چگونه در منزل کتلت تکیر درست کنیم؟
به گزارش دلگرم : کتلت یکی از غذاهایی هست که همه ما از کودکی با اون خاطره داریم و هر کجای جهان که باشیم طعم و بوی کتلت هایی که دوران کودکیمون میخوردیم رو از یاد نمی بریم. این غذای خوشمزه و خاطره انگیز جزء غذاهایی است که با نان خورده میشود.
مواد لازم برای ۶ نفر
-
گوشت گوساله ۸۰۰ گرم -
پیاز ۱ عدد متوسط -
آب ¼ لیوان -
پودر نان خشک ۳ قاشق غذاخوری -
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری -
جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری -
زیره سبز ۲ قاشق چایخوری -
فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری -
پاپریکا ۱ قاشق چایخوری -
نمک ۱٫۵ قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه سس کتلت
-
سس فلفل ۱ قاشق چایخوری -
گوجه فرنگی ۲ عدد بزرگ -
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری -
پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
دستور پخت کتلت تکیر داغ ترکیه ای
مرحله اول
برای تهیه کتلت تکیر داغ خوشمزه ابتدا گوشت را می شوییم و چرخ می کنیم وداخل کاسه ای می ریزیم و آب لیمو،فلفل سیاه،پاپریکا،جوش شیرین،زیره سبز و نمک را به آن اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه خوب گوشت را ورز می دهیم.
مرحله دوم
سپس روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال به مدت ۴ ساعت می گذاریم. در ادامه پیاز را همراه با سیرها پوست می گیریم و می شوییم، سپس با رنده ریز رنده می کنیم. حالا گوشت را از داخل یخچال بیرون می آوریم.
حتماً بخوانید:
مرحله سوم
سپس سیر و پیاز را همراه با پودر نان خشک و آب به آن اضافه می کنیم و با دست به خوبی ورز می دهیم تا مواد منسجم شوند.(حدودا ۳ الی ۴ دقیقه کافی است) آنوقت از مایه مقداری بر می داریم و با دست به آن حالت می دهیم.
مرحله چهارم
می توانیم به هر صورتی به مایه کتلت ها حالت بدهیم که من مدل دراز و مستطیلی به آن ها می دهم و در ظرفی ان ها را می چینیم و روی آن ها را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۴ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم.
مرحله پنجم
پس از گذشت زمان قید شده مایه کتلت ها را از یخچال بیرون می آوریم و داخل تابه ای روغن زیتون می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا روغن به مرور زمان داغ شود و بعد کتلت ها را داخل تابه می چینیم و حرارت را زیاد می کنیم.
مرحله ششم
حالا کتلت ها را داخل تابه جابه جا می کنیم تا تفت بخورند و همه نقاط کتلت ها تغییر رنگ بدهند. بعد در تابه را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم تا کتلت ها بپزند.هر ۳ الی ۴ دقیقه در تابه را بر می داریم و کتلت ها را تفت می دهیم.
مرحله هفتم
در آخر گوجه فرنگی را می شوییم و با رنده ریز رنده می کنیم، سپس سس فلفل را به همراه پاپریکا و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم و همگی مواد را مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس داخل یک تابه مناسب می ریزیم.
مرحله هشتم
در این مرحله تابه را روی حرارت قرار می دهیم و مواد سس را کمی تفت می دهیم تا غلیظ شوند. در پایان کتلت های سرخ شده را در ظرف مورد نظر می چینیم و سس آماده شده را داخل یک کاسه کوچک می ریزیم و در کنار کتلت ها سرو می کنیم.