مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

لوومپرومازین چرا تجویز می شود؟

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



موارد مصرف و عوارض جانبی لوومپرومازین


لوومپرومازین (Levomepromazine) برای تسکین علائم اسکیزوفرنی و دیگر اختلالات روانی تجویز می‌شود. اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی موجب اختلال در ایده‌ها و باورها و برخی رفتارهای پرخاشگرانه می‌شود که این رفتارهای پرخاشگرانه بیماران ممکن است باعث آسیب به خودشان یا دیگران شود؛ همچنین توهم یکی از اصلی‌ترین علائمی است که بیماران اسکیزوفرنی به آن دچار هستند. داروهایی مانند لوومپرومازین با به تعادل رساندن مواد شیمیایی مغز (دوپامین)، به درمان برخی از رفتارهای پرخاشگرانه (خودکشی) و توهم در بیماران کمک می‌کند.


لوومپرومازین گاهی برای کمک به تسکین علائم ناراحت کننده‌ای مثل درد، بیماری، بی حوصلگی و سردرگمی در افراد مبتلا به ناتوانی نیز تجویز می‌شود.


اشکال دارویی : قرص ، آمپول


مقدار و روش مصرف داروی لوومپرومازین


قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.


دوز و مقدار داروی لوومپرومازین ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. درمان با دوز کمتر این دارو آغاز می‌شود و به تدریج مقدار دارو افزایش می‌یابد. سعی کنید دوزهای داروی خود را در همان زمان هر روز و سر یک ساعت منظم مصرف کنید.


اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.

بیشتر بخوانید  لکه های قرمز روی کلاهک آلت تناسلی


موارد منع مصرف داروی لوومپرومازین


  • به تاریخ انقضای داروی لوومپرومازین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌ شده است، از آن مصرف نکنید.

  • هرگز داروی لوومپرومازین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.


تداخل دارویی لوومپرومازین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.


قرص


مصرف لوومپرومازین در دوران بارداری و شیردهی


در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها می‌توانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند. این دارو در دوران بارداری باید در صورت ضرورت و با تجویز پزشک مورد استفاده قرار گیرد.


تاثیر لوومپرومازین بر رانندگی و کار با ماشین آلات


لوومپرومازین باعث سرگیجه، تاری دید و خواب آلودگی در شما می‌شود و بر توانایی شما در رانندگی تأثیر می‌گذارد. در دوران استفاده از این دارو بهتر است قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.


تداخلات دارویی لوومپرومازین


تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.


هشدار و احتیاطات حین مصرف داروی لوومپرومازین


بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف این دارو، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:


  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا د رصورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.

  • اگر بیماری قلبی-عروقی یا فشار خون پایین دارید.

  • در صورتی که مشکلات تنفسی مانند آسم یا آمفیزم دارید.

  • در صورتی که مبتلا به فئوکرموسیتوم (تومور غده آدرنال) هستید.

  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.


اگر هر یک از مشکلات زیر را دارید: صرع، جنون، بیماری پارکینسون، گلوکوم و یا میاستنی گراویس (یک بیماری که موجب ضعف عضلانی می‌شود).

اگر مشکل کبدی، کلیوی و یا پروستات دارید.


اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.


Levomepromazine


عوارض جانبی داروی لوومپرومازین


همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:


  • احساس سرگیجه، خواب آلودگی و تاری دید: در این شرایط از رانندگی کردن و کار با ابزار خودداری نمایید.

  • تغییر ضربان قلب

  • یبوست

  • خشکی دهان


لرز و تکان خوردن غیر عادی دست و پاها: این علائم به ندرت اتفاق می‌افتند اما در صورت آزار دهنده شدن هر کدام از این موارد، به پزشک خود اطلاع دهید.


نکته مهم: اگر شما تجربه علائمی مانند سفتی عضلات، تب بسیار بالا، احساس گیجی، ضربان قلب سریع و تعریق داشتید، باید با دکتر خود تماس بگیرید. این نشانه‌ها می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری نادر شناخته شده به نام سندرم نورولپتیک بدخیم (neuroleptic malignant syndrome) است.


اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از لوومپرومازین می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.


مصرف بیش از حد داروی لوومپرومازین


لوومپرومازین را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.


هشدار ها در رابطه با لوومپرومازین


لوومپرومازین ایجاد هیپوتانسیون ارتوستاتیک را تشدید شدید می کند و لذا در بیماران دریافت کننده با دوز اولیه بالا، بیماران بالای 50 سال و بیماران دریافت کننده فرم تزریقی، بایستی در حالت درازکش تجویز شود. کودکان به عوارض هیپوتانسیو و سداتیو این دارو بسیار مستعد هستند.


شرایط نگهداری داروی لوومپرومازین


  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.


بیشتر بخوانید:


معرفی موارد مصرف و عوارض داروی ابیلیزول


همه چیز در مورد قرص الانزاپین (Olanzapine)


همه چیز در مورد داروی ریسپریدون (Risperidone)


separator line


بیشتر بخوانید  همه چیز در مورد قرص متورال ۵۰ (متوپرولول )
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *