طرز تهیه دلمه برگ مو



سبزی دلمه


سبزی دلمه برگ مو موضوع مورد بحث ماست. دلمه برگ مو یکی از معروف ترین انواع دلمه است. تقریبا در اواسط فصل بهار می توانید بهترین نوع برگ مو را برای درست کردن دلمه برگ مو در بازار پیدا کنید. دلمه برگ مو هم به عنوان پیش غذا سرو می شود هم به عنوان غذای اصلی.


سبزی های دلمه برگ مو/سبزی برای دلمه برگ مو


سبزی مخصوص دلمه برگ مو شامل چه سبزی هایی است ؟


1. سبزی دلمه برگ مو: گشنیز


خواص گشنیز عبارتند از:


  1. کاهش التهابات پوستی با گشنیز

  2. کاهش کلسترول با گشنیز

  3. خواص گشنیز در درمان اسهال

  4. خواص گشنیز در تنظیم فشار خون

  5. خواص گشنیز در درمان زخم‌ های دهان

  6. جلوگیری از کم خونی با گشنیز

  7. گشنیز ضد آلرژی است

  8. خواص گشنیز در بهبود سلامت استخوان


کالری تخم گشنیز : 100 گرم گشنیز خام و پخته چقدر کالری دارد ؟


2. سبزی دلمه برگ مو: پیازچه


خواص پیازچه عبارتند از:


  1. خواص پیازچه در بهبود و سلامت قلب

  2. پیازچه از مادرهای باردار و نوزادان محافظت می ­کند

  3. پیازچه مقدار کلسترول خون را تنظیم می­ کند

  4. خواص پیازچه برای تقویت سوخت ­و ساز بدن

  5. خواص پیازچه برای بهبود وضعیت روده

  6. خواص پیازچه در تقویت سیستم ایمنی

  7. پیازچه و مبارزه با عفونت


کالری پیازچه : 100 گرم پیازچه چقدر کالری دارد ؟


3. سبزی دلمه برگ مو: شوید


خواص شوید عبارتند از:


  1. درمان اختلال خواب با سبزی شوید

  2. فواید شوید در سلامت استخوان ها

  3. گیاه شوید، سبزی ضد سرطان

  4. سم زدایی و پاکسازی کبد با شوید

  5. درمان سرماخوردگی با شوید


4. سبزی دلمه برگ مو: تره


خواص تره عبارتند از:


  1. تره محرک، ادرار آور و قاعده آور

  2. خواص تره برای درمان آسم یا تنگی نفس

  3. تره ملین و برطرف کننده قولنج

  4. تره سوخت و ساز بدن را تامین می کند

  5. تره برای درمان روماتیسم


۷ خاصیت تره | خوردن تره برای معالجه تمامی عفونت ها مفید است


5. سبزی دلمه برگ مو: مرزه


خواص مرزه عبارتند از:


  1. تاثیر مرزه در درمان دردهای عصبی

  2. اثرات ضد انعقادی خون گیاه مرزه

  3. کاهش چربی خون با مرزه

  4. گیاه مرزه وزن را کاهش می دهد


سبزی مخصوص دلمه برگ مو/سبزیجات دلمه برگ مو


دستور پخت دلمه برگ مو


طرز تهیه دلمه برگ مو


مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو:


  • برنج (2 پیمانه)

  • لپه (100 گرم)

  • گوشت چرخ کرده (200 گرم)

  • برگ درخت انگور (به مقدار کافی)

  • پیاز (یک عدد)

  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه (به مقدار کافی)


مراحل پخت دلمه برگ مو:


در ابتدای طرز تهیه دلمه برگ مو، لپه‌ ها را در مقداری آب قرار دهید تا خیس بخورند و از نفخ آن‌ ها نیز کاسته شود. این کار به راحت‌ تر پخته شدن آن‌ ها هم کمک می‌ کند.


بعد از خیس کردن لپه‌ ها، آن‌ها را با مقداری آب و نمک در یک قابلمه بریزید و بگذارید تا بپزد.


در مرحله بعد یک قابلمه دیگر را آماده کنید و در آن کمی آب و مقداری نمک بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد. سپس برنج‌ ها را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا بپزد.


برنج را امتحان کنید و هر وقت دانه‌های آن مقداری نرم شدند، آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید.


پیاز را پوست بگیرید و بشویید و سپس به صورت خلالی ریز کنید، سپس ماهی تابه را آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید و بگذارید داغ شود، بعد پیازها را اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا نرم شود سپس فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید تا طعم ها خوب با هم مخلوط شوند.


در مرحله بعدی گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود تفت بدهید و پس از سرخ شدن، تابه را از روی اجاق گاز پایین بیاورید.


در گام بعدی سبزی دلمه را پاک کنید و شستشو دهید. بعد از شستشو، سبزی‌ ها را ساطوری خرد کنید و به مخلوط گوشت و پیاز بعد از کمی خنک شدن اضافه کنید. سپس لپه پخته شده و همچنین برنج را به سایر مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.


در مرحله بعد یک قابلمه را انتخاب کنید و مقداری آب در آن بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد، سپس برگ درخت انگور یا همان برگ مو را در آن بریزید و 2 تا 3 دقیقه بگذارید در آب جوش بماند، سپس آن را خارج کنید و با آب ولرم بشویید.


سبزی داخل دلمه برگ مو/سبزی های لازم برای دلمه برگ مو/سبزی مهطر برای دلمه برگ مو


در مرحله بعدی مقداری از مایه دلمه را در برگ مو بریزید و آن را مانند بقچه برگردانید تا دلمه کاملا بسته شود. این مرحله را با دقت انجام دهید. سپس درون یک قابلمه مقداری روغن بریزید و دلمه‌های پیچیده شده را درون آن بگذارید.


هنگامی که می‌خواهید دلمه‌ها را در قابلمه قرار دهید، مراقب باشد که باز نشوند.


بعد از چیدن دلمه‌ ها دو پیمانه آب و آبلیمو یا رب انار به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت بالا قرار دهید تا سریع به جوش بیاید. به محض به جوش آمدن آن، میزان حرارت را کم کنید تا دلمه‌ ها مغز پخت شوند. به این نکته دقت کنید که هیچ گونه آبی در قابلمه باقی نماند.


بعد از آماده شدن دلمه‌ ها، آن‌ ها را در یک ظرف مناسب بکشید و با نان سرو کنید.


روشی متفاوت جهت تهیه دلمه برگ مو با سس رب انار


طرز تهیه ی دلمه برگ مو حلقه ای یا قالبی مرحله به مرحله


بیشتر بخوانید  100 گرم لبو پخته و خام چقدر کالری دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید