مضرات مصرف زیاد سیر


با این قسمت از دلگرم کننده به روز باشید عوارض پرخوری سیر آن ها ملاقات می کنند.

عوارض مصرف سیر

آشنایی با سیر

سیر (نام علمی) (Allium sativum) گیاهی است از تیره مارچوبه از تیره نرگسیان و زیرخانواده Alliaceae و تیره Allium سیر سبزی است که پیشینه بسیار کهنی دارد. بشر پنج قرن قبل از عصر جدید خواص درمانی این گیاه را می دانست. سیر هزاران سال است که برای اهداف دارویی استفاده می شود. حداقل 3000 سال است که از این گیاه در طب چینی استفاده می شود و مصریان، بابلی ها، یونانی ها و رومی ها از سیر برای اهداف دارویی استفاده می کردند.

از سیر به عنوان ضدعفونی کننده برای جلوگیری از قانقاریا در جنگ های جهانی اول و دوم نیز استفاده می شد. در طول تاریخ، سیر در سراسر جهان برای درمان انواع بیماری ها از جمله فشار خون بالا، عفونت ها و مارگزیدگی استفاده شده است. و برخی فرهنگ ها از آن برای دفع ارواح شیطانی استفاده کرده اند.در احادیث اسلامی نیز به اهمیت و خواص فراوان سیر اشاره شده است.

1400 سال پیش پیامبر گرامی اسلام فرمودند:

«کل ثلث که در آن شفای هفتاد نفر نزدیک مسجد است»; یعنی سیر بخور، زیرا هفتاد نوع بیماری را شفا می دهد، ولی تا سیری به مسجد (و اماکن عمومی) نرو.

ترکیبات گوگردی شامل آلیسین است که ظاهراً یک ترکیب فعال آنتی اکسیدانی در ریشه سیر است. پیاز ریشه گیاه سیر برای مصارف دارویی است. می توان از آن به صورت تازه، خشک یا روغنی استفاده کرد. از آنجایی که برخی از ترکیبات مفید این گیاه در اثر حرارت غیرفعال می شوند، سیر پخته شده قدرت درمانی کمتری دارد.

بیشتر بخوانید  آشنایی با خواص بی نظیر چای جاسمین

مضرات مصرف زیاد سیر

مضرات مصرف زیاد سیر

سیر اگرچه بسیاری از خواص درد را باید در حد اعتدال مصرف کرد زیرا مصرف زیاد در برخی باعث سردرد، ناتوانی جنسی، ضعف چشم و عوارض بواسیر می شود. سی برای کسانی که اسهال دارند مضر است، کسانی که معده ضعیف دارند و به طور کلی سیستم گوارش ضعیفی دارند سیر زیاده روی نکنند، کسانی که یبوست دارند سیر نخورند و برای رفع ضرر آن سیر را با آب و نمک و کمی بپزند. روغن بادام یا پیازچه را اضافه کنید تا مضر نباشد.

افراد عصبانی اگر می خواهند سیر بخورند به توصیه ابن سینا حکیم ایرانی سیر بپزند یا سیر استفاده کنند برای پخت سیر آن را پوست گرفته و سه دقیقه دم کنید. افراد مبتلا به فشار خون پایین نباید سیر مصرف کنند و کسانی که آلرژی دارند سیر مصرف نکنند.سیر به صورت قرص سیر، سیر، سیر سرخ شده و … استفاده می شود. از نظر علمی، ترکیبات و مکانیسم‌ها اثر سیر تا حد زیادی پیچیده است و ترکیبات موجود در آن زمانی که پوست سیر جدا نشده باشد.

با پوست کنده و له شده کمی تفاوت دارد یعنی به محض له شدن و در معرض هوا قرار گرفتن سیر تغییر می کند زیرا مواد اصلی و موثر سیر به هوا و به خصوص حرارت حساس هستند. سیر هر چه بیشتر حرارت داده شود خواص آن کمتر می شود. بنابراین تاثیر سیر روی غذاهای پخته و سرخ شده به مراتب کمتر از سیر تازه است.

————————————————- ————————————–

قرص سیر

قرص سیر حاوی پودر سیر خشک است که بهترین شکل دارویی است و خواص آن تا حدودی شبیه سیر تازه است و همچنین مواد موجود در آن بیشتر مواد موجود در سیر تازه را دارد. این قرص ها روکش دار هستند و بوی سیر بعد از خوردن کمتر استشمام می شود.

بیشتر بخوانید  جذام و علائم جذام

سیر ترشی

وقتی سیر ترش می شود دچار تغییراتی می شود که به دمای محیط، سرکه، زمان نگهداری و … بستگی دارد، اما در بیشتر موارد خواصی شبیه به سیر دارد.

————————————————- ————————————–

بوی سیر را از بین ببرید

  • برای رفع بوی سیر نیم ساعت بعد از خوردن آن می توانید یک قاشق عسل یا کمی جعفری یا سیب میل کنید.
  • بهترین راه برای از بین بردن بوی سیر، خوردن سبزیجاتی مانند کاهو است، زیرا کلروفیل موجود در سبزیجات بوی سیر را دفع می کند.

————————————————- ————————————–

گردآوری شده توسط مجله اینترنتی تشویق

مرجان امینی


دیدگاهتان را بنویسید