مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

کدام بیماری جز بیماری های نشیمنگاهی محسوب می شود؟

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



آشنایی با انواع بیماری های نشیمنگاه


بیماری‌های نشمینگاه انواع مختلفی دارد. ما در این مقاله از دلگرم سعی داریم به رایج‌ترین این بیماری‌ها بپردازیم. در اینجا می‌توانید با شناخت این بیماری‌ها دلایل ایجاد، نشانه‌های مبتلا شدن و روش‌های درمان بیماری‌های نشیمنگاه را به‌خوبی بشناسید. پس از آشنایی با این علائم چنانچه یک یا دو مورد از آن را در خود احساس کردید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.


عدم توجه به بیماری‌های نشیمنگاه سبب پیشرفت این بیماری و ایجاد مشکلات حادی می شود. اگر در مراحل ابتدایی بیماری خود باشید، می‌توانید با یک دستور دارویی تا حدودی مشکل را حل کنید. اما اگر از آن دسته از افرادی هستید که درمان بیماری خود کوتاهی می‌کنند و آن را جدی تلقی نمی‌کنند، باید بدانید در صورت بروز مشکلات جدی چاره‌ای جز استفاده از جراحی یا لیزر برای شما باقی نخواهد ماند.


separator line


فیستول مقعدی (آبسه)


1. فیستول مقعدی (آبسه)


این بیماری ممکن است در هرجایی از بدن ایجاد شود اما اصلی‌ترین محل آن مقعد است. برای تصمیم‌گیری بهتر هنگام جراحی، فیستول را به چند دسته تقسیم کرده‌اند. فیستول بین عضلات مقعد (اسفنکتر)، فیستول بالای عضلات مقعد و فیستول خارج عضلات مقعد.


از میان این سه نوع احتمال ابتلا به فیستول بین اسفنکتری بیشتر است. اغلب فیستول‌های مقعدی در اثر یک آبسه و ایجاد عفونت شکل می‌گیرند. چنانچه بعد از دفع مدفوع دچار درد شدید یا برآمدگی در مقعد خود حس کردید که همراه با خروج عفونت بود بهتر است برای تشخیص بیماری خود به پزشک مراجعه کنید.


درمان خانگی فیستول


متأسفانه درمان خانگی خاصی برای رفع صددرصدی فیستول وجود ندارد. با هیچ نسخه‌ی خانگی نمی‌توان این مشکل را به‌طور کامل رفع کرد. فقط با رعایت مسائلی می‌توان روند رشد این بیماری را کاهش داد و درمان آن را تسریع بخشید. نوشیدن مایعات فراوان و رژیم غذایی سرشار از فیبر می‌تواند کمک‌کننده باشد.


درمان پزشکی فیستول


اگر در مراحل اولیه‌ی بیماری باشید ممکن است با مصرف یک دوره آنتی بیوتیک عفونت برطرف شود. در غیر اینصورت پزشک باید آبسه را خارج نماید. در این حالت دو راه پیش رو دارید؛ جراحی و لیزر. اما روش بعدی و بهترین روش، استفاده از لیزر است. این روش بدون درد و خونریزی به صورت سرپایی انجام می‌گیرد. دوران نقاهت ندارد و تا درصد بالایی احتمال بروز بیماری‌های عفونی را کاهش می دهد.


separator line


کیست مویی (سینوس مویی)


2. کیست مویی (سینوس مویی)


کیست مویی یا سینوس پیلونیدال به حالت یک گودال است که در بالای خط باسن و در انتهای دنبالچه ایجاد می‌شود. این بیماری به‌ندرت در سایر اعضای بدن ایجاد می‌شود. بسیاری از محققان زمینه‌ی ایجاد این بیماری را به عوامل ارثی و ژنتیکی مربوط می‌دانند. در واقع رشد مو و شکسته شدن آن به داخل پوست باعث ایجاد این مشکل و بروز کیست می‌شود. این بیماری در افرادی که طولانی‌مدت می‌نشینند شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید  مزایا و عوارض جراحی اسلیو معده برای درمان چاقی


درمان‌های خانگی کیست مویی


باید بدانید در این مورد هم هیچ درمان خانگی وجود ندارد. تنها با رعایت مواردی می‌توانید جراحی را به تعویق بیندازید یا حجم کیست را کاهش دهید. با اصلاح منظم ناحیه‌ی مقعد و استفاده از صابون‌های گلیسرین تا مقدار زیادی می‌توانید از این بیماری جلوگیری کنید. همچنین با اجتناب از نشستن‌های طولانی، خوابیدن به پهلو، دستکاری نکردن محل کیست و استفاده از پمادهای خانگی تشکیل شده با زردچوبه، سیر، روغن درخت چای و مواردی از این قبیل می‌توانید از عود این بیماری جلوگیری کنید.


درمان‌های پزشکی کیست مویی


هیچ نسخه‌ی دارویی نمی‌تواند کیست مویی را درمان کند. شاید بتوان با یک دوره درمان دارویی حجم آن را کاهش داد و زمینه‌های لازم برای عمل را ایجاد کرد. اگر بخواهید کیست مویی را به‌وسیله‌ی جراحی از بین ببرید باید بدانید که، جراحی به دو صورت باز و بسته صورت می‌گیرد. هر دو حالت نیاز به بستری و بیهوشی بیمار دارد. در عمل باز، محل تخلیه شده و با گذشت زمان بسته می‌شود، در مورد دوم با بخیه روی آن را می‌پوشانند.


این روش عوارض زیادی دارد. ازجمله دوران نقاهت طولانی و همچنین بروز بیماری‌های عفونی. در روش بعدی، یعنی لیزر، بی‌حسی موضعی انجام می‌گیرد و فرد بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت هیچ دردی احساس نمی‌کند. دوران نقاهت عمل با لیزر بسیار کوتاه است و نیازی به پانسمان کردن محل عمل نیست. لیزر یکی از بهترین روش‌ها برای رفع دائمی کیست مو است.


separator line


هموروئید (بواسیر)


3. هموروئید (بواسیر)


هموروئید از شایع‌ترین بیماری‌های نشمینگاه است. می‌توان گفت نیمی از افراد تا سنین ۵۰ سالگی نوعی از بواسیر را تجربه می‌کنند. این بیماری به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. ازجمله این عوامل می‌توان به یبوست یا اسهال‌های مزمن، وارد آوردن فشار هنگام دفع مدفوع حاملگی یا پیری اشاره کرد. شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به هموروئید خارش، سوزش یا دفع خون پس از مدفوع است. به مرور زمان رگ‌های داخلی مقعد متورم می‌شوند و بیرون‌زدگی پیدا می‌کنند.


درمان خانگی هموروئید (بواسیر)


روش‌های زیادی برای درمان هموروئید خفیف وجود دارد. اولین راه حل انتخاب یک شیوه‌ی مناسب زندگی است. مصرف بالای مایعات، رعایت بهداشت فردی و همچنین بالا بردن تحرک عامل مؤثری برای رفع هموروئید و عدم ابتلا به آن است.

بیشتر بخوانید  برای درمان حالت تهوع از چه دارویی استفاده کنیم؟


درمان‌های پزشکی هموروئید (بواسیر)


چنانچه هموروئید در مراحل اولیه‌ی آن باشد می‌تواند از طریق رفع کردن مشکلات معده و روده با یک دوره‌ی دارویی و استفاده از پمادهای موضعی به حد رضایت بخشی آن را کنترل نمود. درغیر این‌صورت با دو روش جراحی و لیزر می‌توان نسبت به رفع بواسیر اقدام کرد.


از مضرات درمان با جراحی بستری و بیهوش شدن فرد، گشادشدن دهانه‌ی مقعد و بی‌اختیاری است. اما در نوع دوم یعنی لیزر با هیچ‌کدام از این مسائل روبه‌رو نمی‌شوید. باید بدانید با به‌کارگیری لیزر تا حد زیادی از بازگشت هموروئید جلوگیر می‌شود. می‌توان این عمل را به‌راحتی و در مطب شخصی دکتر انجام داد.


separator line


شقاق (فیشر)


4. شقاق (فیشر)


چنانچه لبه‌ی داخلی مقعد دچار پارگی شود می‌توان گفت فرد دچار شقاق یا همان فیشر شده است. شقاق در اثر دفع مدفوعِ سفت یا استفاده‌ی نابه‌جا از ملین‌ها و در نتیجه‌ی اسهال مزمن، حاملگی یا جراحی در ناحیه‌ی مقعد ایجاد می‌شود. اگر فردی پس از دفع مدفوع تا ساعت‌ها دچار درد شدید شود به احتمال زیاد دچار شقاق شده است.


درمان‌های خانگی شقاق


همان‌طور که گفته شد شقاق پارگی‌های کوچک در ناحیه‌ی مقعد است. چنانچه شقاق در مراحل ابتدایی آن باشد به‌راحتی درمان می‌شود. استفاده از ملین‌ها در حد متناسب یا نشستن در وان آب گرم می تواند کمک‌کننده باشد.


درمان‌های پزشکی شقاق


اگر فیشر حالت مزمن پیدا نکرده باشد، پزشک می‌تواند با استفاده از پمادهای موضعی و شیاف مشکل را تا حدودی برطرف کند. در غیراین‌صورت می‌توان با جراحی یا لیزر مشکل را حل کرد. در جراحی بخشی از داخل مقعد بریده می‌شود. این مسئله عوارضی ازجمله بی‌اختیاری در مدفوع و عدم کنترل نفخ را در پی دارد.


اما روش دوم که لیزر است به‌راحتی بدون خون‌ریزی و عوارض صورت می‌گیرد. این روش سبب تشدید عفونت نمی‌شود. همچنین از ابتلا به بیماری‌هایی چون ایدز و هپاتیت جلوگیری می‌کند.


separator line


راه های جلوگیری از بیماری های نشیمنگاهی به شرح ذیل می باشد:


برای جلوگیری از بروز این بیماری ها بهداشت شخصی خود را رعایت کنید.


از لباس زیرهای تنگ و پلاستیکی و نامرغوب استفاده نکنید.


سعی کنید در روز مقدار زیادی آب بنوشید.


مصرف سبزیجات و میوه جات را افزایش دهید.


از نگه داشتن مدفوع خود پرهیز کنید چرا که این کار باعث وارد شدن فشار به رگ های راست روده می شود.

بیشتر بخوانید  با خواص لوبیا سبز آشنا شوید


ورزش کنید چرا که ورزش کردن مانع از بروز یبوست و باعث کاهش فشار به رگ ها می شود.


از نشستن طولانی بخصوص در دستشویی پرهیز کنید.


از فشار آوردن برای دستشویی جدا خودداری کنید.


سعی کنید اصول تغذیه درست و سالم را رعایت کنید.


separator line


سوالات متداول بیماری های نشیمنگاهی


آیا بیماری هموروئید در درجه اول با دارو قابل درمان است؟


باید بگوییم در صورتی که این بیماری در درجه اول باشد بله می تواند با مراجعه به پزشک متخصص و استفاده از داروهای تجویز شده توسط او این بیماری را درمان کرد اما در صورتی که فرد برای درمان دیر مراجعه کند و بیماری شدت یافته باشد نیاز به انجام جراحی است.


مراقبت های بعد از درمان هموروئید چیست؟


بعد از درمان هموروئید مراقبت هایی توسط پزشک توصیه می شود که حتما برای بهبودی سریع آن ها را رعایت کنید.


علت بیماری کیست مویی چیست؟


این عارضه در اثر عوامل مختلفی از جمله پر مویی ، بروز تغییراتی در هورمون و غیره ایجاد می شود.


آیا برای درمان بیماری شقاق راهی جز انجام جراحی نیز وجود دارد؟


بله ، راه های بسیاری هم چون مصرف دارو برای درمان بیماری شقاق وجود دارد که مناسب ترین آن ها با توجه به شرایط بیمار و نظر پزشک معالج انتخاب می شود.


در چه صورتی پزشک برای درمان بیماری بواسیر انجام جراحی را پیشنهاد می دهد ؟


در صورتی که فرد مبتلا به بیماری بواسیر با روش های دیگر درمان نشود پزشک معالج انجام جراحی را توصیه می کند.


آیا فرد مبتلا به بیماری بواسیر بعد از درمان باید تا مدتی به طور مطلق استراحت کند ؟


خیر ، کم تحرکی و استراحت مطلق یکی از دلایل ابتلا به بیماری بواسیر می باشد بیماران می توانند در دوره نقاهت بیماری بواسیر فعالیت های روزانه خود را انجام دهند تنها باید از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنند.


آیا بیماری بواسیر باعث بروز کم خونی در بیماران می شود ؟


بله ، زیرا یکی از علائم ابتلا به بیماری بواسیر خونریزی می باشد بنابراین بعد از گذشت مدتی بیماران مبتلا به بواسیر دچار کم خونی می شوند.


همچنین بخوانید:


بواسیر و درمان هموروئید بدون عمل جراحی


۱۹ روش خانگی قدرتمند برای درمان سریع بواسیر (هموروئید)


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *