کروکمبوش یک کیک عروسی سنتی فرانسوی است که با قرار دادن نان های خامه ای روی هم به شکل هرم درست می شود. از کارامل یا شیرینی برای چسباندن نان های خامه ای روی هم استفاده می شود.
به گفته فرانسوی ها نوزاد در کلم به دنیا می آید، چون نان خامه ای شبیه به کلم است، تهیه این کیک برای عروسی به معنای آرزوی فرزندان و نوه های زیاد برای عروس و داماد است.
می گویند هر چه قد کیک بیشتر باشد بعد از عروسی زندگی مرفه تری خواهد داشت.
مواد لازم برای کیک کروکوس
سه چهارم فنجان آب 175 میلی لیتر است
6 قاشق غذاخوری کره معادل 85 گرم است
یک چهارم اونس اضافه کنید
شکر 1 قاشق غذاخوری
1 فنجان آرد معادل 125 گرم است
4 عدد تخم مرغ بزرگ
مواد لازم برای تهیه خامه قنادی وانیلی
1 فنجان شیر معادل 225 گرم است
نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
6 اونس شکر معادل 100 گرم است
1 عدد تخم مرغ بزرگ
2 عدد زرده تخم مرغ بزرگ
2 قاشق غذاخوری کره معادل 30 گرم است
وانیل 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه کارامل
1 فنجان شکر معادل 225 گرم است
نصف آبلیمو
دستور پخت کیک کروکوس
فر را با دمای 220 درجه سانتی گراد گرم کنید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
آب و کره و نمک و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت متوسط قرار می دهیم و هر از چند گاهی هم می زنیم تا بجوشد و همه مواد حل شوند.
مواد را از روی حرارت بردارید و آرد را روی آنها الک کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
مواد را روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا خمیر ورزیده شود.
خمیر را از روی حرارت بردارید و ۱ دقیقه دیگر هم بزنید تا از روی حرارت گرفته شود.
تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و هر بار هم بزنید تا یکدست شود.
خمیر را با یک پیپت بزرگ به سمت چپ منتقل کنید و روی سینی به قطر 2.5 سانتی متر و ارتفاع 2.5 سانتی متر قرار دهید.
می توانید این کار را بدون قیف و قاشق انجام دهید.
یک انگشت را در آب گرم فرو کنید، بین لایه ها مکث کنید تا خشک شود.
کیک های این کیک به طور سنتی شکل توپی با کمی انحنا در وسط دارند.
یک عدد تخم مرغ را با 1 پیمانه نمک مخلوط کنید تا یکدست شود و خمیر را بپوشانید.
خمیر را به مدت 10 دقیقه داخل صورت قرار دهید تا رنگ آن قهوه ای شود سپس فر را با دمای 180 درجه گرم کنید و 20 دقیقه دیگر به پخت شیرینی ها ادامه دهید تا کاملا تغییر رنگ دهند.
شیرینی ها را از فر خارج کرده و می گذاریم تا کاملا خنک شوند و اگر فرصت داشتید می توانید شیرینی های خنک شده را در ظرف دربسته به مدت 1 شب در یخچال بگذارید و سپس با خامه یا خامه فرم گرفته پر کنید.
دستور پخت خامه در نان
نشاسته ذرت را در یک چهارم فنجان شیر حل کنید تا کرم پخت به دست آید.
بقیه شیر را با شکر مخلوط کرده و روی آتش می گذاریم تا بجوشد و شکر حل شود سپس از روی حرارت بردارید.
تخم مرغ ها را با همزن بزنید تا کف کند و به شیر و نشاسته اضافه کنید.
یک سوم شیر داغ را به مواد سرد اضافه کنید و هم بزنید.
قابلمه را به همراه شیر و شکر روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و مواد سرد را در حالی که خیلی نازک هم می زنید به شرپا اضافه کنید.
به هم زدن ادامه دهید تا مواد سفت و کرم رنگ شوند.
وانیل را با مواد مخلوط کرده و آتش را خاموش کنید.
روی خامه را با نایلون بپوشانید تا به سطح کرم بچسبد و سریع خنک شود.
خامه را داخل قیف بریزید.
کنار آب نبات را کمی باز کرده و پر کنید.
دستور کارامل
برای تهیه کارامل شکر و آبلیمو را مخلوط کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید و بدون هم زدن صبر کنید تا شکر در اطراف تابه شروع به آب شدن کند و بخار آن بلند شود.
در این صورت شروع به هم زدن کنید تا شکر کهربایی شود.
کارامل را از روی حرارت بردارید و سریع شروع به چسباندن شیرینی کنید.
اگر نمی خواهید کارامل بسته شود، می توانید آن را روی حرارت تابه قرار دهید.
کف تابه را با نان دایره ای پر کنید.
برای بالا بردن هرم شیرینی، کف هر خمیر را برای لایه های بعدی با کارامل بزنید و در جای مناسب به لایه قبلی بچسبانید.
از بقیه کارامل برای تزیین کیک استفاده کنید. می توانید کارامل را روی سطح آب نبات بغلتانید.