مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

گیاه کنجد / کاشت داشت برداشت

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



کاشت کنجد بهترین راه مقابله با کم آبی


دانه کنجد دارای 44 تا 55 درصد روغن، 18 تا 25 درصد پروتئین، 13.5 درصد کربوهیدرات و 5 درصد ماده خشک است و روغن کنجد دارای آنتی اکسیدان‌های مفید می‌باشد. روغن کنجد دارای ویتامین‌های مختلف و کنجاله آن دارای 40 درصد پروتئین می‌باشد که برای غذای دام مناسب است. این گیاه به روزهای گرم و نور فراوان نیازمند است و به حرارت های پایین حساسیت نشان میدهد. با دلگرم همراه شوید.


گیاه کنجد / کاشت داشت برداشت


گیاه کنجد در چه مناطقی کشت می‌شود؟


خصوصیات ظاهری گیاه کنجد


گیاهی است یک ساله و گاه چند ساله و طول دوره رشد آن 4 تا 6 ماه می باشد. ریشه کنجد مستقیم ، قوی و بسیار گسترده است که به طور متوسط حدود 1 متر در خاک فرو می رود .

ساقه کنجد راست و ارتفاع آن بین 50 تا 200 سانتیمتر واکثراً 70 سانتیمتر است . مقطع ساقه معمولاً مربع شکل و گاه مستطیلی و پهن و دارای شیار های عمودی است و ممکن است صاف ، کمی کرکدار یا زیاد کرکدار باشد.

برگ کنجد در واریته های مختلف و حتی در یک بوته از نظر شکل و اندازه بسیار متنوع است . معمولاً برگ های پایین بوته ، پهن با حاشیه دندانه دار و برگ های میانی ، نوک تیز و گاهی کمی دندانه دار و برگ های بالایی ، باریک تر و نوک تیز هستند . گلها از کنار برگ ها روی قسمت بالای ساقه و شاخه ها می رویند . گل ها به صورت منفرد ظاهر می شوند .

رنگ جام گل معمولاً سفید یا صورتی بسیار کمرنگ می باشد و گاهی ممکن است تیره تر و یا ارغوانی نیز دیده شود و ممکن است سطح داخلی آن خالهای قرمز ، سیاه یا زرد داشته باشد .

میوه کنجد کپسولی است با مقطع مستطیل شکل و شیاردار است.. در هر کپسول حدود 80 دانه معمولاً وجود دارد .

بیشتر بخوانید  تاریخ دقیق عید سعید قربان در تقویم ۹۸ چه روزی می باشد ؟


شرایط محیطی برای رشد گیاه کنجد


بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان دیده شده است. برای تولید بذر باید بین واریته ها 20 تا 50 متر فاصله در نظر گرفته شود . گیاهی است روز کوتاه که به هوای گرم و نور زیاد احتیاج دارد .

گرمایی معادل 25 تا 27 درجه سانتیگراد جوانه زدن را سریع و رشد اولیه و تشکیل گل را بهتر می کند.

خاک حاصلخیز و زهکش دار یا خاک هایی متوسط از نظر بافت با ذخیره مواد غذایی بالا ، اسیدیته در حد خنثی یا کمی اسیدی و یا کمی قلیایی بین 5/5 تا 8 .

کنجد گیاهی حساس به شوری است که در اراضی باتلاقی و شور کشت آن نتیجه بخش نخواهد بود .

معمولاً خاک نرم و خاک های شنی یا مخلوط حاصلخیز و غنی نتیجه مطلوبی ببار می آورد .


خواص درمانی و کاربردهای گیاه کنجد


کنجد دارای مواد معدنی کلسیم ، فسفر ، آهن ، سدیم ، پتاسیم و ویتامین های A ، تیامین ، ریبوفلاوین و نیاسین می باشد .

روغن کنجد برای طبخ مواد خوراکی مختلف در صنایع غذایی و همچنین در تهیه عطر ها و به عنوان حلال در داروسازی ، آرایشی و بهداشتی مصرف می شود .

در ایران مصرف اصلی دانه کنجد برای تهیه حلوا شکری ، ارده و شیرینی پزی است .

کنجاله کنجد حدود 40 درصد پروتئین داشته و دوام آن نیز زیاد و فساد نمی یابد و با داشتن اسید آمینه میتونین و کلسیم و فسفر برای دام غذایی بسیار مطلوب می باشد . نیرو دهنده روده می باشد ، باعث ازدیاد اسپرم می شود و ملین است .

بیشتر بخوانید  شرکت تعاونی کار و حمایت اجتماعی شیروان خراسان شمالی


نحوه تکثیر گیاه کنجد


چون بذر کنجد کوچک است برای افزایش حجم ، بذر ها را با شن ، خاک یا کنجدخاکستر مخلوط می نمایند تا یکنواخت تر پراکنده شود.

در اراضی دیم روی زمین مسطح یا در درون جوی ها با فاصله 40 تا 45 سانتیمتر و 8 تا 15 سانتیمتر روی ردیف ها می کارند و در شرایط آبی آن را روی پشته ها و با فاصله 45 تا 55 سانتیمتر و فاصله 4 تا 6 سانتیمتر روی ردیف ها کشت می نمایند .

عمق کاشت بسته به نوع خاک بین 2 تا 5 سانتیمتر و می تواند تا 10 سانتیمتر هم باشد.


بیشتر بخوانید :


گیاه تیلاندزیا _ گیاهی که بدون خاک هم رشد می‌کند!


گردآوری شده مجله ی دلگرم


مریم امینی


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *