مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

همه چیز در مورد آمبوبگ(بی‌وی‌ام)

Picture of به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله


آمبوبگ چیست؟

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با آمبوبگ آشنا شوید.

آمبوبگ چیست؟

آمبوبگ(مخزن هوایی)

آمبوبگ در سال ۱۹۵۳ بر روی اولین نوع BVM ساخته شده توسط یک مهندس آلمانی به نام دکتر هولگر هسسه Holger Hesse گذاشته شد. آمبوبگ با حجم های ۵۰۰، ۶۰۰، ۱۵۰۰، ۲۰۰۰ سی سی در بازار موجود می باشد.آمبوبگ (بی ‌وی ‌ام) یک مخزن هوایی از جنس سیلیکون و یا پلاستیک است که بطور دستی در ایجاد فشار مثبت ریوی در شرایط پنوموتوراکس و یا در تنفس مصنوعی هنگام سی ‌پی ‌آر استفاده می‌شود.

این وسیله دارای شیری یک ‌طرفه است که باعث پر شدن خود به خودی کیسه هوا می‌شود ولی از خالی شدن آن جلوگیری می‌ نماید.آمبوبگ باید حتماً شفاف باشد و حتماً به رابط اکسیژن وصل باشد همچنین بگ ذخیره به آن متصل باشد چرا که بواسطه همین بگ ذخیره است که می تواناکسید آهن (FiO2) ۹۰% را ایجاد نمود.

همه چیز در مورد آمبوبگ(بی‌وی‌ام)

دریچه (Valve) تعبیه شده روی آمبوبگ با درجات ۲۰ ، ۴۰ و ۶۰ سانتی متر آب می باشد که در هنگام تهویه با ماسک صورت ، باید دریچه بسته باشد و در زمان تهویه از طریق لوله تراشه دریچه بصورت باز قرار گیرد در چنین حالتی اگر فشار راه هوایی از مقدار تنظیم دریچه مثلاً ۲۰ سانتی متر آب بیشتر باشد فشار هوای اضافی به سیستم تنفسی بیمار اعمال نشده بلکه با خروج از دریچه این فشار تعدیل می گردد.

در زمان استفاده از BVM حتماً اکسیژن به ورودی آن وصل باشد و میزان جریان اکسیژن حداقل بر روی ۱۰ لیتر قرار گیرد تا بیشترین درصد اکسیژن در دسترس بیمار قرار گیرد. سایز ماسکهای صورت که به آمبوبگ متصل می گردد به این قرار است: ۰ ، ۱ ، ۲ ، ۳ ، ۴ ، ۵ از تکنیک EC برای نگهداشتن ماسک روی صورت استفاده می شود. سه انگشت زیر فک تحتانی بشکل E و انگشت شست و اشاره بصورت حرف C روی ماسک قارا می گیرد بصورتی که ماسک کاملاً بر روی صورت بیمار فیکس گردد و از نشت هوا جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید  هر آنچه که در مورد تیروئید گربه باید بدانید!!!

تعداد تنفس با BVM در سنین مختلف:

  • تعداد تنفس در دقیقه هنگام داشتن لوله تراشه در کلیه گروههای سنی ۸ تا ۱۰ تنفس
  • در شیر خواران و کودکان ۱۲ تا ۲۰ تنفس با ماسک و آمبوبگ
  • تنفس در بزرگسالان ۱۰ تا ۱۲ تنفس با ماسک و آمبوبگ

تهویه با استفاده از آمبوبگ ( Bag valve mask )

همه چیز در مورد آمبوبگ(بی‌وی‌ام)

با اتصال ماسک به مخزن اکسیژن میتوان غلظت هوای دمی بیمار را افزایش داد ، به طوری که با استفاده از اکسیژن اضافی به میزان ۱۵ لیتر در دقیقه می توان غلظت اکسیژن دمی را به ۱۰۰ % رسانید . آمبوبگ را می توان با استفاده از ماسک که روی دهان و بینی بیمار قرار می گیرد ، استفاده نمود و یا با استفاده از یک آدابتور ماسک را به لوله تراشه بیمار متصل و اقدام به تهویه مکانیکی نمود .

استفاده صحیح از BVM یکی از مهارت هایی است که پرستاران و تیم های درمان اورژانسی لازم است در آن توانا باشند . باید توجه نمود که کیسه ماسک توسط یک دست گرفته شود و دست دیگر برای نگهداری ماسک بر روی صورت و نیز پوزیشن دادن به سر بیمار مورد استفاده قرار گیرد .

توجه داشته باشید که عدم وضعیت دادن صحیح به سر و چانه بیمار موجب انسداد راه هوایی و بی تاثیری تهویه با ماسک می گردد . در صورتی که توانایی برای گرفتن همزمان کیسه و وضعیت دادن و چانه بیمار توسط یک فرد وجود ندارد ، لازم است تا یک فرد اقدام به وضعیت دادن به سر و چانه نموده و فرد دیگر با یک دست ماسک را محکم بر روی دهان و بینی گرفته و با دست دیگر اقدام به فشردن کیسه نماید .

موفقیت در تهویه بیمار با BVM وابسته به محکم بودن ماسک بر روی صورت بیمار ( عدم نشت هوا ) باز بودن راه هوایی و تهویه کافی با حجم و تعداد مناسب در دقیقه می باشد .قرار دادن یک لوله دهانی – حلقی ( AirWay ) قبل از شروع تهویه به باز ماندن راه هوایی کمک نماید .

آرام و آهسته ونتیله نمودن بیمار خطر ورود هوا به معده و خطرات ناشی از آن ( خروج محتویات معده به دهان و حلق بیمار و در نتیجه آسپیراسیون ) را کاهش می دهد .موثر بودن تهویه با BVM با بالا و پایین آمدن قفسه سینه مشخص می گردد . در صورت در دسترس بودن ، استفاده از پالس اکسی متری و کنترل SaO2 می تواند کفایت تهویه را ارزیابی نماید .استفاده از آمبوبگ های کوچک خطر تهویه بیش از حد و پر هوایی ریه ها و در نتیجه خطر صدمات ریوی ناشی از افزایش فشار ( باروتروما ) را برای اطفال کم می کند .

————————————————————————————————-

گردآوری شده مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی


بیشتر بخوانید  آدرس مراکز تعویض پلاک جیرفت استان کرمان
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *