مراقب باشید.
اگر شما یک مادر جوان هستید، میتوانید با نظر پزشک متخصص اطفال، فرزندتان را به خوردن پوره موز عادت داده و یک ترکیب مناسب برای تغذیه نوزاد او تهیه کنید.
مشورت با پزشک متخصص اطفال به شما کمک میکند تا بدون هیچگونه نگرانی یک غذای جادویی و شیرین برای تغذیه فرزند خود آماده کنید!