طرز تهیه کلانه (غذای محلی کردستان) + ویدیو آموزشی



با مجله دلگرم همراه باشید تا با طرز تهیه کلانه آشنا شوید


کلانه (به کردی: که‌لانه Kelane) اگرچه بیشتر به عنوان یک نوع نان شناخته شده‌است اما در واقع یک وعده غذایی کامل است که مخصوص به کردستانات است و می‌توان از آن به عنوان قدیمی‌ترین فست فود در جهان نام برد که بر خلاف فست فودهای رایج علاوه بر خوشمزگی از سلامت غذایی و غنی بودن از انواع ویتامینها و فواید بهداشتی در زمره سالم‌ترین غذاها قرار دارد که در بسیاری از مناطق کردستان پخته می‌شود. در خمیر آن از آرد گندم و با نوعی گیاه کوهی به نام پیچک در فصل بهار و در سایر فصول با پیازچه پر می‌کنند و سپس بر روی ساج پخته و با کره یا روغن حیوانی چرب می‌کنند و همراه با دوغ و ماست محلی میل می‌کنند.


divider


مواد لازم جهت تهیه کلانه


نمک: به میزان لازم


روغن حیوانی: ۱۵۰ گرم


پیچک یا پیازچه خرد شده: ۱ کیلوگرم


آرد گندم: ۱ کیلوگرم


divider


طرز تهیه کلانه


ابتدا یک کیلوگرم آرد را ۳ مرتبه به خوبی الک می کنیم


بعد در ظرفی گود می ریزیم و وسط آن را گود می کنیم یعنی آرد را کنار می گذاریم که وسط آن خالی شود.


خمیر مایه را با آب ولرم مخلوط کرده و ۱۵ دقیقه در جای گرم قرار می دهیم تا عمل بیاید. سپس آن را به آرد اضافه می کنیم.


کمی نمک می ریزیم و بعد به میزان لازم کم کم آب را اضافه می کنیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.

بیشتر بخوانید  آموزش تهیه ژله گل رز زیبا


خمیر را آنقدر ورز می دهیم تا دیگر به دست و ظرف نچسبد. روی خمیر را با سلفون روکش غذا یا کیسه نایلون فریزر می پوشانیم و بعد پارچه تمیز و ضخیمی را کمی نمدار کرده و رویش می اندازیم و ظرف را در جای گرمی قرار می دهیم تا به مدت ۳ ساعت استراحت کند و به حدی که به دست نچسبد.


سبزیجات مورد نظر مثل پیچک یا پیازچه را خرد و ریز کرده، خمیر را باز کرده و مثل نان لواش نازک می کنیم و سزیجات را داخل نصفش قرار داده و طرف دیگر خمیر را رویش بر می گردانیم.


یک ماهی تابه بزرگ یا سینی فر (یا ساج مخصوص نانوایی) را روی بزرگترین شعله گاز می گذاریم و مطمئن می شویم ماهی تابه یا سینی فرمان روی حرارت مناسب و خوب داغ شده است.


ولی آنقدر زیاد داغ نباشد که نان هایمان بسوزد. از پشت یک سینی گرد و نسبتا بزرگ و یا تخته آشپزخانه استفاده می کنیم و را طرف نان را کمی برشته می کنیم و پس از آن از روغن حیوانی برای چرب کردنش استفاده می کنیم.


divider


ویدیو آموزشی طرز تهیه کلانه



divider


نکات قابل توجه


* در صورت تمایل مقداری زعفران هم به نان اضافه کنید


* می توانید مقداری سیر را رنده کرده روی خمیر بریزید


* پیچک نوعی گیاه است که کوه های کرمانشاه می روید


* ساج وسیله ی دایره شکل است که جهت پختن نان استفاده میشود و باید برروی آتش گذاشت

بیشتر بخوانید  چای سیاه سرد است یا گرم ؟


تهیه شده مجله دلگرم


مرضیه ملایری


دیدگاهتان را بنویسید