یکی از راه های نگهداری و مصرف میوه های برخی فصول در طول سال، خشک کردن است. در واقع به این ترتیب شما این امکان را دارید که از میوه های لذیذ فصول دیگر برای مصرف در طول سال لذت ببرید.
اما اگر کالری غذایی که مصرف می کنید برایتان مهم است، شاید جالب باشد بدانید که در بیشتر موارد کالری میوه های خشک بیشتر است. موضوعی که در مقاله ای جداگانه به آن پرداختیم. با این توضیحات قصد داریم شما را با روش خشک کردن میوه آشنا کنیم. روش های مختلف و ساده ای برای خشک کردن میوه در خانه وجود دارد.
نحوه خشک کردن میوه در مایکروویو
برای خشک کردن انواع میوه ها در مایکروویو مراحل زیر را دنبال کنید:
1. انتخاب میوه مناسب
برای اینکه میوه ها به درستی خشک شوند بهتر است از میوه های تازه و سالم و بدون آسیب استفاده شود زیرا در صورت آسیب دیدن پس از خشک شدن بر طعم میوه ها تاثیر گذاشته و طعم مطبوعی نخواهند داشت.
2. شستن میوه
به طور کلی هر نوع میوه ای را باید قبل از خشک شدن خوب شسته سپس در آبکش گذاشته و بگذارید تا آب آن گرفته شود.
3. برش و تمیز کردن میوه
قبل از خشک کردن هر نوع میوه ای بهتر است آنها را برش دهید و در صورت وجود هسته آن را جدا کنید. همچنین میوه های بزرگتر مانند سیب و آلو را باید به ورقه های بسیار نازک یا برش های نازک برش دهید. توجه داشته باشید که بهتر است پوست میوه هایی مانند پرتقال و نارنگی را کاملا جدا کنید.
4. جلوگیری از سیاه شدن میوه ها
برخی از میوه ها مانند سیب و موز پس از بریدن در معرض هوا خیلی سریع سیاه می شوند. برای جلوگیری از این اتفاق می توانید از کمی آبلیمو با شکر استفاده کنید. برای این منظور این میوه ها را چند دقیقه در این محلول قرار دهید و سپس خارج کنید.
5. قرار دادن میوه در مایکروویو
در این مرحله برش های میوه را در سینی مایکروویو با فاصله مناسب بچینید. برای اینکه میوه ها بعد از خشک شدن به کف سینی فر نچسبند، زیر آن ها از کاغذ روغنی استفاده کنید.
6. خشک کردن میوه
در این مرحله دمای مایکروفر را روی 360 درجه و 5 دقیقه تنظیم کنید. پس از خاموش کردن مایکروفر، میوه را چک کنید و این کار را تکرار کنید تا میوه کاملا خشک شود. در این مدت لازم است میوه ها را چک کرده و هر از چند گاهی جابه جا کنید. این کار از سوختن آنها جلوگیری می کند و همچنین اجازه می دهد تا به طور یکنواخت خشک شوند.
7. زمان مناسب برای بیرون آوردن میوه از مایکروویو
وقتی میوه ها چرمی شدند و کمی چروک شدند، وقت آن است که آنها را از مایکروویو خارج کنید.
چه میوه هایی را می توان در مایکروفر خشک کرد؟
معمولا بیشتر میوه هایی مانند مرکبات، سیب، آلو، موز، هلو، انگور، خرما، انجیر و … آنها را می توان در اجاق مایکروویو خشک کرد و برای مدت طولانی استفاده کرد.
نکات لازم پس از خشک کردن میوه در مایکروفر
برای نگهداری صحیح میوه های خشک، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
پس از اتمام فرآیند خشک شدن میوه ها، آنها را یکی دو ساعت در هوای آزاد بگذارید تا خوب خنک شوند و رطوبت موجود در آن ها کاملا گرفته شود.
هنگام استفاده از میوه خشک می توانید از کمی پودر دارچین Iahle استفاده کنید تا طعم خوبی به آن بدهید.
برای نگهداری طولانی مدت میوه های خشک از ظروف پلاستیکی استفاده کنید.
همچنین می توانید میوه های خشک را در کیسه های پلاستیکی در فریزر نگهداری کنید.
دلایل و فواید استفاده از میوه خشک
همانطور که میوه های تازه فواید زیادی برای بدن دارند، میوه های خشک نیز فواید زیادی دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از میوه خشک در فصلی غیر از فصل برداشت
نگهداری طولانی مدت میوه خشک در مقایسه با میوه های تازه
استفاده از میوه های خشک به عنوان یکی از میان وعده های مفید برای کودکان
استفاده از میوه های خشک برای درمان های پزشکی
باید بخوانید:
نتیجه
خشک کردن میوه بهترین راه برای نگهداری و مصرف آن در فصول دیگر است. علاوه بر استفاده از مایکروفر، روش های مختلفی برای خشک کردن میوه ها وجود دارد که از آن جمله می توان به استفاده از نور خورشید و خشک کن میوه اشاره کرد. به نظر می رسد استفاده از فر یا خشک کن راه های سریع تری برای خشک کردن میوه باشد.