مالیات 62 میلیون تومانی هر سرباز!



به گزارش سلام نو به نقل از اقتصاد آنلاین، مالیات پنهان (مابه التفاوت حداقل دستمزد و حقوق سربازان) که هر سرباز در سال گذشته 54 و امسال 62 میلیون تومان بوده است!

البته اگر این روزها اخبار را دنبال می کنید، اخبار نظامی یکی از اخباری است که با آن برخورد کرده اید. جدای از بحثی که در اخبار وجود دارد، ارتش چند سالی است که مطرح شده است که به طور جدی یکی از موضوعاتی است که بسیار در مورد آن بحث و اظهار نظر می شود. هم در جامعه و هم از طرف مسئولین.

اما آنچه این روزها این موضوع را بسیار برجسته کرده است، اقدامات بی تدبیر مجلس است. بی تدبیری که نتیجه ای جز ناامیدی دوباره جوانان نداشت.

چند روز پیش ناگهان در حالی که مدت ها بود سوال ارتش مسکوت مانده بود، خبر خرید ارتش منتشر شد. در این خبر آمده است که برای غایب خارج از کشور نیز می توان ارتش را تهیه کرد اما پس از اعتراض مشمولان در داخل، کمیسیون تلفیق اعلام کرد که این مصوبه شامل سربازان داخل نیز می شود.

با وجود همه اعتراض ها به این خبر، ناگهان همه اخبار لغو شد. اعتراضات زیادی به ارتش وجود دارد، اما اقدامات مفیدی در این راستا کم است.

اکنون که بازار اخبار نظامی داغ است، شاید بد نباشد به آسیب هایی که ارتش به نسل جوان وارد می کند نگاهی بیندازیم. تنها چند دقیقه نشستن پای سربازان حرفه ای یا جوانان درگیر کافی است تا شما را از آسیب هایی که ارتش برای این گروه وارد می کند آگاه کند.

بیشتر بخوانید  شباهت عجیب مرد عراقی به سردار شهید قاسم سلیمانی / فیلم

یا نه، شاید بهتر باشد 18 سالگی را تصور کنیم. آنها دو بار پیش روی شما هستند. مسابقات و ارتش. اگر کنکور را انتخاب کنید یا در سال اول پذیرفته شوید و به دانشگاه بروید؛ یا این اتفاق نمی افتد و باید یک سال دیگر پشت کنکور بنشینی; حالا فکر می کنید سال دوم به چیزی که می خواستید نرسید، دو راه بیشتر وجود ندارد. ارتش یا رشته یا دانشگاهی که دوست ندارید.

این تنها راه اول است. اما نکته اصلی این است که پایان همه این جاده ها به خدمت سربازی نیز می انجامد. به این معنی که حتی اگر به رشته مورد علاقه خود بروید، احتمالاً هدف شما یافتن یک شغل مناسب و مرتبط است، اما در اینجا چیزی جز رفتن به سربازی برای شما باقی نمانده است.

در این مرحله بسیاری از جوانان پس از بازگشت یا موفقیت و یافتن شغل به سربازی می روند، در حالی که در هر کاری دو سال یا بیشتر عقب هستند، موفق به یافتن شغل مورد علاقه خود نمی شوند و محیط تحصیل و کار را رها می کنند. و دانشگاه خیلی دور است. حالا تمام آسیب های روحی که در این دو سال به جوانان وارد می شود. در چنین شرایطی در جامعه‌ای که تورم بالاست و حتی یک روز بیشتر، یک روز است و دو سال بعد با پایان خدمت سربازی این جوانان اقتصاد آنجا را ترک کرد، معلوم نیست. نمونه های ساده ای از جوانانی است که در سال 96 وارد ارتش شدند که دلار 4000 تومان بود و پس از بازگشت دلار به بیش از 20000 تومان رسید.

بیشتر بخوانید  25000 دانشجو معلم دیگر نیز استخدام خواهند شد

این دو سال به معنای واقعی کلمه این جوانان را تا آخر عمر از همه چیز دور کرده است و اگر مثلاً یکی از این جوانان بعد از این دو سال بخواهد ازدواج کند، آیا این امکان وجود دارد؟

همه اینها از یک طرف، اگر تصمیم بگیرید که به ارتش نروید، همه چیز بسیار بدتر خواهد شد. چون شما جوان هستید و نمی توانید کار کنید. شما نمی توانید کشور یا هر چیز دیگری را ترک کنید. تقریباً هر کاری که اکنون به عنوان یک شهروند عادی انجام می دهید، دیگر برای شما امکان پذیر نخواهد بود! در نظر داشته باشید که در تمام عمر استرس داشته اید تا هر لحظه یکی بیاید و شما را به سربازی برساند.

صادق الحسینی اقتصاددانی است که ارتش را از منظر اقتصادی تحلیل می کند. وی درباره ارتش می گوید: ارتش مالیاتی از نسل آماده کشور است; اما چرا؟ اول اینکه 2 سال برای کار نیاز دارند. یعنی 2 سال درآمد کمتر که به طور تصاعدی بر زندگی آنها تأثیر منفی می گذارد و به طور کلی ثروت کمتری برای جامعه ایجاد می کند. این مالیات ناعادلانه است زیرا از نسلی گرفته می شود که هیچ ثروتی ندارند و شروع به کار نکرده اند.

الحسینی می گوید: سال گذشته هر سرباز 350 هزار تومان حقوق می گرفت و امسال با فشار اجتماعی میانگین پرداختی به حدود یک میلیون و صد هزار تومان رسید که قدم بزرگی بود اما کافی نبود. !! این در حالی است که مالیات پنهان (مابه التفاوت حداقل دستمزد و حقوق سرباز) که هر سرباز در سال گذشته پرداخت کرده، 54 و امسال 62 میلیون تومان بوده است! کل مالیات پنهان سربازان به دولت در سال 1378 معادل 10 هزار میلیارد تومان و در سال 1400 کل مالیات سربازان به دولت حدود 12 هزار میلیارد تومان بوده است!

بیشتر بخوانید  ما برای یک توافق فوری در مورد احیای توافق هسته ای آماده هستیم

با این اوصاف، چه لزومی دارد که چنین قانونی که در همه جای دنیا منسوخ شده است و منافع خاصی برای دولت و جوانان ندارد، ادامه یابد. اگر وضعیت اضطراری خوب است، اصلاً چرا ما سرباز فراری داریم؟ و یک چیز دیگر، چرا باید برای سربازان فراری قوانین وضع کنیم؟ چرا از ابتدا مشکل را حل نمی کنید؟ اگر ارتش درست سازماندهی شود، وقتی بخواهیم قانونی بنویسیم و در دسترس قرار دهیم، اصلاً سرباز غایب نخواهیم داشت.

اقتصاددانان سال‌هاست که از ارتش حرفه‌ای صحبت می‌کنند، در حالی که معنای ارتش حرفه‌ای برای برخی نمایندگان مجلس نیز روشن نیست. این نماینده مجلس در روزهای اخیر خدمت سربازی حرفه ای را «آموزش حرفه ای نظامی» تعریف کرده است. اگر سربازی نمی خواهد تعمیر ماشین را یاد بگیرد چه باید بکند؟

چرا باید به زور و قوانین منسوخ با زندگی و جوانی جوانان بازی کنیم؟ اینها قوانین منسوخ شده ای هستند که هم برای کشورها و هم برای جوانان مضر است.

دیدگاهتان را بنویسید