طرز تهیه تخمه بو داده کاملا بهداشتی در منزل
بو دادن تخمه، روشی است که طی آن تخمه آفتابگردان خام می تواند به نمونه هایی دیگر تبدیل گردد. بو دادن تخمه با حرارت دادن آن حاصل می شود که در این مرحله، تخمه آفتابگردان با توجه به نوع طعم دهنده، طعم های متفاوتی را می گیرد.
روش بو دادن باید به درستی انجام شود زیرا این مرحله تعیین کننده میزان کیفیت تخمه آفتابگردان بو داده، خواهد بود. برای این امر با این مقاله از دلگرم همراه شوید.
طرز بو دادن تخمه آفتابگردان شور و نمکی
1. روش تفت تخمه آفتابگردان با ماکروویو
سلام به همه خانم گلها شاید بعضی از خانم ها خودشون انواع تخمه رو توی خونه رو اجاق گاز تفت (بو دادن) به اصطلاح تفت میدن و خوب میدونید که یه کاره زمانبر و سختی هست. باید سر اجاق 5/1 الی 2 ساعت سرپا وایستین و مرتب هم بزنید تا تخمه هاتون بپزه و تازه مواظب باشین نسوزه منم این مشکلو داشتم .
همسرم قبل از عید تخم آفتابگردان و تخم کدو از هر کدوم 5 کیلو گرفته بود و از من خواست هر از گاهی کمی از اونارو تفت بدم وتازه تازه آقا میل کنن .منم واقعیتش سختم بود 2ساعت سر اجاق وایستم از تنبلی زیاد نابغه شدم و با خودم گفتم با ماکروویو امتحان کنم.
۳ روش ساده برای بو دادن بادام زمینی در منزل
ببینم میشه تخمه هارو داخلش تفت داد یا نه دست به کار شدم وامتحان کردم و چه شد حالا اینجا دستورشو میزارم و مطمئنم به درد خیلی ازخانم گلها میخوره اینکارو امتحان کنید .
طرز تهیه تخمه آفتابگردان با ماکروویو
مواد لازم جهت بو دادن تخمه آفتابگردان در منزل
-
تخمه به دلخواه -
نشاسته 1ق م خ -
آبلیمو 2ق غ خ -
نمک بدلخواه -
آب کمی
روش انجام کار :
مقداری آب نمک درست کنید ونشاسته حل ش و آبلیمو رو بهش اضافه کنید و با هم خوب مخلوطش کنید و تخمه هاتونو آغشته به این مواد کنید و سپس دوباره کمی نمک روشون بپاشید
در یه بشقاب بزرگ چینی بریزین و روی پایه بلند ماکروویو قرار دهید و با درجه micro 0/100 به مدت 2تا 6 دقیقه قرار دهید هر 3 دقیقه در ماکروویو رو باز کنید تخمه ها رو زیررو رو کنید دوباره درو ببندید و استارت رو بزنید.
بهترین روش برای بو دادن مغز گردو
وقتی هر دو 6 دقیقه تموم شد با پخت ترکیبی گریل و کانوکشن بمدت 6 دقیقه که هر5/1دقیقه در ماکروویو را باز کنید و زیر رو رو کنید و دوباره درشو ببندید و5/1 دقیقه دوم را ادامه بدید
یکی از تخمه ها رو بخورید اگه پخته بود به 3 دقیقه دوم نیاز نیست اگه نپخنه بود مرحله دومم ادامه بدید ولی خیلی مواظب باشید چون زود میسوزه.
2. روش بو دادن تخمه ها با ماهیتابه
تخمه ها را در یک آبکش میریزیم و زیر آب سرد حسابی شستشو میدهیم. تخمه ها را بعد از شستن به اندازه کافی نمک میزنیم و میگذاریم تا خشک شوند یا بدون نمک خشکشان میکنیم. (بعداً هم میشه نمک اضاف کرد.)
الان تخمه ها آماده هستند که بو داده شوند. آنها را داخل یک ماهیتابه با حرارت کم ریخته و مرتباً هَم میزنیم، بعد از مدتی تخمه ها شروع به صدا کردن میکنند، (تق تق) که با هر صدا یکی از تخمه ها سرشان باز میشود.
وقتی کمی رنگ تخمه ها تغییر کردند آماده هستند. یکی از تخمه ها را امتحان می کنیم که خاطر جمع شویم تا مغز آن خام نیست. اگر در ابتدای کار که تخمه ها خیس بودند نمک زدید که دیگر نمک نمیخواهند و کارمان تمام است.
روش بو دادن قهوه را در این آموزش یاد بگیرید
ولی اگر بدون نمک خشک کردید، نصف استکان آب را با یک قاشق غذاخوری یا مرباخوری نمک (نسبت به حجم تخمه باید در نظر بگیرید که نمک چقدر باشد که شور نشود.)
همچنین یک قاشق مرباخوری لیمو ترش اضافه می کنیم و روی تخمه ها میریزیم و مخلوط می کنیم. سپس یکی از تخمه ها را تست میکنیم اگر کم نمک بود باز نمک اضافه می کنیم
خب مسلماً دوباره تخمه ها خیس میشوند برای همین دوباره با حرارت ملایم هم میزنیم تا این خیسی از بین برود و تخمه ها خشک شوند.
نکات کلیدی جهت تهیه تخمه بو داده
برای تهیه تخمه بو داده به این نکات توجه داشته باشید
میتوانید این کار را توسط دستگاه بو دادن تخمه ها انجام دهید تا خوشمزه تر شوند. تخمه های مثل تخمه طالبی و خربزه تکه های لزجی دارند که به راحتی کنده نمی شوند.
آشنایی با روش تهیه شاه دانه بوداده در منزل
این نوع تخمه ها را ابتدا داخل یک شیشه میریزیم و درش را میبندیم، یک روز تا یک روز و نیم وقت میبرد تا کمی حالت ترشیدگی پیدا کنند و این تکه های لزج از تخمه جدا شوند. همچنین پوست بعضی از این تخمه ها نازکتر است پس حرارت شعله را کمتر کنید.
روش طعم دار کردن تخمهها
همچنین میتوانید تخمه های طعم دار نیز تولید کنید. طعم دار کردن تخمه که در مرحله بو دادن و تفت دادن آن با میزان حرارت مناسب، صورت می گیرد، تخمه را به انواع طعم های نمکی، شور، گلپری، سرکه ای و… تبدیل می نمایند.
این نوع تخمه ها مورد پسند عموم مصرف کنندگان می باشند به همین دلیل در مقادیر عمده تولید و عرضه می شود.
مزایا و معایب بو دادن تخمه ها و مغزها
در فرهنگ نامه های فارسی بودادن مواد غذایی را چنین معنی کرده اند: «برشته کردن تخمه ها و مغزها. (غیاث)، برشته کردن و بریان کردن بادام و پسته و مانند آن.
انواع روش های بو دادن و مزه دار کردن گردو
(آنندراج)، حرارت دادن و تافتن دانه از قبیل تخمه و فندق و پسته و بادام و ذرت در تابه های گلی پخته یا آهنی و غیره، تخمه ها و مغزها را روی آتش برشته کردن.
(فرهنگ فارسی معین). برشته کردن، بریان کردن تخمه هندوانه و انچوچک و تخمه کدو و خربزه و مانند آن را بر تابه بی آب بر آتش نهاده، بو دادن قهوه، سرخ کردن در غیر روغن و آب و امثال آن.»…
بو دادن یکی از روش های آماده سازی مواد غذایی است که برای ایجاد عطر و طعم مطلوب تر بعضی از مواد غذایی که مناسب اند، انجام می شود. بو دادن از جمله روش های پخت است که با استفاده از حرارت خشک صورت می گیرد.
در روش پخت با حرارت خشک، از درجه حرارت بالاتری نسبت به روش مرطوب استفاده می شود و به همان میزان، کاهش مواد مغذی حساس به حرارت بیشتر است.
بو دادن تخمه برای درآمدزایی در منزل
یکی از آجیل های پرمصرف انواع تخمه های بو داده است که خیلی آسان درست میشوند. برای این کار شما به تخمه خام نیاز دارید. برای تهیه تخمه خام سعی کنید واسطه ها را تا حد ممکن از بین ببرید تا سود بیشتری نصیبتان شود.
برای این کار تخمه ها را در فصل برداشت، مستقیم از کشاورزی بخرید که تخمه کاشته است. در نهایت با توجه به بررسی بازار و نیاز مردم شما میتوانید انواع تخمه بو داده با طعم های مختلف تولید کنید.
۴ روش برای بو دادن تخم کدو تنبل در منزل + عکس
آموزش روشی ساده برای بو دادن و برشته کردن تخمه هندوانه