طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل
سس انبه یکی از افزودنی های پرطرفدار در انواع ساندویچ ها می باشد.تهیه سس انبه در منزل آسان و راحت می باشد.در ادامه مطلب طرز تهیه سس انبه را به شما کدبانوهای عزیز آموزش می دهیم . با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه سس انبه بسیار خوشمزه و عالی
مواد لازم جهت تهیه سس انبه مخصوص فلافل با میوه انبه
-
انبه 2 عدد -
نمک 1 قاشق مرباخوری -
روغن زیتون 1/4 فنجان -
دانه خردل و پودر شنبلیله از هر کدام1 قاشق چایخوری -
دانه زیره سبز 2 قاشق چایخوری -
فلفل سیاه، پودر گشنیز و پودر سیر از هر کدام 1/2 قاشق چایخوری -
پاپریکا 1 قاشق غذاخوری -
زردچوبه 1/2 قاشق مرباخوری -
شکر قهوه ای یا عسل 1 قاشق غذاخوری -
آبلیمو 3 قاشق غذاخوری -
آب جوشیده سرد شده 1/2 فنجان
دستور تهیه سس انبه
-
با چاقو در وسط انبه شیاری ایجاد کنید. -
سمت چپ و راست انبه را در دو دست خود گرفته و در دو جهت مخالف بچرخانید تا یک طرف انبه از هسته جدا شود. -
جدا کردن هسته انبه : سپس هسته را با دست راست و سمت دیگر انبه را با دست چپ بگیرید و در دو جهت مخالف بچرخانید تا هسته نیمه دیگر انبه نیز جدا شود. -
با یک قاشق گوشت انبه را از پوست آن جدا کرده و با چاقو به قطعات کوچک تقسیم کنید. -
قطعات انبه را نمک اندود کرده و سپس درون یک شیشه دردار بریزید. -
درب شیشه را بسته و آن را به مدت ۵ روز زیر نور خورشید قرار دهید تا انبه آب بیندازد. -
پس از این مدت، انبه را از آب آن جدا کنید. -
آب انبه را کنار گذاشته و قطعات انبه را روی یک کاغذ پارچمنت بریزید و ۴-۳ ساعت فرصت دهید تا کمی خشک شوند. -
روغن را در یک تابه کوچک گرم کرده، دانه خردل، پودر شنبلیله، دانه زیره سبز، فلفل سیاه، پودر گشنیز، پاپریکا و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا زمانی که صدای ترق تروق آن شنیده شود. -
پس از ۳-۲ دقیقه تفت دادن که بوی ادیهها بلند شد، پودر سیر و شکر قهوهای را اضافه کرده و ۳-۲ دقیقه دیگر روی حرارت هم بزنید؛ سپس آب، انبه، آب انبه و آبلیمو را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. -
حرارت را خاموش کرده و پس از اینکه مواد خنک شدند آنها را در غذاساز ریخته و میکس کنید تا یک سس صاف و روان به دست آید. -
سس را بچشید و نمک و فلفل آن را میزان کنید. -
این سس را در ظرف شیشهای دردار، بیش از یک هفته میتوان در یخچال نگهداری کرد.
طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با پودر انبه
مواد لازم برای تهیه ی سس انبه با پودر
-
سرکه سفید 2/3 پیمانه -
پودر انبه 1 قاشق سوپخوری -
آب 1/2 پیمانه -
نمک کمی -
فلفل قرمز 1/4 قاشق چایخوری
دستور تهیه سس انبه
-
پودر انبه را از عطاری خریداری کنید، پودر انبه تهیه شده از عطاریها دارای ادویه عربی مخصوص است و نیازی به افزودن ادویه خاصی ندارد. -
سرکه سفید و آب را در یک قابلمه کوچک بریزید و سپس پودر انبه را کم کم به آن اضافه کرده و با قاشق خوب هم بزنید تا پودر انبه کاملا حل شود. -
سپس نمک و فلفل را اضافه کرده و بلافاصله قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آمده و غلیظ شود. -
پس از حدود ۱۰ دقیقه، زمانی که غلظت سس مانند ماست رقیق شد آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود. -
سس را پس از خنک شدن در ظرف شیشهای دردار در یخچال نگهداری کنید. -
این سس را میتوانید به مدت ۲-۱ ماه در یخچال نگهدارید.
نکات مهم و اصولی در تهیه سس انبه مخصوص فلافل با پودر انبه
-
قبل از اینکه مواد را روی حرارت قرار دهید مطمئن شوید که پودر انبه کاملا در آب و سرکه حل شده، در غیر اینصورت پس از حرارت دیدن پودر انبه گلوله میشود. -
پس از حل کردن پودر انبه در آب و سرکه بلافاصله آن را روی حرارت قرار دهید، چون اگر فاصله ایجاد شود پودر انبه ته نشین شده و قبل از قرار دادن روی حرارت باید دوباره آن را هم بزنید. -
سس انبه پس از سرد شدن غلیظتر میشود، بنابراین وقتی کمی غلیظ شد باید از روی حرارت برداشته شود.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی