مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

همه چیز در مورد قطره چشمی برینزولامید

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



قطره چشمی برینزولامید و کاربردهای آن


برینزولامید (Brinzolamide eye drops) در درمان افزایش فشار داخل چشمی یا گلوکوم با زاویه باز مصرف می شود. افزایش فشار درون چشم منجر به آسیب به عصب بینایی در پشت چشم می‌شود. به این فرایند آسیب زایی “آب سیاه” گفته می‌شود. آب سیاه چشم می‌تواند منجر به از دست رفتن بینایی شود. گاهی اوقات فشار درون چشم بالاست اما منجر به بیماری آب سیاه نشده است به این حالت پرفشاری چشم گفته می‌شود. افرادی که دچار این عارضه هستند در طول زمان به بیماری آب سیاه مبتلا می‌شوند. قطره چشم برینزولامید سبب کاهش فشار چشم در این افراد می‌شود و سبب ممانعت از آسیب‌های بعدی و بیماری آب سیاه می‌گردد.


برینزولامید سبب مهار آنزیمی به نام انهیدراز کربن می‌شود. مهار کردن این آنزیم سبب کاهش مایعات چشم شده و همین ساز و کار باعث پایین آوردن فشار چشم می‌شود. گاهی اوقات بیشتر از یک قطره چشمی برای کاهش فشار چشم مورد نیاز است. گاهی دو قطره و گاهی قطره‌هایی تجویز می‌شود که حالت ترکیبی (ترکیب چندین قطره) دارند. برینزولامید به صورت قطره ترکیبی با ماده‌ای دارویی به نام تیمولول ( در برندی به نام آزاگرا (Azarga) ) و نیز به صورت ترکیبی با برموندین (در برند سیمبرینزا (Simbrinza)) در دسترس است.


نام تجاری: Azopt


مکانیسم اثر برینزولامید


این دارو با مهار آنزیم کربنیک انیدراز II در چشم باعث کاهش ترشح مایع زلالیه و کاهش فشار داخل چشم می شود.


فارماکوکینتیک برینزولامید


درصورت مصرف موضعی، جذب سیستمیک دارد. نیمه عمر دارو 111 روز است و دفع آن عمدتاً کلیوی است.


دارو


موارد منع مصرف قطره چشمی برینزولامید


  • به تاریخ انقضا قطره چشم برینزولامید توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.

  • هرگز قطره چشم برینزولامید را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

  • قطره چشم برینزولامید را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک ، مصرف نکنید.

  • تداخل دارویی قطره چشم برینزولامید را چک کنید و حتماً به پزشکتان،اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

  • در صورت حساسیت به یکی از اجزاء فراورده و نارسایی شدید کلیوی نباید مصرف شود.


تداخلات دارویی قطره چشمی برینزولامید


تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.


قبل از استفاده از قطره چشم برینزولامید ، لیستی از تمام داروهایی که استفاده می‌کنید ، تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.به خصوص داروهایی مانند: مهارکننده‌های کربنیک انهیدراز خوراکی (به عنوان مثال، استازولامید (acetazolamide)، متازولامید ((methazolamide)، آسپیرین با دوز بالا یا سالیسیلات‌های مرتبط (به عنوان مثال دوزهای بالایی که برای آرتریت استفاده می‌شود).


اگر دکتر به شما به دلایل خاص پزشکی و برای پیشگیری از سکته مغزی یا حمله قلبی ، آسپرین با دوز پایین (معمولاً دوزهای ۳۲۵-۸۱ میلی‌گرم در روز) تجویز کرده است ، باید مصرف آن را ادامه دهید، مگر اینکه دکتر به شما دستور ترک مصرف آسپرین را دهد. راجع به جزئیات بیشتر با داروساز خود مشورت کنید.


نکاتی که قبل از مصرف برینزولامید باید در نظر گرفته شود


بعضی داروها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف قطره چشم برینزولامید ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:


  • در صورت حاملگی و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.

  • در صورتی که هر نوع مشکل کلیوی و یا کبدی دارید.

  • در صورتی که از لنزهای چشمی استفاده می‌کنید.

  • در صورتی که اسیدیته چشم شما بالا می‌باشد که اصطلاحاً به آن اسیدوز چشمی (hyperchloraemic (acidosis گفته می‌شود.

  • در صورتی که قبلاً به هر نوع دارو از جمله آنتی بیوتیک ها و قطره‌های چشمی حساسیت داشته‌اید.

  • اگر از سایر داروها استفاده می‌کنید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدن تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.


قطره چشمی


عوارض جانبی احتمالی قطره چشمی برینزولامید


  • تمام داروها در کنار تأثیرات مثبتشان، می‌توانند مسبب عوارض ناخواسته‌ای در بدن شوند. هر چند که این عوارض در همه افراد به وجود نمی‌آید. اگر پس از دریافت دارو تغییری منفی در وضعیت سلامتی شما پدید آمد بهتر است که با پزشک خود مشورت نمایید. بسیاری از عوارض ممکن است با علائم سایر بیماری مشابهت داشته باشد.

  • تاری دید، خارش و سوزش چشم در هنگام مصرف اولیه: این عوارض زودگذر هستند. در صورت تداوم و یا در صورتی که چشمانتان قرمز، دردناک و یا ملتهب شد با پزشک خود مشورت نمایید.

  • تغییر حس چشایی: دقت کنید که قطره را به درستی در چشم وارد کنید.

  • قطره‌های چشمی حاوی مواد نگه دارنده هستند که در برخی افراد ممکن است سبب ایجاد حساسیت شود. در صورتی که پس از استفاده از قطره چشم برینزولامید چشمانتان قرمز و ملتهب شد با پزشک خود مشورت نمایید.


هشدار ها در رابطه با برینزولامید


1. در صورت نارسایی کلیوی و کبدی باید با احتیاط مصرف شود.

2. چنانچه عوارض موضعی چشمی مثل التهاب ملتحمه و واکنشهای چشم مشاهده شد، مصرف دارو باید قطع شود و قبل از شروع مصرف مجدد، بیمار باید ارزیابی شود.


توصیه های دارویی برینزولامید


1. احتمال ایجاد عفونت باکتریائی و التهاب قرنیه، کاهش دید و آسیب شدید چشمی وجود دارد. لذا داروهای چشمی را با رعایت مسائل بهداشتی برای جلوگیری از آلودگی فراورده باید بکار برد.

2. ماده محافظ موجود در این فراورده (بنزالکونیوم کلراید) ممکن است جذب لنز تماسی نرم شود، لذا حداقل 15 دقیقه بعد از مصرف دارو، لنز تماسی نرم در چشم قرار داده شود.


نحوه نگه‌داری قطره چشمی برینزولامید


  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.

  • قطره‌های چشمی پس از باز شدن تنها به مدت چهار هفته قابل استفاده هستند. بنابراین پس از این مدت از کاربرد آن‌ها پرهیز کنید. این کار سبب ممانعت از عفونت‌های چشمی می‌شود.


دارو های هم گروه برینزولامید


بیشتر بخوانید:


​معرفی قطره چشم آنتازولین و زایلومتازولین


اطلاعات دارویی قطره چشمی آپراکلونیدین


اطلاعات دارویی کامل قطره چشمی تیمولول و عوارض آن


separator line


بیشتر بخوانید  راه های کاهش چربی شکم و کمر (قسمت اول)
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *