مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

معرفی مزایای قرص آزیلسارتان

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



اطلاعات دارویی قرص آزیلسارتان


آزیلسارتان (Azilsartan) برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود. کاهش فشار خون به پیشگیری از سکته های مغزی، حملات قلبی و یا مشکلات کلیوی کمک می کند.


آزیلسارتان یکی از داروهای مهار کننده گیرنده آنژیوتانسین می‌باشد (همچنین به آگونیست گیرنده آنژیوتانسین II نیز معروف است). افرادی که فشار خون دارند ممکن است علائمی نداشته باشند اما در صورت درمان نشدن، فشار خون می‌تواند سبب آسیب به قلب و عروق شود.


این دارو شامل دو بخش است: آزیلسارتان و کلورتالیدون. آزیلسازتان باعث شلی رگ های خونی می شود پس جریان خون کند تر می شود کلورتالیدون باعث می شود تا نمک اضافی بدن و آب بدن با افزایش ادرار دفع شود که به آن داروی مدر یا دیورتیک می گویند.


آزیلسارتان به صورت قرصهای 40 و80 میلی گرمی در دسترس است.


نام تجاری: اداربی (Edarbi )


مکانیسم آزیلسارتان


آزیلسارتان باعث مهار اثر هورمون آنژیوتانسین II موجود در گردش خون می‌گردد. آنژیوتانسین II سبب تنگ شدن عروق می‌شود. آزیلسارتان با مهار اثر هورمون آنژیوتانسین II سبب آرام شدن و گشاد شدن عروق و متعاقب آن کاهش فشار خون می‌گردد.


نحوه مصرف آزیلسارتان


برچسب آزیلسارتان را مطالعه کنید و هر سوالی داشتید از پزشک بپرسید. آزیلسارتان از راه دهان با و یا بدون غذا با دستور مستقیم پزشک استفاده می شود و معمولا یک بار در روز کاربرد دارد.


اگر این دارو را در زمان نزدیک به خواب استفاده کنید، ممکن است لازم باشد که برای ادرار بلند شوید. بنابر این حداقل 4 ساعت قبل از رفتن به خواب این دارو را استفاده کنید. دوز تجویزی آزیلسارتان به وضعیت طبی و پاسخ درمانی شما وابسته است.

بیشتر بخوانید  چه میوه ای برای درمان اسهال مفید است؟


آزیلسارتان اگر به طور منظم استفاده شود بیشترین مزایای خود را دارد. بنابراین در زمان های مشخصی در روز های خاص از آن استفاده کنید. بیشتر افرادی که فشار خون بالا دارند معمولا احساس بیمار بودن ندارند.


اگر شما از داروهای پائین آورنده چربی خون استفاده می کنید مثل کلیستیرامین و یا کلسیتیپول این دارو را حداقل 2 ساعت قبل و یا حداقل 4 ساعت پس از استفاده از این دارو ها مصرف کنید. اگر علائم فشار خون شما بدتر شد و یا ادامه دار بود به پزشک اطلاع دهید.


Azilsartan


موارد منع مصرف داروی آزیلسارتان


  • به تاریخ انقضا دارو توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید.

  • هرگز دارو را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید .

  • دارو را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک، مصرف نکنید؛ زیرا دچار کاهش قند خون می‌شوید.

  • تداخل دارویی دارو را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.


تداخلات دارویی آزیلسارتان


ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.


برخی از داروهایی که ممکن است با داروی آزیلسارتان تداخل کنند، عبارت‌اند از: آلیسکیرن (aliskiren)، لیتیوم (lithium)، داروهای که سطح پتاسیم خون را افزایش می‌دهند، مانند مهارکننده‌های ACE از جمله: بنازپریل / لیزینوپریل (benazepril/lisinopril) و قرص‌های ضد بارداری حاوی دروسپیرنون (یاسمین).


برچسب روی تمام داروهایتان را (مانند داروهای سرفه و سرماخوردگی، داروهای لاغری، داروهای التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن) بررسی کنید؛ زیرا آن‌ها ممکن است، مواد تشکیل‌دهنده‌ای داشته باشند که فشار خون را افزایش دهد. راجع به مصرف آزیلسارتان با داروساز خود مشورت کنید.


نکاتی که قبل از مصرف آزیلسارتان باید در نظر گرفته شود


بعضی داروها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی آزیلسارتان ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:


  • در صورت تصمیم به بچه دار شدن، در صورت حاملگی و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.

  • در صورتی که در کلیه‌های شما انسداد عروقی وجود دارد. (استنوزیس عروق کلیوی)

  • اگر دچار اختلالات کبدی و یا کلیوی هستید.

  • اگر مبتلا به کاردیومیوپاتی (بیماری ماهیچه قلبی) و استنوزیس آئورتی (تنگ شدن عروق اصلی قلب) و یا هر گونه اختلال قلبی دیگر هستید.

  • اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدن تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

  • اگر تا به حال حساسیت به داروی خاصی به خصوص داروهای مهار کننده ACE داشته‌اید.


Azilsartan قرص


عوارض جانبی احتمالی داروی آزیلسارتان


تمام داروها در کنار تأثیرات مثبتشان، می‌توانند مسبب عوارض ناخواسته‌ای در بدن باشند. اگرچه این عوارض در همه افراد به وجود نمی‌آید. با گذر زمان بدن خود ر ا با داروی جدید وفق می‌دهد و این علائم نیز برطرف می‌شوند اما اگر علائم زیر ادامه پیدا کرد و یا رنج آور شد با پزشک خود مشورت نمایید.


از هر 10 بیماری که داروی آزیلسارتان را مصرف می‌کنند معمولاً کمتر از یک نفر ممکن است عوارض زیر را تجربه کند:


احساس سرگیجه به خصوص هنگام بلند شدن: آهسته بلند شدن به کاهش سرگیجه کمک می‌کند. اگر احساس سرگیجه کردید به مدت کوتاهی دراز بکشید و سپس برخیزید. اگر این حالت تداوم پیدا کرد به پزشکتان اطلاع دهید. در این حالت از رانندگی و کار با ابزار خودداری کنید.


نکته مهم: در صورتی که هر نوع ورم در دهان و یا صورت خود مشاهده نمودید در اسرع وقت به پزشک اطلاع دهید و یا فوراً به اورژانس مراجع کنید. این علائم نشان دهند آلرژی دارویی هستند.


اگر علائم دیگری در شما پدید آمد که احساس می‌کنید به واسطه مصرف داروی آزیلسارتان می‌باشد با پزشک خود صحبت کنید.


نحوه نگه‌داری داروی آزیلسارتان


  • تمام داروها را دور از دسترس کودکان نگه دارید.

  • دارو را در جایی خنک، خشک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم آفتاب نگه دارید.


بیشتر بخوانید:


داروهای فشار خون بالا : معرفی کامل انواع داروهای کاهنده فشار خون


معرفی کامل داروی آسبوتولول داروی فشار خون و ضربان نامنظم قلب


درمان فشارخون بالا با قرص آملودیپین


separator line


بیشتر بخوانید  علت عرق کردن هنگام غذا خوردن چیست؟
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *