مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

طرز تهیه ۱۰ مدل ترشی تابستانی با طعم وسوسه انگیز

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



دستور تهیه انواع ترشی خوشمزه به روش خانگی


دلگرم : طرز تهیه انواع و اقسام ترشی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم. این مطلب در چند قسمت تهیه شده است. با ما همراه باشید.


انواع ترشی خانگی با روش تهیه آسان


1 – طرز تهیه سبزیجات شور


مواد لازم :


  • گل کلم

  • هویچ

  • کرفس

  • خیار

  • کلم برگ

  • شوید

  • ترخان

  • برگ مو

  • فلفل سبز

  • حبه های سیر


دستور تهیه ترشی سبزیجات شور خوشمزه به روش خانگی


  1. سبزیها را بعد از تمیز کردن و شستن خوب خشک می کنیم و در شیشه تمیز قرار داده در لابه لای آنها برگهای سبزیهای معطر مانند شوید , ترخان , برگ مو , فلفل سبز و حبه های سیر قرار می دهیم .

  2. سپس برای هر لیتر آب 2 قاشق غذاخوری نمک برداشته روی حرارت می جوشانیم . پس از جوش آمدن نیم لیوان سرکه اضافه کرده داغ داغ روی سبزیها ریخته طوری که روی آن را کاملاً بگیرد و بلافاصله در شیشه را محکم می بندیم .

  3. پس از یک ماه شوری آماده و قابل مصرف است . پس از باز کزدن در شیشه حتماً در یخچال نگهداری شود و زود مصرف گردد.

  4. جهت بادمجان شور بادمجان را باید به مدت پنج دقیقه بجوشانیم تا قدری نرم شود بعد داخل آن را شکافته و سبزیجاتی مثل گل کلم و هویج و سیر و فلفل سبز را داخل آن قرار میدهیم و الباقی مثل روش بالا است.


2 – طرز تهیه ترشی هلو


مواد لازم :


  • هلو هسته جدا زعفرانی به مقدار لازم بدون لک و سفت

  • سرکه به مقدار لازم

  • نمک به مقدار لازم

  • ادویه جات (سیاه دانه – تخم گشنیز – هل – زیره سیاه – دارچین – میخک به مقدار کم)


دستور تهیه ترشی هلو خوشمزه به روش خانگی


  1. ادویه جات را آسیاب کرده کمی نمک به آن اضافه می کنیم

  2. سپس هلو را از وسط نصف کرده هسته آنرا به آرامی جدا کرده به اندازه 2 قاشق مرباخوری از مواد داخل پره های هلو ریخته دو پره را روی هم قرار داده با نخ می بندیم و در شیشه می چینیم .

  3. رویش سرکه و نمک می ریزیم و در جای مناسب قرار می دهیم تا ترشی برسد .

  4. حدود 20 روز طول می کشد تا این ترشی قابل مصرف شود .

  5. در هنگام مصرف نخ آنرا باز کرده چهار قاچ نموده و به طوری که ادویه ها جدا نشود در ظرف قرار می دهیم .

طرز تهیه انواع ترشی تابستانی


3 – روش تهیه ترشی لیته بادمجان


مواد لازم :


  • بادنجان 2 کیلوگرم

  • فلفل سبز 200 گرم

  • سیر یک کله بزرگ

  • نمک و فلفل سیاه

  • زردچوبه نعناع خشک و گلپر به مقدار لازم

  • بهتر است گلپر نسبت به بقیه بیشتر باشد

  • سرکه به مقدار لازم


دستور تهیه ترشی لیته بادمجان خوشمزه به روش خانگی


  1. بادنجانها را پس از تمیز کردن تکه تکه کنید و در مقداری سرکه کمی بپزید

  2. سپس در صافی ریخته بگذارید خنک شود .

  3. آنرا از چرخ گوشت رد کنید . فلفل سبز و سیر را هم از چرخ رد کنید .

  4. این مواد را با ادویه جات و نمک و سرکه مخلوط نمایید و با سرکه مقدار غلظت آنرا معین کنید

  5. سپس در شیشه ریخته در جای خنک نگهداری کنید .


4 – طرز تهیه ترشی گلپر


مواد لازم :


ساقه های تازه و ظریف گلپر و گلهای شکفته نشده به مقدار لازم و سرکه و نمک


دستور تهیه ترشی گلپر خوشمزه به روش خانگی


  1. ساقه های تازه گلپر را به اندازه یک بند انگشت خرد کرده

  2. گلهای آنرا بصورت خوشه ای جدا کرده در شیشه مناسب می ریزیم .

  3. رویش را نمک و سرکه می ریزیم و در جای خنک نگهداری می کنیم تا ساقه ها در سرکه کمی نرم شود و قابل مصرف گردد .


5 – روش تهیه ترشی گردو


مواد لازم :


  • گردو 1 کیلو گرم

  • سرکه به مقدار لازم

  • نمک به مقدار لازم


دستور تهیه ترشی گردو خوشمزه به روش خانگی


  1. گردو هایی که برای ترشی انتخاب می کنید باید کاملاً نرسیده باشد و اندازه آن در حدود یک فندق یا کمی درشت تر باشد .

  2. گردوها را با سوزن سوراخ کرده سپس در ظرف بزرگ آبی با کمی نمک می جوشانیم .

  3. این عمل را یکی دو بار انجام می دهیم تا تلخی آن گرفته شود

  4. سپس 24 ساعت در آب سرد می ریزیم و مرتب آب آنرا عوض می کنیم .

  5. دست به گردو که می مالیم یک لایه نازک از آن جدا می شود سپس در آبکش ریخته آب آن که جدا شد روی پارچه تمیز به مدت 2 روز پهن می کنیم .در هوای آزاد گردوها حالت خشک و پژمرده پیدا می کنند .

  6. سپس آنها را در شیشه ریخته سرکه و نمک می ریزیم . گردوها سرکه جذب کرده و مجدداً به حالت اول برگشته و درشت می شوند .

  7. دقت کنید ظرف باید نصفه باشد چون پس از جذب سرکه جای آن تنگ نباشد . این ترشی بسیار خوشمزه و مطلوب است به شرط اینکه به موقع آنرا آماده نمایید .

طرز تهیه انواع ترشی تابستانی


6 – طرز تهیه ترشی کرفس کوهی


ساقه و برگهای تازه کرفس را که بهتر است غنچه و زرد رنگ باشد را جدا کرده پس از تمیز کردن به قطعه های 4 تا پنج سانتی می بریم سپس یک روز در آب سرد قرار داده در جای خنک و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید .


آنگاه آنرا در آب ریخته روی حرارت یک جوش دهید که این عمل را باید دوباره انجام داد . در مدت زمان بسیار کوتاه پس از جوش (حدود 2 دقیقه جوشیدن کافیست) در آبکش ریخته آبش که رفت روی پارچه تمیز پهن کرده تا کاملاً آب آن گرفته و پژمرده شود .


سپس در شیشه ریخته رویش نمک بریزید و سرکه , تا روی کرفس ها کاملاً پوشیده از سرکه شود . در جای خنک قرار دهید . پس از یک هفته قابل مصرف است .


7 – روش تهیه ترشی خرما خانگی


مواد لازم :


  • خرما 1 کیلو گرم

  • سرکه 2 لیوان

  • نمک کمی

  • هل 0.5 قاشق چایخوری

  • دارچین 1 قاشق مرباخوری

  • زنجبیل 1 قاشق چایخوری


دستور تهیه ترشی خرما خوشمزه به روش خانگی


  1. خرما را از هسته جدا کرده رویش 1 لیوان سرکه ریخته می گذاریم چند ساعت بماند

  2. سپس آنرا با پشت قاشق له کرده از چرخ گوشت رد کرده هل و دارچین و زنجبیل و نمک را اضافه کرده مخلوط می نماییم تا حدی که ترشی به سرکه نیاز دارد مابقی سرکه را اضافه می کنیم .

  3. مایه ترشی باید تقریباً غلیظ باشد .

  4. هر چقدر خرمای شما سفت باشد بیشتر سرکه جذب می کند که در صورت لزوم به آن سرکه اضافه می نماییم .


8 – آموزش تهیه ترشی چتنی


مواد لازم :


  • بادنجان نیم کیلوگرم

  • هویچ 100 گرم

  • سیب درختی 2 عدد

  • هلو 2 عدد

  • زرد آلو 5 عدد

  • گیلاس 200 گرم

  • گلابی 2 عدد

  • سیر 1 کله

  • تمبر هندی 1 بسته کوچک

  • سرکه و نمک بمقدار لازم


ادویه جات از قبیل :(سیاه دانه – گلپر – دارچین – تخم گشنیز – زیره سیاه – زردچوبه – هل – میخک – نعناع خشک – فلفل) از هر کدام یک قاشق مرباخوری برداشته در آسیاب نرم کنید . اگر گلپر آن سه برابر باشد بهتر است .


دستور تهیه ترشی چتنی خوشمزه به روش خانگی


  1. بادنجانها را پس از تمیز کردن قطعه قطعه کرده در ظرف لعابی با مقداری سرکه می پزیم تا کمی نرم شود .

  2. سیر و هویچ و بقیه میوه ها را یک جوش در سرکه داده می گذاریم خنک شود .

  3. تمام مواد پخته شده را در صافی ریخته بعد از چرخ گوشت رد می کنیم . دقت کنید تا سرکه را زیاد نریزید که در آخر از همان برای شل کردن ترشی استفاده نمایید .

  4. ادویه را که آسیاب کرده اید همراه با نمک به مقدار لازم به ترشی چرخ شده اضافه کنید . تمبر هندی را در کمی سرکه نرم کنید و از صافی رد کنید و به آن اضافه کنید .

  5. مایه را خوب مخلوط کرده در شیشه تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید .


9 – طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه


مواد لازم :


  • انبه درشت نیم رس 1 عدد

  • تمبر هندی 1 بسته

  • سرکه 1 لیوان

  • فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری

  • نمک مقداری

  • بادیان و شیاه دانه 2 قاشق مرباخوری

  • ادویه مخلوط 1 قاشق مرباخوری


دستور تهیه ترشی انبه خوشمزه به روش خانگی


  1. انبه را پوست گرفته تکه تکه کرده در شیشه می ریزیم .

  2. تمبر هندی را در سرکه حل کرده از صافی رد می کنیم .

  3. همراه با فلفل و نمک داخل شیشه روی انبه ریخته سپس دانه های بادیان را هم با آن مخلوط نموده در شیشه را می بندیم تا ترشی برسد

طرز تهیه انواع ترشی تابستانی


بیشتر بخوانید :


ترشی گیلاس : طرز تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل


۲ روش آسان برای تهیه ترشی کیوی ترش و ملس


آموزش تهیه ی ترشی ازگیل یک ترشی پاییزی+خواص آن



10 – طرز تهیه ترشی انار ترش و ملس


مواد لازم :


  • 200 گرم گل کلم ریز خرد شده

  • سه عدد بزرگ انار دانه شده

  • دو عدد فلفل کبابی تند

  • چهار عدد فلفل شیرین

  • دو پیمانه ساقه کرفس ریز خرد شده

  • 10 عدد گوجه مینیاتوری

  • یک بوته سیر خرد شده

  • یک قاشق مرباخوری فلفل سیاه نکوبیده

  • نمک و سرکه سفید

  • دو پیمانه آب انار


دستور تهیه ترشی انار خوشمزه به روش خانگی


  1. تمام مواد را مخلوط کرده در شیشه ریخته و روی آن سرکه می‌ریزیم تا روی مواد را بپوشاند.

  2. پس از یک ماه ترشی آماده مصرف است.


بیشتر بخوانید  طرز تهیه املت مکزیکی صبحانه بهاری دلچسب
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *