نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری کرونا
بیماری کرونا با قدرت شیوع بالا در جهان نگرانی های زیادی بین مردم بوجود آورده است. اما پیشگیری از بیماری کرونا با رعایت نکاتی برای حفظ سلامتی از جمله رعایت بهداشت فردی رعایت شود و اولین موضوع در این زمینه شستن دست ها و تقویت سیستم ایمنی بدن است.
این روزها که صحبتها و حدس و گمانها و البته اپیدمی بیماریهایی مثل کروناویروس جدید و انواع آنفولانزای فصلی و جدید در جهان و البته در ایران داغ است مدام این توصیه به گوش میرسد که سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید.
در واقع در صورتی که شما یک سیستم ایمنی قوی و بدون نقص داشته باشید حتی در صورت ابتلا به یبماری کرونا یا انواع آنفولانزا خطر جدی شما را تهدید نمیکند و میتوانید به سلامت درمان این دوره بیماری را بگذارنید. اما برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس و سرماخوردگی چه کنیم؟ صرف خوردن ویتامین C طبیعی کافی است؟
کدام غذاها سرشار از ویتامین C هستند و بدن را در برابر ابتلا به انواع بیماریهای مقاوم میکنند. مواد غذایی سرشار از ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن جهت پیشگیری و درمان بیماری کرونا ویروس (انواع مختلف آن) و همچین پیشگیری و درمان آنفولانزا فصلی و آنفولانزا جدید بسیار حائز اهمیت هستند با ما در مجله دلگرم همراه باشید تا با خوراکیهایی از این قبیل بیشتر آشنا شوید.
پیشگیری از بیماری کرونا با خوراکی های تقویت کننده ایمنی
انواع مرکبات برای پیشگیری از بیماری کرونا
اغلب افراد هم برای پیشگیری از ابتلا به انواع آنفولانزای فصلی و جدید و حالا در روزهای اخیر برای پیشگیری از احتمال ابتلا به یبماری کرونا یا حتی بعد از ابتلا، برای درمان آن به ویتامین C متوسل میشوند. دلیل این امر کمک به بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن البته به همراه داروهای تجویزی بعد از مراجعه به پزشک است.
حقیقت این است که ویتامین C باعث افزایش تولید گلبولهای سفید میشود یعنی گلبولهایی که برای مبارزه با عفونتها مهم هستند. همین گلبولهای سفید مقاومت بدن را در برابر انواع ویروس و بیماری بالا میبرند و سبب میشوند تا بدن در برابر ویروس آنتیبادی تولید کند.
از آنجا که بدن ویتامین C را تولید یا ذخیره نمیکند، برای حفظ سلامت بدن به مصرف ویتامین C به صورت روزانه نیاز دارید. تقریباً تمام مرکبات سرشار از ویتامین C هستند و به دلیل تنوع آنها میتوان به راحتی به هر وعده غذاییتان این ویتامین را اضافه کند. برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و بزرگسالان خوردن انواع مرکبات به صورت میوه و آبمیوه طبیعی را حتما در رژیم غذایی روزانه قرار دهید.
انواع فلفل قرمز برای پیشگیری بیماری کرونا
اگر فکر میکنید فقط مرکبات دارای بیشترین میزان ویتامین C بیش از هر میوه یا سبزی دیگری هستند بهتر است یک تجدید نظر در این عقیده بکنید. انواع فلفل قرمز دلمهای یا فلفل قرمزهای تند و شیرین دیگر در گونههای مختلف حاوی دو برابر ویتامین C نسبت به مرکبات است.
انواع فلفل قرمز همچنین منبع غنی بتا کاروتن هستند. علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن در درمان و پیشگیری بیماریهایی مثل آنفولانزا فصلی و جدید، ویتامین C ممکن است به حفظ سلامت پوست کمک کند. بتا کاروتن هم به سلامتی چشم و پوست شما کمک می کند.
کلم بروکلی برای پیشگیری از بیماری کرونا
کلم بروکلی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی فوقالعاده است. کلم بروکلی با داشتن ویتامینهای A،C و E و همچنین بسیاری آنتیاکسیدانها و فیبر فراوان، یکی از سالمترین سبزیجاتی است که میتوانید به عنوان یک غذای سالم و سرشار از مواد غذایی مفید روی میز شام و ناهار بگذارید.
خبر خوب این است که میتوانید کلم بروکلی را کمی هم بپزید و مطمئن باشید که خواصش را از دست نمیدهد. اگر به دنبال راههای درمان و پیشگیری بیماری کرونا ویروس یا انواع آنفولانزای فصلی و جدید هستید حتما کلم بروکلی را که این روزها قیمت مناسبی هم در میادین میوه و ترهبار دارد در برنامه غذایی روزانهتان جا دهید.
مصرف سیر برای پیشگیری از بیماری کرونا
سیر تقریباً در همه آشپزخانههای دنیا برای طبخ انواع غذا حضوری پر رنگ دارد. این ماده غذایی پر از خاصیت شاید هم بو و طعمی به غذا اضافه کند که برای برخی خوشایند نیست اما برای سلامتی شما یک ضرورت است.
تمدنهای اولیه بشر ارزش سیر را در مبارزه با انواع عفونتها تشخیص داده بودند و به کرات از آن استفاده میکردند. به عقیده پزشکان سیر ممکن است به کاهش فشار خون و کند شدن سختی شریانهای مهم قلب هم کمک کند.
به نظر میرسد خواص تقویت کننده سیستم ایمنی سیر از غلظت سنگین ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین ناشی میشود و این یک خبر خوب برای پیشگیری و درمان تکمیلی و جانبی بیماری کرونا ویروس و انواع آنفولانزا است.
مصرف زنجبیل برای پیشگیری از بیماری کرونا
زنجبیل یک ماده غذایی دیگر برای پیشگیری و درمان عفونتهای ویروسی از جمله بیماری کرونا است. زنجبیل به کاهش التهاب کمک میکند، که همین امر میتواند به کاهش گلودرد و سایر بیماریهای التهابی ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا و ابتلا به انواع مختلف ویروس کرونا کمک کند. زنجبیل همچنین در کاهش حالت تهوع هم موثر است.
از زنجبیل در شیرینیپزی و برای پخت انواع کیک و دسر هم استفاده میشود دلیلش هم این است که زنجبیل سرشار از یک ماده تند و خوش طعم به نام کپسایسین است. علاوه بر این به نقل از منابع قابل اعتماد، زنجبیل ممکن است به کاهش درد مزمن کمک کرده و دارای خواص کاهش دهنده کلسترول هم هست.
اسفناج برای پیشگیری از بیماری کرونا
اسفناج یک بمب سبز بسیار قوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن شماست. علت حضور اسفناج دراین لیست نه تنها خاطر سرشار بودنش از ویتامین C است، بلکه به خاطر دارا بودن آنتی اکسیدانها و بتا کاروتن های زیادی نیز هست که به احتمال زیاد توانایی ضد عفونی کردن و تقویت سیستم ایمنی بدن را در این سبزی مفید بالا میبرد.
اسفناج هم مثل کلم بروکلی حتی اگر کمی پخته شود هم مواد مغذی خود را حفظ میکند. از سوی دیگر پخت سبک و ملایم اسفناج ویتامین A آن را تقویت میکند و باعث میشود مواد مغذی دیگر از اسید اگزالیک آزاد شوند.
ماست برای پیشگیری از بیماری کرونا
ماست پروبیوتیک بخورید. محققان در سالهای اخیر متوجه شدهاند که ماست پروبیوتیک و دیگر محصولات تهیه شده از ماست میتوانند سلولهای تولیدکننده سیتوکین (Cytokine) را در روده افزایش دهند و از همین طریق به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. سیتوکین پروتئینهایی هستند که توسط گلبولهای سفید ساخته میشوند.
سیتوکینها در پاسخ ایمنی، التهابی و خونسازی نقش تنظیم کننده دارند. حتی بعضی از مطالعات نشان دهنده آن هستند که اضافه کردن ارگانیسمهای پروبیوتیک در دوران نوزادی به بدن نوزاد، میتواند از ابتلا به بیماریهای ناشی از ضعف سیستم ایمنی در دوران کودکی جلوگیری کند.
ماست همچنین می تواند منبع خوبی برای ویتامین D باشد ، بنابراین سعی کنید ماستهای تقویت شده با ویتامین D را انتخاب کنید. ویتامین D به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک می کند و به نظر میرسد دفاع طبیعی بدن ما در برابر بیماری هایی از جمله بیماری کرونا را تقویت میکند.
فایده انواع بادام برای پیشگیری از بیماری کرونا
ویتامین E هم میتواند از ابتلا به انواع ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری کند به همین دلیل در ردهی دوم بعد از ویتامین C قرار میگیرد. اما ویتامین E بیشتر به تقویت یک سیستم ایمنی سالم کمک میکند. ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است، به این معنی که نیاز به چربی دارد تا به درستی جذب شود.
انواع آجیل و مغزها مثل انواع بادام سرشار از ویتامین E هستند و همچنین چربیهای سالم دارند. ½ لیوان فرانسوی دستهدار که تقریباً شامل ۴۶ عدد بادام پوسته پوسته شده است، تقریباً ۱۰۰ درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین E را تأمین میکند.
زردچوبه برای پیشگیری از بیماری کرونا
در روزهای شیوع آنفولانزا و سرماخوردگی و حالا که بحث علائم کرونا ویروس داغ است در آشپزی برای مصرف زردچوبه حسابی دست و دلباز باشید. زردچوبه علاوه بر اینکه در درمان عفونتهای ویروسی مانند بیماری کرونا موثر است، سالهاست که به عنوان یک ماده خوراکی ضد التهاب در معالجه هر دو آرتروز و آرتریت روماتوئید مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین تحقیقات پزشکی نشان میدهد که غلظت بالای کورکومین که عامل رنگ زرد این ادویه است میتواند به کاهش آسیب های عضلانی ناشی از ورزش هم کمک کند
چای سبز برای پیشگیری از بیماری کرونا
چای سبز مملو از فلاونوئیدها است که نوعی آنتی اکسیدان محسوب میشوند، آنتیاکسیدانها هم که برای تقویت سیستم ایمنی بدن از نان شب واجبترند. ماده موجود در چای سبز موسوم به «پلی فنول» عامل تمامی خواص ضد سرطانی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در این ماده غذایی است.
از سوی دیگر Catechin و ویتامین C آنتی اکسیدانهای شناخته شده هستند. چای سبز حاوی هر دو یعنی کاتچین و ویتامین C است. چای سبز همچنین منبع خوبی از اسید آمینه L-theanine است. L-theanine ممکن است در تولید ترکیبات ضد میکروب در سلولهای T شما کمک کند.
پاپایا برای پیشگیری از بیماری کرونا
پاپایا میوهای استوایی که سرشار از ویتامین C است. شما می توانید ۲۲۴ درصد از مقدار ویتامین C که روزانه توصیه می شود را در یک پاپایا پیدا کنید. پاپایا همچنین یک آنزیم هضم کننده به نام پاپائین دارد که دارای اثرات ضد التهابی است. پاپایا مقادیر مناسبی از پتاسیم، ویتامینهای گروه B و فولات دارد که همگی برای سلامت کلی شما مفید هستند.
کیوی برای پیشگیری از بیماری کرونا
کیوی هم مثل پاپایا به طور طبیعی سرشار از مواد مغذی ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله فولات، پتاسیم، ویتامین K و ویتامین C است. ویتامین C گلبولهای سفید خون را برای مقابله با عفونت تقویت میکند، در حالی که سایر مواد مغذی کیوی عملکرد ساختار کلی بدن را بهبود میبخشد.
سوپ مرغ برای پیشگیری از بیماری کرونا
همان زمان هم که کودک بودیم به محض بروز اولین نشانهها و علائم سرماخوردگی و آنفولانزا آماده کردن یک سوپ مرغ داغ و خوشمزه اولین چیزی بود که به ذهن مادرها میرسید. اما صرفنظر از خوشمزه بودن سوپ مرغ، مصرف آن واقعا به بهبود علائم سرماخوردگی کمک میکند.
از همه مهمتر اینکه در وهله اول از ابتلا به بیماری در شما محافظت میکند. طیوری مثل مرغ و بوقلمون سرشار از ویتامین B6 هستند. حدود ۹۰ گرم گوشت بوقلمون یا گوشت مرغ حاوی ۴۰ تا ۵۰ درصد از مقدار توصیه شده روزانه B6 شماست.
ویتامین B6 در بسیاری از واکنشهای شیمیایی که در بدن اتفاق میافتد، نقش مهمی دارد. همچنین وجود آن برای تشکیل گلبولهای قرمز جدید و سالم بسیار مهم است. سوپ پای مرغ هم یک غذای بینظیر است. سوپ پای مرغ حاوی استخوان های پای مرغ است که سرشار از ژلاتین کندرویتین و سایر مواد مغذی برای بهبود دستگاه گوارش بدن و پیشگیری و درمان بیماری کرونا ویروس از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن است.
تخمه آفتابگردان برای پیشگیری از بیماری کرونا
تخمه آفتابگردان سرشار از مواد مغذی از جمله فسفر، منیزیم و ویتامین B-6 است. این مغز بسیار مفید و مغذی برای بدن از نظر ویتامین E هم یک آنتی اکسیدان قدرتمند و بسیار غنی است. همانطور که گفتیم ویتامین E در تنظیم و حفظ عملکرد سیستم ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است. غذاهای دیگر با مقادیر زیادی ویتامین E شامل آووکادو و سبزیجات برگ تیره هستند.
غذاهای دریایی برای پیشگیری از بیماری کرونا
صدف، میگو و خرچنگ سرشار از روی هستند. روی یا همان زینک معمولا به اندازه بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی دیگر مورد توجه قرار نمیگیرد، اما بدن ما به آن احتیاج دارد تا سلولهای ایمنی بدن بتوانند طبق وظیفهای که به آنها سپرده شده عمل کنند.
برای آقایان بالغ مصرف روزانه ۱۱ میلی گرم و برای خانمها روزانه ۸ میلی گرم روی کافی است. مصرف بیش از حد روی هم روی عملکرد سیستم ایمنی بدن اثر عکس میگذارد پس رعایت دوز مناسب مصرف ضروری است.
خوراکیهای موثر در پیشگیری از بیماری کرونا
با مصرف این موادغذایی می توان سسیستم ایمنی بدن را تقویت کرد:
تاثیر رژیم غذایی بر افزایش ایمنی بدن در مقابل ابتلا به ویروس کرونای جدید این است که افراد در این دوره، از مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم مانند ماکارونی و آش های غلیظ خودداری کنند.
مصرف غذاهای لطیف و دارای هضم راحت مانند میوه ها و سبزیجات را ضروری خواند و استفاده از غذاهای دارای ویتامین «ث» را به مردم توصیه می کنیم.
مهمترین مواد غذایی مؤثر در پیشگیری از کرونا، مصرف عدس، زرشک، به، سیب، هویج، شلغم، عسل و عناب بسیار مفید است.
در حوزه دارویی نیز استفاده از پرموم عسل بسیار مفید بوده؛ چراکه ضد ویروس، ضد باکتری و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است؛ ضمن اینکه می توانیم از گیاه سرخارگل به صورت مصرف یک قاشق جوشانده آن در صبح و شب استفاده کنیم.
باید در این چند روز هر نوع سرماخوردگی که احساس کردیم مورد توجه خاص قرار دهیم؛ در نتیجه استراحت کردن در منزل، مصرف سوپها و عدسی پرآب را توصیه می کنیم؛ زیرا باعث دفع ویروس ها می شود.
مصرف دمنوش
مصرف دمنوش های گل گاوزبان، مرزنجوش، بابونه و پرسیاوشان به عنوان دمنوش های مؤثر در پیشگیری از ابتلا به کرونا می باشند. آویشن از جوشانده های موثر برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا و درمان سرفه می باشد.
پس بهتر است این مدت به جای چایی از جوشانده ی آویشن استفاده کنید.آویشن را به مدت نیم ساعت دم کنید و میل کنید مدت زمان زیاد دم کردن آن تاثیر آن را از بین می برد. اجازه ندهید بیشتر از نیم ساعت دم بکشد.
شیره بادام
شیره بادام باعث تقویت سیستم ایمنی افراد می شود. به این صورت که مغز بادام را از شب قبل در آب جوش خیس کنید و صبح پوست آن را بگیرید و با آبجوش و بگذارید مخلوط شود به صورتی که شبیه شیر شود و بعد از اینکه آبجوش خنک شد مقداری عسل به آن اضافه کنید و باز هم مخلوط کنید.
عسل
عسل یکی از مواد مغذی برای بدن است در این مدت شیوع بیماری کرونا سعی کنید هر روز یک لیوان آب عسل و لیموترش میل کنید. تا سیستم ایمنی بدنتان بالا برود.
جوانه ها
این روزها بیشتر استفاده و از جوانه های جو، گندم، ماش و شبدر در رژیم روزانه خود مصرف کنند.
ارده و شیره انگور
این مواد غذایی طبعی گرم دارند حتما آن را استفاده کنید مخصوصا افرادی که کم خون هستند زیرا کم خونی باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می شود. و این مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را بالا می برد. اگر ارده دوست ندارید حتما از شیره انگور استفاده کنید. به صورت شربت شیره یا به تنهایی مصرف کنید.
ویتامین A
ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن، نقش زیادی دارد مواد غذایی دارای ویتامین A تخم مرغ، جگر و لبنیات و انواع میوهها و سبزیهای رنگی و هویج، اسفناج، طالبی، کلم بروکلی، کلم بروکسل، گوجه فرنگی و انبه از منابع این ویتامین به شمار میآیند.
سیاه دانه
سیاه دانه را با عسل مخلوط کنید و سپس میل کنید این باعث می شود بدن شما قوی تر شود و ضعیف نشود. استفاده از روغن سیاه دانه در داخل بینی نیز بسیار مؤثر خواهد بود.
در این مدت از خوردن غذاها و مواد غذایی با طبع سرد پرهیز کنید. با مصرف مواد غذایی با طبع گرم سیستم ایمنی بدنتان را بالا ببرید و از خطرات بیماری کرونا در امان بمانید.
نکات تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا
-
از ادویه جاتی نظیر زردچوبه، زیره و زعفران در این روزها بیشتر استفاده نمایید. -
از جوانه های جو، گندم ، ماش و شبدر در رژیم روزانه خود استفاده کنید. -
از انواع مغزهای گیاهی از جمله گردو، بادام و از انواع دانه های روغنی بذر کتان دررژیم غذایی خود مصرف کنید. -
حتما روزانه یک عدد پیاز قرمز استفاده کنید. -
مصرف روزانه خانواده کلم را فراموش نکنید. -
روزانه حداقل یک عدد پرتقال یا دوعدد نارنگی یا لیموترش جهت دریافت مقادیر کافی ویتامین C مصرف کنید. -
مصرف کدو حلوایی را در رژیم روزانه فراموش نکنید. -
مصرف شیرینیجات را محدود کنید. -
از روغن های جامد استفاده نکنید. -
روزانه حتما یک عدد تخم مرغ یا دو عدد سفیده آن را مصرف کنید. -
سوسیس و کالباس را از برنامه خود حذف کنید. -
حتما روزانه از خوراک عدسی، دال عدس یا لوبیا استفاده کنید. -
از پرتقال های توسرخ استفاده کنید. -
مصرف انار را فراموش نکنید. -
از سیر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. -
از روغن زیتون استفاده کنید. -
شکلات تلخ بخورید. -
از کنجد و ارده در برنامه غذایی خود استفاده کنید. -
آهن خون خود را چک کنید. کم خونی سبب ضعف سیستم ایمنی میشود. -
از میوه به استفاده کنید.
و در نهایت خواب کافی داشته باشید. اگر چاق هستید بدانید که بیشتر در معرض خطر بیماری کرونا هستید. استرس و فشارهای جسمی و روحی سیستم ایمنی را ضعیف می کند.
این توصیه ها در سالمندان، کودکان، خانم های باردار و افراد مصرف کننده کورتون یا افراد مبتلا به سرطان بسیار بسیار حایز اهمیت می باشد. مراقب سلامتی خود باشید و پیشگیری را جدی بگیرید.
بیشتر بخوانید:
علت بیماری کرونا چیست؟ آیا این بیماری قابل درمان است؟
بیماری کرونا و شیوع آن
یافته های جدید از کرونا | چرا کودکان دچار کرونا نمی شوند ؟