علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به آغاز فرآیند سازمان یافته پیوند در این بیمارستان از 13 سال پیش گفت: پیوند ریه برای اولین بار در بیمارستان مسیح دانشوری انجام نشد و تنها یک مورد پیوند ریه در بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد. بیمارستان امام خمینی که پس از آن پیوند از بیمارستان مسیح دانشوری سازماندهی و انجام شد.
وی افزود: ایران از نظر رضایتمندی خانواده های مبتلایان به مرگ مغزی در رتبه اول جهان قرار دارد و در زمینه اهدای عضو جزو معدود کشورهای جهان هستیم که اسپانیا در رتبه اول قرار دارد. مقام اول و کرواسی در رتبه دوم. ایران سوم و آمریکا چهارم است».
ولایتی خاطرنشان کرد: این رتبه بندی ایران نشان می دهد که ایرانیان با مسائل اسلامی و ایرانی در صورت آگاهی و فرهنگ سازی مناسب به راحتی می توانند در این راستا گام بردارند.
استانی: 1.4 میلیون کارت اهدای عضو صادر شد
مسیح دانشوری رئیس بیمارستان گفت: ابتدا پیوند ریه انجام شد و سپس مشاهده شد که این افراد نیز به دلیل مشکلات ریوی دچار ناراحتی قلبی هستند که پیگیر پیوند قلب شدیم. اکنون پیوند قلب در ایران فراگیر شده است و بیمارستان مسیح دانشوری به بیمارستان های لبافی نژاد و نمازی شیراز کمک می کند.
ولایتی افزود: از اهدای اعضای حیاتی، یک نفر بر اثر مرگ مغزی فوت می کند، زندگی سالم و با کیفیت برای 6 نفر اهدا می شود. مسابقات کشوری در کولا میلاد برگزار می شود.
وی گفت: جراحی و پیوند اعضا یکی از بالاترین و سخت ترین عمل هاست. در واقع می توان گفت که این عمل اوج پزشکی است و زمانی که این نوع جراحی انجام می شود، سایر عمل ها از ساده ترین عمل ها هستند، زیرا در حین عمل مراقبت های پزشکی مانند عفونت، پیشگیری از اندام انجام می شود. رد کردن و غیره باید استفاده شود.
کتاجون نجفی زاده، سرپرست معاونت پیوند وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: مرگ مغزی تخریب سلول های مغزی به دلایل مختلف است که باعث افزایش فشار داخل جمجمه می شود. این فشار باعث از بین رفتن ساقه مغز می شود به طوری که بیمار پس از مرگ مغزی نمی تواند برگردد و پس از این اتفاق در نهایت با اقدامات پزشکی قادر به حفظ سایر اعضای بدن و جلوگیری از پوسیدگی آن ها تا 14 روز هستیم.
وی گفت: با گذشت زمان، این سم از مغز و سلول های مغز وارد جریان خون می شود و هر عضوی را فلج می کند. بنابراین خانواده ها باید در سخت ترین لحظات سخت ترین تصمیم ها را بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه خانواده ها سریعتر این تصمیم سخت را بگیرند باید فرهنگ سازی شود تا خانواده ها سریع تصمیم بگیرند و در این راستا هر ساله جشنی برگزار می شود تا بسیاری از خانواده ها هدف را از تبلور این اقدام ببینند. .
نجفی زاده تاکید کرد: پیش از این فردی که دچار مرگ مغزی شده بود باید هزینه بستری شدن در بیمارستان مبدا را پرداخت می کرد، اما اکنون وزارت بهداشت در حال بررسی قانونی است که بر اساس آن خانواده این بیماران دچار مرگ مغزی مجبور به پرداخت هزینه نشوند. بیمارستان و تمام هزینه ها رایگان خواهد بود.”
قبادی معاون پیوند وزارت بهداشت، اهدای عضو را چهار سطح عنوان کرد: سطح اول برای خانواده ها، سطح دوم برای پزشکان و کادر درمانی، سطح سوم حمایت های دولتی و دولتی و سطح چهارم رسانه ها به عنوان فرهنگ سازان. پاها سست می شوند یا در انجام وظایف خود کوتاهی می کنند، این کار یا این صندلی به زمین می افتد.
وی افزود: سالانه 5 تا 8 هزار مرگ مغزی در ایران رخ می دهد که از این تعداد 2500 تا 4000 نفر می توانند عضو اهدا کنند اما در سال گذشته تنها 365 نفر عضو اهدا کردند.
قبادی گفت: 1363. سال 84 درصد از اهدای عضو در میان مرگ های مغزی تنها 5 درصد بود. پس از بررسی ها به این نتیجه رسیدیم که کمبود تجهیزات و نیروی متخصص نداریم، بلکه مشکل اصلی فرهنگ سازی است، بنابراین ایرانی ها بدانند که چرا باید عزیزان خود را اهدا کنند.»
وی گفت: بر اساس آمار، ایران 96.3 درصد در توسعه و روند رضایت خانواده موفق بوده است.