مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

پخت ماهی ‌در ‌فویل‌ غذایی ‌‌‌ مفید برای ‌پیشگیری ‌از‌ گواتر

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله


Image مواد لازم:

فیله ماهی 570 گرم‌

روغن زیتون یك قاشق غذاخوری‌

پودر سیر نصف قاشق چایخوری‌

فلفل‌سیاه و نمك نصف قاشق چایخوری‌

كدوسبز حلقه شده یك پیمانه‌

قارچ ورقه شده یك پیمانه‌

پیاز خرد شده یك پیمانه‌

گوجه فرنگی خرد شده یك عدد

جعفری تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری

‌ورقه فویل به اندازه لازم‌

طرز تهیه:

ماهی‌ها را به 4 فیله تقسیم كنید و هر كدام را در مركز یك قطعه ورق فویل به طول تقریبی 30سانتی‌متر قرار دهید.

روغن زیتون را به كمك قلم‌مو به همه قسمت‌های ماهی بمالید.

پودر سیر، نمك و فلفل را با هم مخلوط كنید و روی تمام سطح ماهی بپاشید.

سپس ورقه‌های قارچ و كدوسبز، گوجه‌فرنگی و پیاز و جعفری خرد شده را روی سطح ماهی قرار دهید.

در آخر ورقه‌های فویل را تا كنید و ببندید و در سینی فر قرار دهید.

بهتر است فر را نیم ساعت جلوتر روشن كنید و درجه آن هم 230 سانتی‌گراد یا 450 فارنهایت باشد.

پس از پختن ماهی و باز كردن فویل، می توانید روی آن را با سبزیجات تازه و برش های لیموترش یا نارنج تزیین کنید و سرو نمایید.

نكات تغذیه‌ای‌

هر پرس از این غذا شامل 179 كالری، 5 گرم چربی، 27 گرم پروتئین، 7 گرم كربوهیدرات، 61 گرم كلسترول و 350 میلی‌گرم سدیم است.

ماهی غذایی است سرشار از مواد معدنی كلسیم و فسفر است و علاوه بر آن كه برای سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از پوكی استخوان مفید است، در سلامت دندان‌ها نیز نقش بسزایی دارد.

در گوشت ماهی به مقدار كافی ید وجود دارد. ید برای ساخت هورمون‌های تیروئیدی ضروری است و بر خلاف غذاهای گیاهی و حیوانی، غذاهای دریایی و گوشت ماهی از این نظر غنی هستند. به طور كلی، روزانه 100 تا 200میلی‌گرم ید برای بزرگسالان و حدود 50 میلی‌گرم برای كودكان در رژیم غذایی لازم است.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه ی شوید پلو با مرغ شیک و مجلسی

كمبود ید سبب بیماری گواتر می‌شود. در این بیماری، ‌كمبود ید باعث فعالیت بیش از حد سلول‌های غده تیروئید برای دریافت ید می‌شود كه بزرگ شدن و نارسایی غدد تیروئید را به دنبال دارد.

چربی‌های مفید موجود در ماهی و به خصوص امگا 3، مواد بی‌نظیری در پیشگیری از حملات قلبی و سرطان‌ها هستند. امگا 3 با رقیق كردن خون شریان‌ها، سبب كاهش فشار خون نیز می‌شود.

ماهی حاوی ویتامین D و ویتامین A نیز هست. ویتامین D باعث سلامت و استحكام استخوان‌ها و ویتامین A سبب شادابی پوست می‌شود.

لادن هومند


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *