عبدالرضا رحمانی فضلی در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور گزارش آخرین وضعیت اجرای مصوبه هیئت وزیران 15-4-2019 درباره اعطای اقامت 5 ساله به سپرده گذاران و سرمایه گذاران خارجی را ارائه داد.
وزیر کشور در این نامه افزود: “با در نظر گرفتن هماهنگی های انجام شده و اقدامات مناسب انجام شده و مدت كوتاه باقیمانده تا پایان دولت دوازدهم ، لطفاً بیایید ؛” نظرات کمیسیون محاسبات دولت در یک هفته و پیشنهادات ارسالی به شوراهای دولت ارائه می شود و تصمیمات لازم اتخاذ و ابلاغ می شود.
وزیر کشور گفت: طبق تصویب نامه 43772 / T56181 مورخ 15-4-2018 شورای وزیران و طبق بند (8) مصوبات چهاردهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی 10 -17-2016. ، “وزارت کشور متعهد می شود ، ظرف یک ماه برای شهروندان” خارجیانی که حداقل 250،000 دلار یا معادل آن را با ارزهای دیگر در بانک ها و م creditسسات اعتباری با سپرده های بلند مدت یا همان مقدار در ایران سرمایه گذاری کنند ، پس از صدور تأیید وزارت اقتصاد و دارایی ، اجازه اقامت پنج ساله صادر می کند. “
در نامه وزیر کشور به معاون اول رئیس جمهور آمده است: با توجه به اینکه اجرای اهداف این مصوبه مستلزم تهیه و اطلاع از سازوکار اجرایی مربوط به صدور و تمدید پروانه ، وضعیت حقوقی و تعداد افراد تحت تکفل است. فرد دارای مجوز اقامت ، مزایای وزارت کشور چندین جلسه کارشناسی با حضور نمایندگان معاون حقوقی رئیس جمهور ، وزارت اقتصاد و دارایی ، وزارت امور خارجه ، وزارت راه و شهرسازی ، بانک مرکزی ، ثبت احوال سازمان املاک و اتاق بازرگانی. صنایع ، معادن و کشاورزی ایران و پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا “رویه های صدور مجوز اقامت پنج ساله به سپرده گذاران و سرمایه گذاران خارجی” ، “ضوابط سپرده ارزی برای اتباع خارجی برای صدور مجوزهای پنج ساله” و “برنامه زمان بندی” روند اعدام “.
رحمانی فضلی ادامه داد: به دنبال تصویب سطوح بالاتر در بیست و هفتمین جلسه کمیسیون ویژه اسکان و تأسیسات ، این روش در نامه of 239419 مورخ 7-12-12-2018 و آخرین اقدامات به مقامات مربوطه اطلاع داده شد. در نامه 12992 of 6-2-1399 گزارش شده است حضور رئیس جمهور ارائه شده و پیشنهاد شده است “در صورت صلاحدید استفاده از حداکثر ظرفیت قانونی ایجاد شده ، لطفاً بیایید. وزارت امور خارجه (سفارتخانه ها و نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور) و وزارت اقتصاد و دارایی (سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی) “ایران ، در جریان همکاری های قبلی ، اقدامات لازم را برای دستیابی به اهداف تعیین شده در تصویب ساده دولت. “
وزیر کشور اظهار داشت: دستور رئیس جمهور محترم در نامه بعدی وزارت کشور در تاریخ 7-2-1999 به جنابعالی ابلاغ شد ؛ “متأسفانه ، از این قطعنامه مهم استفاده نشد. جلسه ای با حضور وزیران محترم خارجه ، کشور و اقتصاد تشکیل شد و موانع برطرف شد.”
در زیر نامه رحمانی فضلی آمده است: دستور معاون اول رئیس جمهور در تاریخ 13-2-1399 به وزارتخانه های کشور ، امور خارجه ، امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شد و به منظور کسب نظرات و پیشنهادات ارگانهای مربوطه و برای هماهنگی جلسه ، وزارت دوباره منصوب شد. در نامه ای به تاریخ 29.02.2012 ، کشور ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده ، تأکید کرد که “طبق روش فوق ، وزارت امور خارجه وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان اقتصادی و فنی ایران) و بانک مرکزی مسئول دریافت درخواست های جمهوری اسلامی ایران (سفارتخانه ها و نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور) است. متقاضیان و کمیسیون اسکان و تسهیلات ویژه وزارت کشور (مستقر در اداره کل اتباع و مهاجران خارجی) مسئول بررسی و تصمیم گیری در مورد درخواست های ارسالی توسط ارگان های تخصصی است. “بدیهی است که پس از دریافت درخواست ها ، هر یک از آژانس ها ، به صورت فرم های فوق الذکر ، موظف به ارسال آن به دبیرخانه کمیته بررسی و تصمیم گیری نهایی هستند.”
رحمانی فضلی ادامه داد: در جلسه هماهنگی 10-3-1399 با حضور جنابعالی وزارت کشور موظف بود با همکاری و هماهنگی کلیه دستگاههای ذیربط ظرف مدت یک ماه اقامت اتباع خارجی را که قصد سرمایه گذاری یا سپرده گذاری دارند فراهم کند. در ایران “تجزیه و تحلیل و آماده سازی راه حل های لازم برای رفع موانع پیش رو و تسهیل روند جذب این گروه از نامزدها به کشور و ارسال آن برای تصمیم گیری نهایی.” قبل از اعلام قطعنامه های جلسه فوق ، سوالات و تصمیمات گرفته شده ، در نامه ای از این وزارتخانه به معاون نخست وزیر و وزیران امور خارجه و امور اقتصادی و دارایی و همچنین رئیس کل بانک مرکزی ارسال شد تا پیشنهادات خود را برای اظهار نظر ارائه دهند.
وزیر کشور یادآور شد: پس از دریافت نظرات كتبی و پیشنهادات و تصمیمات دستگاههای متولی در این زمینه ، در تاریخ 18.04.2012 جلسه ای با حضور نمایندگان معاون حقوقی رئیس جمهور ، وزارت اقتصاد و دارایی ، وزارت برگزار شد کارهای امور خارجه ، بانک مرکزی ، سازمان ثبت اسناد و املاک و مستغلات کشور ، اتاق بازرگانی ایران ، صنایع ، معادن و کشاورزی و پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا و تصمیم زیر با توجه به موارد مطرح شده در جلسه 10-3-1399 و نیاز به ارائه پیشنهادات عملی و راه حل های رفع موانع و تسهیل این روند برای جذب سرمایه گذاران خارجی. موارد جمع بندی و برای تصمیم گیری به معاون اول رئیس جمهور ارائه شد.
وی گفت: طبق نامه letter 8427/00 / M / 57956 از -3-1400 هیئت وزیران ، موضوع در جلسه 11/3/1400 کمیته فرعی کمیته حسابهای هیئت دولت مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهادات خلاصه شده در جلسات وزارت کشور تصویب و تصمیم گیری شد که “اقدامات زیر توسط مقامات مربوطه انجام شده و نتایج این موارد ، که باید توسط شورای وزیران تأیید شود ، باید به کمیته محاسبات ارائه شود حداکثر دو هفته در نظر گرفته شده:
الف – مصوبه شورای عالی هماهنگی درباره پیشنهاد دستور (1)
ب – متن درخواست شده توسط معاون حقوقی رئیس جمهور در مورد پیشنهاد سطر (2)
ج – رسیدگی به پیشنهاد خط (4) در کمیسیون مسکن و تأسیسات ویژه وزارت کشور و سرانجام شورای پول اعتبار.
د – متن مناسب برای سازوکارهای موضوعات ردیف (5 و 6) ، به طور مناسب ، توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی.
در این نامه همچنین پیشنهاد شده است که با توجه به هماهنگی های انجام شده ، اقدامات مقتضی انجام شود و زمان کمی تا پایان دولت دوازدهم باقی مانده باشد. نظرات کمیسیون محاسبات امور خارجه ظرف یک هفته دریافت می شود و پیشنهادات ارسالی به شورای دولت ارائه می شود و تصمیمات لازم اتخاذ و ابلاغ می شود.
۲۷۲۱۹