کدو تنبل و خاصیت های باور نکردنی


کدو تنبل و خاصیت های باور نکردنی

کدو تنبل و خاصیت های باور نکردنی

کدو تنبل یا کدو حلوایی میوه‌ای است تقریباً شبیه به کدو که رنگ نارنجی دارد و به مصارف گوناگون می‌رسد. اندازهٔ این میوه می‌تواند بسیار بزرگ شود. بزرگ‌ترین کدو تنبل دنیا وزنی بیش از ۸۰۰ کیلوگرم داشته‌است

کدو تنبل شیرین مزه است و پوست آن ضخیم و گوشتی است و از آن می‌توان برای تهیهٔ سوپ یا کیک استفاده کرد. دانه‌های درون کدو تنبل هم خوراکی هستند. تخمهٔ کدو که از همین دانه‌ها تهیه می‌شود، به صورت تنقلات به مصرف می‌رسد. همچنین، برگ‌های گیاه کدو تنبل و حتی گلِ آن هم مصرف خوراکی دارد.

زیر پوست ضخیم و نارنجی کدو تنبل موادی مغذی قرار دارد که دست نخورده مانده‌اند. اگر دنبال یک غذای خوشمزه کم کالری و کم چرب هستید، آن را در کدو تنبل خواهید یافت (البته اگر از آن فقط در پای استفاده نکنید). کدو تنبل که سرشار از پتاسیم است، ماده مغذی که به حفظ فشار خون و عملکرد کلیه کمک می‌کند، حاوی مقادیر زیادی فیبر نیز می‌باشد. فیبر هم به نوبه خود با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در ارتباط است. گوشت کدو تنبل همچنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین C و آنتی اکسیدان است که وجود آن‌ها برای سلامت پوست و لثه ضروری است.

کدو تنبل و خاصیت های باور نکردنی

با ما باشید تا با دنیای این کدو بیشتر آشنا شوید.

تخمه‌ی کدو برای پروستات

البته نباید انتظار معجزه داشت اما نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که تخمه‌ی کدو تأثیر مثبتی روی سلامت پروستات دارد. در طب سنتی از تخمه‌ی کدوتنبل برای درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات استفاده می‌کنند. ترکیبات موجود در تخمه‌ی کدو روی ادرار کردن تأثیر می‌گذارد اما روی حجم پروستات تأثیری ندارد. البته نتیجه‌ی پژوهش دیگری که در سال 2006 روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهد که مصرف تخمه‌ی کدو روی این ارگان تأثیر مثبت دارد.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه خمیر جادویی (همه کاره) مناسب برای پخت انواع غذا

کدو تنبل و خاصیت های باور نکردنی

کدوتنبل خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

کدوتنبل تقریباً به اندازه‌ی هویج حاوی کاروتنوئید است. این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی برای مقابله با سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی یا آفتاب‌سوختگی موثرند. نتایج پژوهش‌های اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد رابطه‌ای بین مصرف سبزیجات سرشار از کاروتنوئیدها و کاهش سرطان به ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون وجود دارد.

علاوه بر این کریپتوگزانتین و آلفا کاروتن دو نوع دیگر از این کاروتنوئیدها هستند که قادرند از رشد و تکثیر سلول‌های سرطان‌زا جلوگیری کنند. به نظر می‌رسد که مصرف کاروتنوئیدهای غذایی خیلی بهتر از مصرف مکمل است. توصیه می‌کنیم مصرف مواد غذایی نارنجی را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

کدو تنبل و خاصیت های باور نکردنی

کدوتنبل برای مقابله با پیری چشم‌ها

کدوتنبل حاوی لوتئین و زآگزانتین است. این دو رنگدانه‌ی کاروتنوئیدی برای سلامت چشم‌ها مفیدند. این رنگدانه‌ها مانند فیلتری در برابر نور آبی اشعه‌های خورشیدی عمل می‌کنند که برای سلامتی سلول‌های شبکیه مضر هستند.

در سال 2001 یک گروه از محققان فلوریدا ثابت کردند افرادی که میزان این دو رنگدانه‌ی بدنشان زیاد است 82 درصد کمتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری قرار می‌گیرند. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد مصرف زیاد لوتئین و زآگزانتین چه از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این رنگدانه چه از طریق مصرف مکمل‌ها میزان این دو رنگدانه‌ی شبکیه را بالا می‌برد.

کدو تنبل و خاصیت های باور نکردنی

کدوتنبل و قند خون

سال پیش محققان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که عصاره‌ی کدوتنبل می‌تواند به کاهش قند خون حیوانات و انسان کمک کند. اثرات مثبت کدو به کاروتنوئیدها و برخی از پُلی‌ساکاریدهای آن مربوط می‌شود. البته واقعیت این است که کدوتنبل می‌تواند به طور جزیی قند خون را بالا ببرد که در این مورد هم جای نگرانی نیست.

کدو تنبل و خاصیت های باور نکردنی

کدوتنبل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و ریه‌ها

محققان آمریکایی بررسی‌های گسترده‌ای روی بتاکاروتن انجام داده و به این نتیجه رسیدند علاوه بر این که این ترکیبات خواص آنتی‌اکسیدانی دارند بلکه می‌توانند به عملکرد برخی از سلول‌های سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برای همین هم باعث تقویت این سیستم می‌شوند.

بیشتر بخوانید  بلدرچین بریونی با سس کره غذای مجلسی شیک

اگر سیگار می‌کشید نیز می‌توانید به خواص مفید کدوتنبل اعتماد کنید. به خاطر اینکه ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن به سلامت ریه‌ها خدمت زیادی می‌کنند. توجه داشته باشید که برای سیگاری‌ها مصرف بتاکاروتن موجود در مواد غذایی مفید می‌باشد و این افراد باید از مصرف مکمل بتاکاروتن بپرهیزند. به خاطر اینکه این مکمل‌ها خطر ابتلا به سرطان را در این افراد بالا می‌برد.

کدو تنبل و خاصیت های باور نکردنی

مقایسه‌ی ارزش غذایی هویج و کدوتنبل

هویج نیز مانند کدوتنبل جزو سبزیجات نارنجی و سرشار از بتاکاروتن می‌باشد. در جدول زیر مقایسه‌ی ارزش غذایی این دو ماده‌ی غذایی ارزشمند و پرخاصیت را ملاحظه می‌کنید.





























هویج کدوتنبل ارزش غذایی

35

34

کالری

0,76

1,1

پروتئین

0,18

0,28

لیپیده

5,52

5,19

گلوسید (g)

2,7

2,9

فیبر

8332

6940

بتاکاروتن (mg)

3776

4795

آلفاکاروتن (mg)

14

12

ویتامین B9 (mg)

0,645

0,367

ویتامین B3 (mg)

0,232

0,4

ویتامین B5 (mg)

0,044

0,054

ویتامین B2 (mg)

0,066

0,024

ویتامین B1 (mg)

0,153,6

0,056

ویتامین B6 (mg)

3,06

4,2

ویتامین C (mg)

18

16

ویتامین K (mg)

1,03

1,06

ویتامین E (mg)

30

26

کلسیم (mg)

0,34

1,39

آهن (mg)

10

23

منیزیم (mg)

30

35

فسفر (mg)

235

206

پتاسیم (mg)

58

5

سدیم (mg)

0,20

0,17

زینک (mg)

0,017

0,107

مس (mg)

0,155

0,149

منگنز (mg)

0,7

0,4

سلنیوم (mg)

گردآوري توسط : مجله دلگرم


بیشتر بخوانید  طرز تهیه لاهماجون، پیتزای خوشمزه و معروف ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید