گیاه اسطوخودوس گرم است یا سرد ؟



طبع اسطوخودوس چیست ؟


اسطوخودوس گیاهی است بومی شمال آفریقا و مناطق کوهستانی مدیترانه که برای بیش از هر چیز برای تولید روغن اسانس به کار می‌رود. این گیاه که با نام‌های اسطوقدوس یا «لوندر» نیز خوانده می‌شود، به داشتن عطر و رنگی فوق‌ العاده‌ شهرت دارد.


اما بسیاری نمی‌دانند که این گیاه و روغن حاصل از آن چه قدمتی در طب گیاهی دارد.


این گیاه را به شکل های مختلفی همچون دمنوش، عرق، استفاده در محصولات بهداشتی و … مورد مصرف قرار می دهند. با مجله دلگرم همراه باشید تا شما را با طبع اسطوخودوس و مصلحات آن و خواص و مضرات این گیاه بینظیر آشنا کنیم.


طبع گیاه اسطوخودوس


براساس گفته‌ی متخصصان طب سنتی، طبع اسطوخودوس گرم و خشک است. از این گیاه می‌توان دمنوش تهیه کرد یا روغن آن را در آروماتراپی به کار برد.


طبع عرق اسطوخودوس


افرادی که نمی توانند گیاه اسطوخودوس را مورد استفاده قرار دهند و یا فرصت کافی برای دم کردن آن ندارند، می توانند از عرق آن استفاده کنند. طبع عرق اسطوخودوس گرم و خشک است.


طبع اسطوخودوس


آیا طبع اسطوخودوس گرم است ؟


طبع دمنوش اسطوخودوس


بسیاری اذعان می‌کنند که نوشیدن دمنوش این گیاه، موجب آرامش و تجربه‌ی خوبی بهتر و عمیق‌تر در آن‌ها شده است و برخی نیز برای بهبود علائم قاعدگی از آن استفاده می‌کنند.


طبع دمنوش اسطوخودوس نیز همانند این گیاه گرم و خشک است.


طبع روغن اسطوخودوس


طبیعت روغن اسطوخودوس گرم و خشک می باشد. این روغن خواص بسیاری دارد و می تواند به درمان بسیاری از دردها کمک شایانی کند.


طبع اسطوخودوس


طبع اسطوخودوس در طب سنتی


طبع چای اسطوخودوس


یکی از روش های مصرف اسطوخودوس، درست کردن چای آن است. می توان این چای خوش عطر را درست کرد و به عنوان یک عصرانه سالم مصرف نمود. طبع چای اسطوخودوس نیز گرم و خشک است.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه کیک سیب با شهد گردو عصرانه محبوب


مصلح اسطوخودوس


سکنجبین، کتیرا و صمغ عربی مصلحات اسطوخودوس هستند. برای اینکه بتوانید مزاج این گیاه را بهبود دیده می توانید موارد ذکر شده را مصرف نمایید.


خواص اسطوخودوس


1. درمان آکنه و جوش صورت با اسطوخودوس


روغن اسطوخودوس دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی قوی است و به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، به پاکسازی پوست و درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.


علاوه بر این روغن اسطوخودوس یکی از بهترین روش های طبیعی برای درمان جای جوش می باشد.


2. خواص اسطوخودوس برای لاغری و کاهش وزن


گفته می شود که مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در اسطوخودوس به سم زدایی روده ها کمک کرده و با کاهش جذب چربی در بدن باعث لاغری و کاهش وزن می شود.


طبع اسطوخودوس


طبع و خواص اسطوخودوس


3. خواص اسطوخودوس برای معده و دستگاه گوارش


اسطوخودوس دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی قوی بوده و به عنوان یکی از بهترین داروهای گیاهی برای بهبود هضم غذا، درمان معده درد و یبوست، اسهال و سلامت دستگاه گوارش شناخته می شود.


4. خواص اسطوخودوس برای فشار خون و قلب


مقادیر بالای لینانول موجود در اسطوخودوس به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.


همچنین اسطوخودوس باعث بهبود گردش خون در بدن شده و فشار خون بالا را کاهش می دهد.


5. درمان بی خوابی با اسطوخودوس


اسطوخودوس یکی از خوشبوترین گیاهان دارویی در جهان است که باعث آرامش شده و از بهترین روش های طبیعی برای درمان بی خوابی شبانه به حساب می آید.

بیشتر بخوانید  پیش غذا به همراه غذای اصلی و دسر برای یک روز پاییزی


بخور اسطوخودوس یا نوشیدن یک فنجان دمنوش اسطوخودوس قبل از خواب به درمان بی خوابی کمک می کند.


6. اسطوخودوس برای استرس و اضطراب


اسطوخودوس در طب سنتی برای درمان استرس و اضطراب استفاده می شود؛ اسطوخودوس دارای خواص آرام بخش طبیعی است و می تواند استرس، اضطراب، تنش عصبی و افسردگی را درمان کند.


7. خواص اسطوخودوس برای مغز و اعصاب


اسطوخودوس با بهبود گردش خون در بدن، به بهبود عملکرد مغز کمک کرده و به دلیل خواص ضد التهابی که دارد خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش می دهد.


8. درمان سرماخوردگی با اسطوخودوس


اسطوخودوس دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی قوی است و می تواند با پاک سازی سیستم تنفسی از خلط، به درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، گلو درد، سرفه، آسم و سینوزیت کمک کند.


9. بهبود قاعدگی با اسطوخودوس


اسطوخودوس به دلیل خواص ضد درد طبیعی و آرام بخش قوی که دارد، برای درمان سندروم پیش از قاعدگی مفید بوده و به درمان درد پریود کمک می کند.


10. خواص اسطوخودوس برای کبد چرب


اسطوخودوس به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به پاک سازی و سم زدایی کبد کمک کرده و باعث درمان بیماری هایی مانند کبد چرب می شود.


11. درمان سردرد و میگرن با اسطوخودوس


اسطوخودوس دارای خواص ضد درد و آرام بخش طبیعی است و برای درمان سردرد و میگرن مفید می باشد.


طبع اسطوخودوس


اسطوخودوس سرده یا گرم ؟


مضرات اسطوخودوس


این گیاه دارویی تقریبا بی ضرر بوده و استفاده از آن در صورتی که حد اعتدال رعایت شود، عوارضی به همراه نخواهد داشت.


ذکر این نکته ضروری است که از آنجا که طبع این گیاه گرم و خشک است، مصرف آن برای افراد دارای مزاج صفراوی مناسب نبوده و بهتر است این افراد آن را با سکنجبین یا کتیرا به عنوان مصلح استفاده کنند.

بیشتر بخوانید  بلدرچین بریونی با سس کره غذای مجلسی شیک


همچنین در برخی افراد زمانی که از آن به عنوان ماساژ استفاده شود، ممکن است ایجاد حساسیت پوستی نماید.


موارد منع مصرف اسطوخودوس


قند خون و دیابت


هنوز تحقیقات جامعی درباره ی اثرات اسطوخودوس بر روی قند خون صورت نگرفته به همین دلیل توصیه می شود که افراد مبتلا به دیابت از زیاده روی در مصرف آن اجتناب کنند.


اسطوخودوس و جراحی


اسطوخودوس بر روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد به همین دلیل ممکن است با دارو های بیهوشی تداخل داشته باشد، توصیه می شود که دو هفته قبل از جراحی از مصرف اسطوخودوس اجتناب کنید.


مصرف اسطوخودوس در نوزادان و کودکان


اسطوخودوس باعث بر هم خوردن تعادل هورمونی در بدن نوزادان و کودکان پسر شده و خطر ابتلا به ژنیکوماستی (رشد غیر طبیعی سینه ها در پسر) را افزایش می دهد.


زنان باردار و شیرده


متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف چای و دمنوش اسطوخودوس اجتناب کنند.


مسمومیت با روغن و اسانس


روغن و اسانس اسطوخودوس به هیچ عنوان نباید به صورت خوراکی مصرف شوند و فقط از دمنوش اسطوخودوس می توان به صورت خوراکی استفاده کرد.


استفاده از اسانس و روغن آن می تواند باعث ایجاد مسمومیت شود و در صورتی که به اشتباه اسانس و روغن را به صورت خوراکی مصرف کرده اید باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید.


همچنین بخوانید :


گشنیز گرم است یا سرد ؟


آویشن سرد است یا گرم ؟


دیدگاهتان را بنویسید