مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

چگونه می توانیم از عصبانی شدن جلوگیری کنیم؟

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



چگونه عصبانی نشویم و خشم خودمان را کنترل کنیم؟




عصبانی نشدن در این روزها بسیار دشوار است و مسلط شدن بر اعصاب کار سختی است. می‌توانید از این نکات استفاده کنید تا بتوانید عصبانیتتان را کنترل کنید.


وقتی کسی در خیابان با رانندگی بد خود، سد راه شما می‌شود، خونتان به جوش می‌آید؟ وقتی فرزندتان در خانه همکاری نمی‌کند، اعصابتان خرد می‌شود؟


عصبانیت احساسی کاملاً طبیعی و حتی سالم است. اما خیلی مهم است که به طریقی مثبت با آن کنار بیایید. عصبانیتی که کنترل نشود می‌تواند هم به سلامتتان و هم به روابطتان آسیب بزند.


افزایش ضربان قلب، فشارخون و تغییرات هورمونی و اتفاق های دیگری که هنگام خشم و عصبانیت رخ می دهد، مانند زهری است که دائم درون شما می ریزد. ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چگونه می توانید از این پدیده رنج آفرین رهایی یابید؟


خشم یک نوع احساس و همواره بین ۲ حالت متغیر است؛ خشم می تواند عصبانیت و ناراحتی جزئی یا در نوع حاد آن، واکنشی جنون آمیز باشد. طبق نظر دکتر چارلز اسپیلبرگر، خشم نیز احساسی نظیر سایر احساس های انسان است که با ویژگی های روان شناسی اشخاص تغییر می کند.


هنگامی که عصبانی می شوید، آثار فیزیولوژیک خشم در بدن ظاهر می شود، ضربان قلب و فشارخون بالا می رود و میزان ترشح هورمون ها نیز افزایش می یابد. عصبانیت می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود.


عصبانی شدن


راهکارهایی برای جلوگیری از عصبانی شدن


1 – وقفه بیندازید


تا 10 شمردن فقط برای بچه‌ها نیست. قبل از اینکه در یک موقعیت پیچیده واکنش نشان دهید، چند لحظه صبر کنید، نفس عمیق بکشید و تا 10 بشمرید. کُند کردن واکنش می‌تواند کمکتان کند اعصابتان آرام‌تر شود. در صورت لزوم، کمی از فرد یا موقعیت مورد نظر دور شوید تا کمی عصبانیتتان فروکش کند.


2 – وقتی آرام شدید، عصبانی تتان را بروز دهید


به محض اینکه توانستید خود را کنترل و درست فکر کنید، ناراحتی و عصبانیتتان را به طریقی قاطع اما غیرمقابله‌ای ابراز کنید. نگرانی‌ها و نیازهایتان را واضح و مستقیم بیان کنید، بدون اینکه بخواهید کسی را ناراحت یا کنترل کنید.

بیشتر بخوانید  آدرس مراکز تعویض پلاک جاسک استان هرمزگان


3 – ورزش کنید


ورزش کردن برای آرامش اعصاب بسیار مفید است. فعالیت فیزیکی می‌تواند راه خروجی احساسات باشد، مخصوصاً اگر در حال انفجار هستید. اگر احساس می‌کنید عصبانیتتان شدیداً بالا رفته است، به پیاده‌روی یا دو بروید یا زمانی را به انجام فعالیت فیزیکی موردنظرتان اختصاص دهید.


فعالیت‌جسمانی موادشیمیایی مختلفی را در مغز فعال می‌کند که باعث می‌شود احساس شادی بیشتری داشته و خیلی بیشتر از قبل احساس آرامش کنید.


4 – قبل از حرف زدن فکر کنید


در آن لحظه که از عصبانیت داغ کرده‌اید، خیلی راحت اتفاق می‌افتد که چیزی به زبان بیاورید که بعد احساس پشیمانی کنید. قبل از اینکه حرفی بزنید، زمانی وقت صرف کنید تا هم خودتان خوب فکر کنید و هم اجازه دهید افراد دیگر درگیر در آن موقعیت خوب فکر کنند.


5 – راهکارهای ممکن را مشخص کنید


به جای اینکه روی موضوعی که عصبانیتان کرده تمرکز کنید، به این فکر کنید که چطور می‌توانید آن مشکل را حل کنید. اتاق نامرتب فرزندتان عصبانیتان کرده است؟ در آن را ببندید.


آیا همسرتان هر شب برای شام دیر به خانه می‌رسد؟ برنامه شام را عقب‌تر بیندازید — یا توافق کنید که خودتان چند روز هفته را به تنهایی شام بخورید. به خودتان یادآور شوید که عصبانیت هیچ چیز را حل نمی‌کند و فقط ممکن است همه چیز را بدتر کند.


دلیل عصبانی شدن


6 – جملات “من” دار استفاده کنید


برای جلوگیری از انتقاد کردن و تقصیر را به گردن کسی انداختن — که ممکن است فشار موقعیت را بیشتر کند —برای توصیف وضعیت از جملات “من” دار استفاده کنید.


محترمانه و مشخص صحبت کنید. مثلا به جای اینکه بگویید، “تو هیچ وقت در کارهای خانه به من کمک نمی‌کنی”، بگویید، “من ناراحتم که بدون اینکه به من برای جمع کردن ظرف‌ها کمک کنی، میز غذا را ترک کردی.”

بیشتر بخوانید  آشنایی با انواع طوطی اسکارلت ماکائو


7 – کینه به دل نگیرید


بخشش ابزار بسیار قدرتمندی است. اگر اجازه دهید عصبانیت و سایر احساسات منفی، احساسات مثبت را در شما از بین ببرد، خواهید دید که غرق در تلخی حس بی‌انصافی می شوید.


اما اگر بتوانید کسی که عصبانیتان کرده را ببخشید، هر دوی شما می‌توانید از آن موقعیت درس بگیرید. واقعبینانه نیست که انتظار داشته باشید همه درست همانطور که شما دوست دارید رفتار کنند.


8 – برای از بین بردن فشار موقعیت، از شوخ طبعی استفاده کنید


شوخی کردن می‌تواند کمی از فشار را کم کند. البته منظور ریشخند و مسخره کردن نیست چون می‌تواند به احساسات طرف مقابل آسیب زده و همه چیز را بدتر کند.


9- مهارت‌های تمدد اعصاب را تمرین کنید


وقتی از کوره در می‌روید، مهارت‌های تمدد اعصاب را وارد کار کنید. تمرینات تنفس عمیق، تجسم یک صحنه آرامش‌ بخش، تکرار یک کلمه یا جمله تسلی‌ بخش می‌تواند کمکتان کند. همچنین می‌توانید به موسیقی گوش دهید، در دفترخاطراتتان بنویسید یا چند حرکت یوگا انجام دهید.


10 – بدانید چه زمان باید کمک بگیرید


یاد گرفتن کنترل عصبانیت برای همه سخت است. اگر عصبانیتتان خارج از کنترل به نظر می‌رسد، می‌توانید کمک بگیرید تا کاری نکنید که بعد پشیمان شوید یا به اطرافیانتان صدمه بزنید. کلاس‌های کنترل اعصاب یا یوگا و همچنین مشاوره گرفتن از یک روانشناس می‌تواند کمک خوبی برای شما باشد.


11- از اطرافیان خود درخواست کمک کنید


مساله عصبانیت برای تمام افراد یک چالش بزرگ است. اگر احساس میکنید که بیش از حد عصبانی میشوید و یا اینکه کنترل خود را از دست میدهید از اطرافیان، خانواده و یا دوستان خود بخواهید در این شرایط به شما کمک کنند تا بتوانید زمان لازم برای تغییر رفتار خود را داشته باشید.


از کلاسهای روانشناسی مدیریت عصبانیت و کاهش استرس استفاده کنید. ورزش کنید و تلاش کنید بر روی اعصاب خود مسلط شوید، این کار تنها به تمرین و صبر نیاز دارد.

بیشتر بخوانید  لک لک سیاه با خلق و خوی خاص و تنها مهاجرت می کند + فیلم و عکس


چگونه عصبانی نشویم


چگونه عصبانی نشویم؟


عصبانیت احساسی است که بدون شک تمام افراد در زندگی خود آن را تجربه خواهند کرد. یک احساس طبیعی که بیانگر سلامتی هر فرد است ولی اگر آن را تحت کنترل نگیرید، آنگاه عصبانیت است که شما را تحت کنترل می گیرد و باعث نتایج ویرانگر و بعضا غیرقابل جبران خواهد شد.


بسیاری از دوستیها، روابط خانوادگی، کاری و … تحت تاثیر عدم توانایی فرد در کنترل عصبانیت و بروز بی احترامی ناخواسته، به سمت ویرانی کشیده می شوند.


هیچکس فردی که در اکثر اوقات عصبانی است را دوست ندارد و به عنوان همنشین خود انتخاب نخواهد کرد. اما راهکارهایی برای کنترل عصبانیت وجود دارد تا با استفاده از این تکنیکها، بتوانید از این احساس به شیوه درست استفاده کنید.


تکنیک تجسم را تمرین کنید:


هنگامی که همه چیز آزار دهنده می شود، مکان، چیز یا شخص را تصور کنید که باعث خوشحالی شما می شود. خاطرات شیرین دوران کودکی خود را تجسم کنید ،تا ذهن شما آرام شود .


دلیلی برای خنده پیدا کنید:


طنز می تواند خلق و خوی شما و استرس را کاهش بدهد ؛ یک فیلم کمدی تماشا کنید ،یا با کسی که حس شوخ طبعی دارد صحبت کنید. با این کار عصبانیت را فراموش میکنید.


بدن و ذهن را آرام کنید:


بدن متشنج می تواند سطح استرس ذهنی را بالا ببرد و باعث تحریک پذیری شما نیز می شود. خواب آرامی داشته باشید، به موسیقی آرامش بخش گوش کنید یا کتاب مورد علاقه خود را بخوانید. کاری انجام دهید که شما را آرام کند و آرام شوید.


تمرین گفتار مثبت:


گاهی اوقات عصبانیت دیدگاه شما را منفی می کند. سعی کنید مثبت فکر کنید. این می تواند به شما در یافتن یک راه حل کمک کند و خشم شما را محدود کند.


بیشتر بخوانید:


چرا نباید مردها را عصبانی کرد ؟


با افراد عصبانی چگونه رفتار کنیم؟


separator line


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *