کمبود روی باعث رشد کم و خستگی زودرس می شود


ناحیه مرکزی دسته اول ساده ترین نمونه کلر و سدیم است که معمولاً به صورت نمک مصرف می شود. اما عناصر ناچیز یا ریز مغذی عبارتند از: آهن، مس، ید، کبالت، منگنز، فلوئور و مولیبدن.
از آنجایی که «روی» ماده ای بسیار ضروری برای انسان است و در صورت عدم وجود عوارض خطرناک و جبران ناپذیر، به نقش مفید این عنصر توجه می کنیم.



«روی» بعد از آهن دارای بیشترین درصد ریزمغذی های مورد نیاز بدن است.
این عنصر فعال بیش از دوازده آنزیم در بدن موجودات زنده است و نقش موثری در سلامت جسمانی انسان دارد.
طبق آمار، حدود 50 درصد از کم خونی های رایج در جامعه پیامد کمبود ترکیبی آهن و روی است، اما در کشور ما به آهن اهمیت بیشتری داده شده و نقش مفید «روی» به فراموشی سپرده شده است.



کمبود روی در ایجاد خستگی زودرس بی تاثیر نیست.
از عوارض آن می توان به کاهش رشد فیزیکی، تاخیر در بهبود زخم ها و ضایعات پوستی، ریزش مو، بی اشتهایی و اسهال، از دست دادن حس چشایی و بویایی، کوتاهی قد، ناتوانی جنسی، بلوغ در مردان و کاهش مقاومت در برابر بیماری های عفونی اشاره کرد. اختلال خلق در تفکر و همچنین کاهش توانایی یادگیری به دلیل کمبود روی نشان دهنده اهمیت این عنصر در فیزیولوژی مغز است.



سلول های بدن از گلوکز استفاده می کنند که در آن عنصر “روی” نقش موثری در جذب گلوکز توسط سلول ها دارد. به همین دلیل در افرادی که قند خون بالایی دارند و از انسولین استفاده می کنند، نقش «روی» در کاهش قند خون این افراد بی تأثیر نیست و در عین حال با انسولین می توان از دیابت و عوارض آن پیشگیری کرد.

بیشتر بخوانید  عوارض رژیم غذایی بدون کربوهیدرات



“روی” یکی از عناصر تشکیل دهنده مینای دندان است و کمبود آن باعث تسریع پوسیدگی می شود. همچنین کمبود آن در زنان باردار باعث زایمان زودرس، اختلال در رشد جنین و کاهش وزن می شود. مصرف «روی» در دوران بارداری نیز در زیبایی نوزاد مؤثر است.
از دیدگاه پزشکی، “روی” در درمان بسیاری از بیماری ها مانند; آسم سرماخوردگی دیابت کم کاری تیروئید، به خصوص تیروئید آلزایمر وزوز عفونت مثانه درد عضلانی سوختگی و همچنین استرس عصبی نقش بسیار مهمی دارد.



روی عمدتا در مواد غذایی با منشاء حیوانی و لبنیات، تخم مرغ و غلات یافت می شود.
منابع اصلی گوشت قرمز صدف، مرغ، ماهی، جگر، غلات خام، لوبیاهای لبنی و فرآورده های آن است. اما میوه ها و سبزیجات با برگ سبز منابع بد این عنصر هستند. اگر پزشک تشخیص دهد و بدن به آن نیاز داشته باشد، این عنصر به صورت قرص تجویز می شود.
کمبود روی باعث رشد کم می شود.


دیدگاهتان را بنویسید