چگونه می توان از سرطان سینه پیشگیری کرد؟


با دلگرم کننده به روز باشید راه های پیشگیری از سرطان سینه ملاقات …

چگونه از سرطان سینه پیشگیری کنیم؟

چگونه از سرطان سینه پیشگیری کنیم؟

آیا می توان خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش داد؟ پاسخ این پرسش “بلی” است.

مراحل رشد سرطان سینه

مراحل رشد سرطان سینه

عوامل ثابتی مانند ژنتیک و سابقه سلامت خانوادگی نقش بسیار مهمی در خطر ابتلا به سرطان سینه دارند. مانند همه سرطان ها، خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می یابد – خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان 30 تا 40 ساله کمتر از یک درصد است. یعنی از هر ۲۳۴ نفر یک نفر.

در حالی که این میزان در زنان 60 ساله 3.5 درصد است. یعنی از هر 28 نفر یک نفر. به طور کلی از هر هشت زن یک نفر در طول زندگی خود به سرطان سینه مبتلا می شود. اما تحقیقات نشان می دهد که سبک زندگی نیز تاثیر قابل توجهی بر سرطان سینه دارد.

به عنوان مثال، مدت زمانی که هر زن صرف ورزش می کند (هر چه بیشتر بهتر) و مقدار هورمون هایی که در طول زندگی خود مصرف می کند (هرچه کمتر بهتر) می تواند خطر ابتلا به سرطان را تا حد زیادی افزایش دهد.

از سوی دیگر، پزشکان همیشه اهمیت وزن متعادل را به بیماران خود یادآوری می کنند، زیرا چاقی و اضافه وزن خطر ابتلا به سرطان سینه را در دوران یائسگی افزایش می دهد. بین سرطان سینه و سطح استروژن یک ارتباط مستقیم در بدن وجود دارد. فعالیت ها ورزش کنید و قرص های هورمونی مصرف کنید آنها مقدار استروژن را در بدن تغییر می دهند.

عواملی وجود دارد که نمی توانیم آنها را تغییر دهیم، مانند سابقه سلامت خانوادگی یا اولین قرار ملاقات قاعدگی در زنان. قاعدگی زودرس در دختران و وجود سرطان سینه در اعضای خانواده از جمله عواملی است که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. اما شما می توانید با پر کردن اطلاعات مربوط به این بیماری، زندگی خود را تغییر دهید.

بیشتر بخوانید  علت و درمان پا چنبری شدن نوزادان چیست ؟

امروز سرطان سینه شایع ترین سرطان است در بین زنان در سراسر جهان، معمولاً به دلیل سابقه خانوادگی یا مصرف بیش از حد هورمون ها ایجاد می شود.

البته با تغذیه مناسب تا 80 درصد می توان از سرطان سینه پیشگیری کرد.

مصرف غذاهای کم چرب، میوه ها و سبزیجات تازه می تواند تا حد زیادی سموم را از بدن دفع کند و حتی مواد سرطان زا را از بین ببرد.

فیبر غذایی و کربوهیدرات های خام در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه بسیار موثر هستند. عدس، لوبیا و ماش و میوه هایی مانند پرتقال، نارنگی، سیب و هلو می تواند بسیاری از زنان را از سینه محافظت کند.

چگونه از سرطان سینه پیشگیری کنیم؟

عوامل خطر سرطان

کارشناسان افزایش سن، نور خورشید، سابقه خانوادگی و ژنتیکی، سیگار کشیدن، چاقی و کم تحرکی، اعتیاد به الکل، ایدز و هپاتیت، برخی رنگ ها و حشره کش ها و سموم ناشی از کپک. به عنوان عوامل خطر سرطان از آنها به عنوان آفلاتوکسین یاد می شود.

کمبود ویتامین الف، ب، جمصرف غذاهای دودی مانند ماهی دودی، غذاهای شور (خرد کردن) و مصرف غذاهای کنسرو شده، برخی افزودنی های غذایی (مواد شیمیایی مخصوص ایجاد رنگ و طعم غذا)، برخی عوامل ویروسی و عفونت ها و قرار گرفتن در معرض مقادیر زیاد رادیولوژی. یکی دیگر از عوامل خطر سرطان که متخصصان درباره آن هشدار می دهند.

کارشناسان همچنین کاهش وزن قابل توجه و بدون دلیل، زخم هایی که تا سه ماه بهبود نمی یابند، تغییرات آشکار در جوانی مانند لبه های بزرگ، دردناک و نامنظم، تغییر در حرکات روده (یبوست یا اسهال) برای مدت طولانی یا خونریزی را ذکر می کنند. با مدفوع، سوزش سر دل و سنگینی در قلب همراه با کاهش وزن یا مشکل در بلع، وجود توده یا سفتی در هر نقطه از بدن، به خصوص در قفسه سینه یا شل شدن نوک سینه ها و خونریزی غیر طبیعی از پوست و غشاهای مخاطی یا وجود خون در ترشحات بدن مانند خلط، ادرار و … نیز یکی از مهم ترین علائم سرطان است.

بیشتر بخوانید  فواید قرص امگا 3

برای تشخیص زودهنگام سرطان، همه افراد بالای 50 سال باید یکی از موارد زیر را انجام دهند:

  • آزمایشات سالانه خون مخفی در مدفوع را انجام دهید
  • معاینه آندوسکوپی انتهای کولون هر پنج سال یا کل کولون هر 10 سال یکبار
  • ماموگرافی سالانه باید در زنان بالای 40 سال و در مواردی که سابقه خانوادگی سرطان سینه 25 سال دارند انجام شود.
  • سه سال پس از ازدواج آزمایش پاپ اسمیر سالانه را شروع کنید
  • معاینه ماهیانه پستان برای خانم ها از سن 20 سالگی به بعد و هر سه سال یکبار توسط پزشک

چگونه از سرطان سینه پیشگیری کنیم؟

چگونه از سرطان پیشگیری کنیم؟

اجتناب کردن سیگار و مواد مخدر، کنترل وزن و اجتناب از چاقی، ورزش منظم حداقل 30 دقیقه در روز، اجتناب کردن اضطراب و استرس، دوری از نور شدید آفتاب و استفاده از ضد آفتاب مناسب، پرهیز از الکل، پرهیز از رفتارهای جنسی پرخطر و رژیم غذایی متنوع، از جمله همه گروه‌های غذایی، در پیشگیری از سرطان مؤثر است.

همچنین برای پیشگیری از سرطان، از مصرف زیاد غذاهای شور و ترشیجات، خوردن حبوبات و مصرف روزانه سبزیجات تازه خودداری کنید به خصوص سبزیجات و سبزیجات با برگ سبز تیره از خانواده کلم ها، مصرف بیشتر میوه ها به ویژه مرکبات، افزایش مصرف ماهی با طرز پخت صحیح، جایگزینی گوشت سفید به جای گوشت قرمز، پرهیز از تنقلات سرخ شده و چرب مانند. چیپس و پفک، مصرف آرد سبوس دار، مصرف لبنیات کم چرب به جای لبنیات پرچرب (خامه ترش، دوغ و …) و لازم است به جای سرخ کردن و کباب کردن از روش های پخت بهتری مانند بخارپز و پخت استفاده شود.

بیشتر بخوانید  معرفی داروی خواب آور دیازپام و موارد مصرف این دارو

غذاهای سرخ شده یا سرخ شده معمولاً در لایه های سطحی مواد سرطان زا تولید می کنند و توصیه می شود از آنها پرهیز شود.

این متخصص تغذیه به خانم ها توصیه کرد در صورت نیاز به استفاده از روغن خوراکی، روغن های اشباع شده را با روغن زیتون طبیعی یا روغن بذر کتان جایگزین کنند.

سبزیجات با برگ های پهن مانند کاهو، به ویژه کلم کلم بروکلی، کلم پیچ و چغندر همچنین به دلیل ترکیبات حاوی گوگرد که استروژن ترشح می کند و بدن را در برابر سرطان سینه محافظت می کند، می توان آنها را به صورت خام یا بخارپز مصرف کرد.

چگونه از سرطان سینه پیشگیری کنیم؟

گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق

مرجان امینی


دیدگاهتان را بنویسید